ضامن نقد شوندگی یکی از ارکان صندوقهای سرمایهگذاری است.
صندوقهای سرمایهگذاری یکی از راههای غیرمستقیم مدیریت سبد دارایی و پرتفوی سرمایهگذاری هستند.
سرمایهگذارانی که دانش و تخصص کافی برای مدیریت سرمایه خود ندارند، میتوانند از صندوقهای سرمایهگذاری مشترک استفاده کنند و این کار را به متخصصان بسپارند.
عناوین مطلب:
عوامل مختلفی در انتخاب صندوق مناسب برای سرمایهگذاری موثرند؛ از جمله آنها میتوان به مسئله بازده سالانه، تجربه و نوع صندوق اشاره کرد.
بسته به میزان ریسکپذیری ممکن است اشخاص برای مثال صندوق سرمایهگذاری درآمد ثابت یا صندوقهای سهامی را انتخاب کنند.
ضامن نقد شوندگی در صندوق سرمایه گذاری یکی از ارکان مهم و از همین عوامل پراهمیت است. در ادامه به این میپردازیم که ضامن نقد شوندگی چیست و چه اهمیتی دارد.
ضامن نقد شوندگی و کاربرد آن
سرمایهگذاران صندوق در هر زمان ممکن است که تمایل به ابطال واحدهای خود در صندوق داشته باشند و بخواهند آن را نقد کنند.
اما ممکن است در همان موقع، صندوق وجه نقد کافی برای ابطال واحدهای سرمایهگذاران یا پرداخت سود دورهای به آنها در اختیار نداشته باشد. در این موقعیت ضامن نقد شوندگی وارد عمل میشود.
نقدشوندگی از مهمترین معیارها برای سنجش ابزار و داراییهای مالی است. نقدشوندگی به این مفهوم اشاره دارد که از وقتی تصمیم به نقد کردن دارایی خود گرفتید، چقدر باید هزینه (زمانی، پولی و…) بپردازید تا به هدف خود برسید.
هر چه یک دارایی نقدشوندهتر باشد، محبوبتر و ارزشمندتر میشود و بهتر میتواند نقشی مشابه پول ایفا کند.
درباره صندوقهای سرمایهگذاری هم همین مسئله مطرح است. وقتی سرمایهگذاران تصمیم به ابطال واحدهای صندوق میگیرند، چقدر باید منتظر باشند تا به خواسته خود برسند؟
به عنوان مثال فرض کنید صندوق سهامی باشد و سهام صندوق مورد نظر در وضعیت صف فروش باشند و در عین حال صندوق دارایی نقدی کافی نداشته باشد؛ در این صورت فروش سهام در لحظه ممکن نبوده و وجه نقد کافی هم در اختیار صندوق نیست. در این حالت چه اتفاقی میافتد؟ ضامن نقد شوندگی آمده تا همین مشکل را برطرف کند.
ضامن نقد شوندگی به عنوان یکی از ارکان صندوق، به صورت قانونی این اطمینان را به سرمایهگذاران میدهد که در هر لحظه که بخواهند واحدهای خود را ابطال کنند، این عمل امکانپذیر است و اصطلاحاً نقدشوندگی صندوق را ضمانت میکند.
همچنین در مواقعی که قرار است سود دورهای سرمایهگذاران پرداخت شود و وجه نقد کافی موجود نیست، ضامن نقد شوندگی وارد عمل میشود و مشکل را حل میکند.
بیشتر بخوانید: صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF)
آیا داشتن ضامن نقدشوندگی مهم است؟
ضامن نقدشوندگی مزیت و نکته مثبتی برای یک صندوق سرمایهگذاری محسوب میشود اما در عین حال باید به این مسئله توجه کرد که وجود ضامن نقدشوندگی الزامی و ضروری نیست.
مزیت ضامن نقدشوندگی برای صندوق و سرمایهگذاران روشن است اما هزینههایی را هم به صندوق تحمیل میکند. وجود ضامن نقدشوندگی موجب افزایش هزینههای صندوق شده و ممکن است بازدهی آن را کاهش دهد.
بنابراین لزوماً وجود ضامن نقدشوندگی واجب نیست؛ بلکه باید با توجه به موقعیت و شرایط بررسی کرد که فایده آن بیشتر است یا سرمایهگذارانِ صندوق را متحمل هزینههای غیرضروری میکند.
صندوقهایی هم وجود دارند که از رکن ضامن نقدشوندگی برخوردار نیستند ولی سود دورهای خود را به موقع پرداخت کرده و درخواست ابطال سرمایهگذاران را هم در زمان کم اجرا و مبلغ آن را به حساب آنها واریز میکنند.
بیشتر بخوانید: داراییهای تحت مدیریت چیست؟
جمعبندی
ضامن نقدشوندگی به عنوان یکی از ارکان صندوقهای سرمایهگذاری نقش مهمی ایفا کرده و خیال سرمایهگذاران را از نقدشوندگی دارایی خود آسوده میکند.
این رکن صندوق در عین حال هزینهها را افزایش داده و بازده را کاهش میدهد. بنابراین لازم است که سرمایهگذاران صندوق، این عامل را در کنار عوامل مهم دیگر بسنجند و اهمیت این مورد را بیش از آنچه هست تصور نکنند.
در این صورت افراد میتوانند صندوق مناسبتر را انتخاب کرده و پول خود را در محلی سرمایهگذاری کنند که به صورت بهینه مدیریت میشود و بازده قابل قبولی به آنها میدهد.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: