بورس اوراق بهادار یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه است. مهمترین وظیفه این بازار جذب سرمایههای پراکنده و تخصیص بهینهی این منابع به واحدهایی است که هم در جهت توسعه گام بر میدارند و هم منافع مورد انتظار سرمایهگذاران را تامین میکنند.
سرمایهگذاران، با انگیزههای مختلف نقش اساسی در تامین منابع مالی بازی میکنند. واحدهای اقتصادی نیز از جذب سرمایههای پراکنده، اهداف متفاوتی را دنبال میکنند که هدف هر دو گروه، دستیابی به منابع بیشتر و حداکثر کردن ثروت سهامداران است.
یکی از عواملی که در توسعه و رشد پایدار سرمایه نقش موثری دارد، آشنایی سرمایهگذاران و معاملهگران بازار سرمایه با روشهای تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و افزایش توان تحلیلگری آن هاست.
عناوین مطلب:
تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی دو مکتب فکری مهم در بازارها به حساب میآیند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. همچنین معاملهگران و سرمایهگذارا بازار، از «روانشناسی بازار» نیز برای بررسی و تصمیمگیری استفاده میکنند.
شاید روانشناسی بازار را نتوان یک روش تحلیلی مستقل نامید با این حال در ادامه به بررسی این روش نیز خواهیم پرداخت.
1- تحلیل بنیادی
تجزیه و تحلیل بنیادی مبتنی بر این فرض است که اوراق بهادار (و بازار به عنوان کل) دارای ارزشی ذاتی است که بوسیلهی سرمایهگذاران قابل برآورد است.
در تحلیل بنیادی برآورد ارزش ذاتی سهام از طریق ارزیابی متغییرهای بنیادی انجام میشود.
اگر ارزش بازار کمتر از ارزش ذاتی باشد، زمان برای خرید مناسب است و اگر ارزش بازار بیشتر از ارزش ذاتی باشد زمان برای فروش مناسب است.
در تحلیل بنیادی سرمایهگذاران ابتدا اقتصاد و بازار را به عنوان یک کل، تجزیه و تحلیل میکنند تا بتوانند زمان مناسب را برای سرمایهگذاری تشخیص دهند.
سپس به تحلیل صنایع یا بخشهایی از اقتصاد میپردازند که دارای چشم اندازهای آتی مناسبی هستند. در خاتمه نیز تحلیلگر به این نتیجه میرسد که زمان سرمایهگذاری مناسب است و صنعت مناسبی با بازده بالایی در چرخه اقتصاد فعالیت میکند و سپس به تحلیل شرکتهای آن صنعت میپردازد.
از آنجا که تحلیل بازار دلالت بر زمان مناسب جهت سرمایهگذاری در سهام داشته و تحلیل صنعت به منظور یافتن صنایعی با روشنترین آینده صورت میگیرد، بنابراین سرمایه گذار قادر به انتخاب شرکتهایی با آیندهای بهتر در محدودهی آن صنایع خواهد بود.
به این منظور سرمایهگذار باید بر دو جزء مهم یعنی سودهای تقسیمی و نرخ بازگشت مورد انتظار و یا به صورت بدیل، درآمد و نسبت P/E و تحلیل آنها تکیه کند.
تحلیل بنیادی در سطح شرکت، شامل متغییرهای اصلی مالی برای تخمین ارزش ذاتی شرکت است.
این متغیرها شامل فروش، حاشیه سود، استهلاک، نرخ مالیات، منابع مالی، گردش دارایی ها و عوامل دیگر است.
تحلیلهای بعدی میتواند شامل موقعیت رقابتی شرکت در آن صنعت، روابط کارگری، تغییرات تکنولوژیکی، مدیریت، رقابت خارجی و غیره باشد. نتیجه نهایی تحلیل بنیادی در سطح شرکت دادههایی است که برای تخمین قیمت سهام مورد نیاز است.
طرفداران استراتژیهای بنیادی معتقدند که ” قیمت در بلندمدت به سوی ارزش ذاتی میل میکند ” بنابراین هرگاه در فرآیند ارزشگذاری بنیادی سهام، فاصله یا شکافی بین ارزش و قیمت روز ملاحظه کنند از این مسئله برای نتیجهگیری در مورد ارزندگی یا عدم ارزندگی و در نتیجه خرید یا فروش سهام استفاده میکنند.
به طور خلاصه برخی از مزایا و معایب تحلیل بنیادی عبارتند از:
مزایای تحلیل بنیادی:
- ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ ﻣﺰﯾﺖ آن اﻣﻨﯿﺖ در ﻣﻘﺎﺑﻞ اﻣﻮاج رواﻧﯽ ﺑﺎزار اﺳﺖ
- تحلیلهای بنیادی مناسب برای سرمایهگذاریهای بلندمدت و تمرکز بر روندهای بلندمدت است
- در نتیجهی تحلیل بنیادی سهام مناسب برای بلندمدت شناسایی میشود
- خطاهای تحلیل بنیادی دارای ضریب پایینتری نسبت به خطاهای تحلیل تکنیکال هستند
معایب تحلیل بنیادی:
- نیاز به تخصص بیشتری در زمینهی مالی دارد
- بکارگیری این تکنیک باید نسبت به مشخصه صنایع و شرکتها متفاوت باشد، و لازمهی آن تحقیقات زمانبر و پر هزینه است
- نیازمند زﻣﺎنی ﻃﻮﻻﻧﯽ ﺟﻬﺖ ﺗﺤﻠﯿﻞ شرکتهاست و ﻣﺤﺪودیتهای اﻃﻼع رﺳﺎﻧﯽ ﺷﺮکتها از موانع آن به حساب میآیند
- درصورت تغییرات محیطی، تحلیل با خطا مواجه میشود
- یادگیری آن پیچیده و زمانبر است
2 – تحلیل تکنیکال
تجزیه تحلیل تکنیکال یکی از روشهای سنتی انتخاب سهام عادی و کاملا متمایز از روش بنیادی است.
برخلاف روش بنیادی که بر دادههایی از قبیل سود سهام، فروش، نرخهای رشد و یا قوانین و مقررات دولتی مبتنی است، روش تجزیه و تحلیل تکنیکی مبتنی بر دادههای منتشر شدهی بازار است. دادههای بازار (market data) شامل قیمت سهام یا سطح شاخص بازار، حجم (تعداد سهام معامله شده) و شاخصهای تکنیکی است.
تحلیل تکنیکال (فنی) تغییر و حرکت قیمت اوراق بهادار را مدنظر دارد و از این دادهها برای پیش بینی تغییرات و حرکت آینده قیمت آن استفاده میکند.
تکنیکالیستها از نمودارهای قیمت استفاده میکنند که این نمودارها اطلاعات ارزشمندی از قبیل حرکات و تغییرات روند قیمت در طول یک بازه زمانی، عکس العمل قبل و بعد از اتفاقات مهم، نوسانات گذشته و حال، حجم و میزان معاملات تاریخی و قدرت نسبی یک سهم نسبت به کل بازار را در اختیار ما قرار میدهند. همچنین تحلیل تکنیکال کمک زیادی به تشخیص زمان ورود به معامله میکند.
تجزیه تحلیل فنی یک روش پیش بینی قیمت با استفاده از قیمتهای گذشته است. این روش مبتنی بر تحلیل عرضه و تقاضای کالاها، سهام، شاخصهای معاملات آتی یا هر ابزار قابل معامله است.
اغلب به این روش، روش تجزیه و تحلیل بازار یا تجزیه و تحلیل داخلی نیز گفته میشود، به این علت که در این روش از طریق ثبت دادههای مربوط به سهام به بررسی عرضه و تقاضای سهام در کل بازار پرداخته میشود.
هدف تجزیه و تحلیل تکنیکال استفاده از زمان است، بعبارت دیگر هدف آن پیش بینی تغییرات قیمتی کوتاهمدت در شاخصهای بازار سهام و سهام بصورت جداگانه است.
این پیشبینی بر مطالعه بازار یا تغییرات سهام از طریق تجزیه و تحلیل دادههای قیمتی و حجم مبادله سهام یا مطالعه شاخصهای تکنیکی مبتنی است. توجه داشته باشید که تجزیه و تحلیلگران تکنیکی نه تنها به سطوح قیمتی بلکه بر تغییرات قیمت نیز توجه داشته و سعی میکنند تغییرات قیمت را پیش بینی نمایند.
به صورت خلاصه، منطق تجزیه و تحلیل تکنیکی عبارت است از:
1. قیمت ها توسط نیروی عرضه و تقاضا تعیین میشوند.
2. عوامل مختلفی از قبیل عوامل بنیادی و عوامل روانشناختی بازار بر میزان عرضه و تقاضا تاثیر میگذارند.
3. قیمت سهام هم زمان با تغییر و تعدیل قیمت سهام به سطوح تعادل جدید، به روند جدید تغییر مییابد.
4. روندها و تغییرات میتوانند از طریق مطالعه تغییرات قیمتی و حجم معامله در طول زمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و مشخص شود.
معاملهگرهایی که از استراتژیهای تکنیکال استفاده میکنند، معتقدند “همهی اطلاعات مهم بازار در قیمتها و حجم معاملات منعکس شده است” و اگر بخشی از اطلاعات خود را در قیمت نشان نمیدهند، عملا برای فعالان بازار ارزش ندارد.
تحلیلگران تکنیکال از مفاهیم و ابزارهایی مانند اندیکاتورها و اسیلاتورها، خطوط روند، حمایتها و مقاومتها و… برای تحلیل استفاده میکنند.
به طور خلاصه برخی از مزایا و معایب تحلیل تکنیکال عبارتند از:
مزایای تحلیل تکنیکال:
- ﯾﮏ ﺗﺤﻠﯿﻠﮕﺮ ﺗﮑﻨﯿﮑﺎل ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ از اﺳﺘﺮاﺗﮋي ﺧﻮد در ﺗﻤﺎم ﺑﺎزارﻫﺎ و روي ﺗﻤﺎم ﭼﺎرتها اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﺪ و اﯾﻦ ﯾﮑﯽ ﺑﺰرﮔﺘﺮﯾﻦ ﻧﻘﺎط ﻗﻮت اﯾﻦ ﻧﻮع ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. (درﺻﻮرﺗﯽ ﮐﻪ تحلیلگران بنیادی تنها ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ از ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺑﺮرﺳﯽ اﻃﻼﻋﺎت و صورتهای ﻣﺎﻟﯽ ﺧﻮد در ﺑﺎزار ﻣﺮﺑﻮﻃﻪ اﺳﺘﻔﺎده ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ و اﯾﻦ ﻧﺎﺷﯽ از ﺣﺠﻢ زﯾﺎد اﯾﻦ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ).
- زمان مناسب خرید نقش مهمی در عملکرد معاملهگر دارد و استفاده از روش تحلیل تکنیکال کمک بسزایی در تشخیص زمان خرید میکند.
- مناسبترین زمان ورود یا خروج را در کوتاهمدت نشان میدهد
- هزینه و زمان تحلیل آن کم است
- دورهی آموزش این روش کوتاه است
معایب تحلیل تکنیکال:
- خطاهای تحلیلی در این روش به نسبت تحلیل بنیادی دارای ضریب بالاتری است و به علت تمایلات و تعصب متفاوت افراد، امکان تفسیر و تحلیلهای متفاوتی وجود دارد
- دﺷﻮاري در ﮔﺮدآوری اﻃﻼﻋﺎت و اﯾﺠﺎد زﯾﺮﺳﺎﺧت هاي ﻧﺮم اﻓﺰاري ﺟﻬﺖ اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﻤﻮدارﻫﺎی ﻗﯿﻤﺘﯽ ﺳﻬﺎم
- عدم کاربرد در سهام شرکتهای کوچک
- ابزارهای تحلیلی گوناگون و زیادی برای این روش وجود دارند
مطالب مرتبط:
تحلیل تکنیکال چیست و چرا از تحلیل بنیادی بهتر است؟
آموزشهای تحلیل تکنیکال را اینجا دنبال کنید
10 قانون تحلیل تکنیکال از جان مورفی
.
3 – روانشناسی بازار
با درنظر گرفتن مباحث گسترده کارایی بازار، گاهاً سرمایه گذاران نگاهی گذرا به بحث روانشناسی در بازارهای مالی و نقشی که احساسات و عواطف در آن ایفا میکند، میاندازند.
مخصوصا اینکه در کوتاهمدت، احساسات و هیجانات سرمایهگذاران بر قیمتهای سهام و بازارها تاثیر میگذارد. لذا آگاهی از این موارد در رابطه با تصمیمگیریها و درک فرآیندهای بازار مالی ضروری به نظر میرسد.
مالی رفتاری (BEHAVIORAL FINANCE) به معنای مطالعه رفتار سرمایهگذاران با استفاده از این عقیده است که سرمایه گذاران ممکن است به صورت غیرعقلایی عمل نمایند و معمولا هم در بازارها رفتارهایی احساسی به چشم میخورد.
در این نوع روش معاملهگر هیچ تحلیلی جهت پیدا کردن سهم مناسب انجام نمیدهد. در حقیقت معاملات و توجه خود را معطوف به سهامی میکند که مورد توجه بازار است که این توجه از راههای مختلفی قابل شناسایی است:
- سهامی که بیشترین حجم معامله را در روز داشتهاند.
- سهامی که در قسمت پربیننده سایت بورس تهران آمدهاند.
- سهامی که بیشترین نظرات را در شبکههای اجتماعی به خود اختصاص دادهاند.
- سهامی که اخبار داغ و حساسی دارند.
اما مدیریت احساسات در حیطهی معاملات بسیار ضروری است چراکه معاملهگران اغلب باید سریع فکر کنند و در زمانی کوتاه به خرید و فروش سهام بپردازند. در نتیجه برای انجام این کار، نیازمند نظم و برنامهی معاملاتی از قبل تعیینشدهای هستند که بتوانند زمان ورود و خروج به معاملات را بهتر مدیریت کنند.
در این راستا معاملهگران باید دستورالعملهایی مبتنی بر میزان ریسکپذیریشان برای زمان ورود و خروج از یک معامله را در نظر داشته باشند (چه برای اهداف سود خود و چه برای اعمال حد زیانشان) و از این طریق احساسات را از معامله خارج کنند.
مطلب مرتبط: سرمایه گذاری بدون ریسک در بورس
علاوه بر این یک معاملهگر میتواند تصمیم بگیرد که در پی تحولاتی خاص، چگونه در خصوص خرید یا فروش سهام مورد نظر خود اقدام نماید و محدودیتهای تعیین شدهای را در خصوص میزان سود یا زیان به ازای هر روز معاملاتی در نظر بگیرد.
به روز بودن معامله گر و کسب مهارت در زمینهی مطالعه ی نمودارها و صورتهای مالی، تجزیه تحلیل اخبار، صنعت و تکنیکهای معاملاتی بسیار حائز اهمیت است. چراکه “دانش”، به معاملهگر کمک میکند تا بهتر بتواند بر ترس خود غلبه نماید.
به طور خلاصه برخی از مزایا و معایب تکنیک روانشناسی بازار عبارتند از:
مزایای روانشناسی بازار:
- کنترل بر احساسات، غلبه بر احساس طمع و یادگیری انعطاف پذیری در حین انجام معاملات
- توانایی تغییر عادات ذهنی جهت همسو شدن با جریان بازار
- آگاهی از آن موجب میشود تا با برنامهریزی قبلی و استراتژی مدون وارد بازاهای سرمایه گذاری شوید
- باعث میشود تا اقدامات سرمایهگذاری خود را براساس منطق پیش ببرید و از تصمیمات احساسی جلوگیری کنید
معایب روانشناسی بازار:
- این دسته از استراتژیهای معاملاتی بسیار پر ریسک هستند
- آگاهی از مباحث روانشناسی بازار، مکملی در کنار انواع تحلیلهای بازار مالی به حساب میآید و به خودی خود کافی نیست. درک فرآیندها و تکنیکهای بازار مالی، مسیر فرصتهای خرید و فروش را فراهم میآورد و کنترل احساسات شخصی و پیش بینی هیجانات سرمایهگذاران نیز در این بین میتواند نقش به سزایی را در میزان سود و زیان فرد ایفا کند.
مطالب مرتبط:
تفاوت معاملهگر خوب و معاملهگر بد در بازار سهام
آموزشهای روانشناسی معاملهگری
از کدام روش برای تحلیل سهام استفاده کنیم؟
انتخاب بین تحلیل بنیادی و تکنیکال به بازه زمانی سرمایهگذاری، اهداف و شرایط شخص بستگی دارد. اما بطور کلی بیشتر سرمایهگذاران و معاملهگران حرفهای در بورس ایران توصیه میکنند همزمان از تحلیلهای بنیادی و تکنیکال برای انتخاب سهام و تصمیمگیری استفاده شود.
به ترکیب این دو نوع تحلیل، تحلیل تکنوفاندامنتال گفته میشود.
با این حال، در برخی شرایط امکان استفاده از این دو تحلیل نیست و حتی چنین نیازی وجود ندارد. مثلا اشخاصی که نوسانگیریهای کوتاهمدت روزانه انجام میدهند طبیعتا نمیتوانند زمان زیادی برای تحلیل بنیادی صرف کنند و نیازی نیز ندارند.
این افراد صرفا با تحلیل نمودارها و روانشناسی بازار تصمیمات خرید و فروش خود را میگیرند.
با خواندن جدول زیر میتوانید به شکلی دقیقتر انتخاب تحلیل مناسب را انجام دهید.
شما از چه روشی برای تحلیل سهام استفاده میکنید؟ تجربیات خود را در بخش دیدگاه بنویسید.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
سلام خسته نباشید من اگر دو نمونه از تحلیلهاتون طبق چارت بالا رو اگر برای مطالعه بخوام چطوری میتونم تهیه کنم ممنون میشم اگر در واتساپ به شماره ********راهنماییم بفرماید سپاس
سلام در مورد تحلیل تکنیکال یه سوال داشتم. خواستم بدونم بهترین روش تحلیل تکنیکال که تقریبا میشه گفت بهتر جواب میده چیه؟؟؟ استفاده از اندیکاتور یا کندل استیک یا ….؟ با تشکر
سلام بسیار مفید بود ممنون
سلامت باشین
سلام موقع خرید سهام پیام میاد که شماتوافقنامه ای را امضا نکردید کجا رو باید امضا کنم
سلام دوست عزیز ، درست متوجه سئوال تون نشدم. احتمالا منظورتون توی اپلیکیشن و وب سایت کارگزاری منتخب تون هست که توی گزینه های همون جا و با کمک از پشتیبانی می تونید این مورد رو مرتفع کنید.
سلام
من سهام عدالتم رو مستقیم کردم ولی پولی به حسابم واریز نشده به نظرتون مشکل از کجا میتونه باشه؟
سلام سعید عزیز ، پولی مستقیما به حساب تون واریز نمیشه بلکه می تونید مستقیما از طریق پنل تعبیه شده برای سهام عدالت اون رو مدیریت کنید.
با سلام،خواستم بپرسم به نظر شما چگونه میشه یه سهام با p/nav بالای صد درصد یا به قولی سهام پر ریسک را تحلیل و بررسی کرد تا به سود بیشتر رسید؟
سلام خسته نباشید ممنون بابت وقتی که میذارید برای پاسخگویی.
ببخشید من از سهم 2 میلیون و 500 هزارتومن گرفتم بعد چند روز قیمتش به 3 میلیون رسید و امروز هم +5 خورد ولی حساب کردم ببینم ما به تفاوتش نسبت به دیروز چقدر افرایش پیدا کرده… دیدم افزایشش به 150 هزارتومن نرسیده(یعنی همون 5 درصد 3 میلیون هم نشده).
میشه راهنمایی کنید چرا اینطوری شده؟
سلام، چرا چطوری شده؟ یه محاسبه ساده است
قیمت فعلی رو از قیمت خریدتون کسر کنید سودش بدست میاد
اگه از طریق کارگزاری اگاه معامله میکنید نیازی به اینکارها هم نیست، برید به منوی “سبدسهام”، موجودی شما و خالص ارزش روز دارایی تون رو نوشته
سلام جناب جهاندیده و دوستان
از مطالب مفیدی که مطرح کردید سپاسگزارم
خسته نباشید
عالی
سلام چطوری میشه پول به کارگزار داد واو برای ما معامله انجام بده آیا مدرکی باید از او بگیریم راه حل چه؟
سلام، شرکتهای سبدگردان که دارای مجوز هستن با شما قرارداد رسمی میبندند.
اگه سرمایه کافی دارید باید با این شرکتها صحبت کنید و بپرسید چه تضمینی هست.
اگه قانع شدید، باهاشون کار کنید.
سلام وقت بخیر
اگر پس از باز شدن سهمی که در مجمع فوق العاده افزایش سرمایه داده و به سهامداران حق تقدم تعلق گرفته ولی هنوز اون رو خرید و دریافت نکردن ، سهم رو بفروشیم ، ایا موقع انتشار حق تقدم مشکلی برای خرید اون پیش نمیاد ؟
سلام، نه مشکلی پیش نمیاد
سلام شما برای آخر سال جاری سهام چه شرکتهایی رو پیشنهاد میکنید؟؟
سلام، ما سیگنال یا پیشنهاد خرید و فروش ارائه نمیدیم.
با عرض سلام و خسته نباشید اگر یه سهم از لحاظ تکنیکال سود دهی خوبی بده ولی آی پی اس منفی داشته باشه بخریمش یا نه ؟!
ممنون😊
سلام، منظور شما شرکت زیانده هست.
کسی که به قصد نوسانگیری خرید و فروش میکنه براش مهم نیست شرکت سودده باشه یا زیانده.
خیلی ممنون بابت پاسختون 😊🌹
خواهش میکنم
باسلام میخواستم بدونم چهعواملی روی قیمت سهام بانکها مثل وبصادر وبملت تاثیر میزاره
سلام، در این مورد این مطلب میتونه به درک بیشتر موضوع کمک کنه:
چرا قیمت سهم افت یا رشد می کند؟
سلام و عرض ادب،میخواهم وارد بازار بورس بشم،امیدوارم افرادی همانند شما بزرگوار،بتوانند کمکم نمایند
سلام. اگه قصد سرمایه گذاری مستقیم رو ندارید (یعنی خودتون نمیخواید درگیر کار بشید) دو راه کلی پیش روی شماست :
1. در “صندوق های سرمایه گذاری در سهام” سرمایه گذاری کنید
این صندوق ها که سرمایه افراد رو جمع و در بورس معامله میکنن، ریسک کمتری دارند نسبت به زمانی که خودتون بخواید خرید و فروش انجام بدید
حداقل سرمایه ناچیز هست ولی مدیریت سرمایه بطور اختصاصی برای شما صورت نمیگیره و بخش زیادی از سرمایه شما به همراه سرمایه دیگران برای خرید و فروش سهام و سرمایه گذاری در سهام شرکتهای بورسی اختصاص داده میشه
بازدهی این صندوق ها متفاوت هست و بازدهی برخی از اونها از بازدهی کلیت بازار بهتره.
لیست این صندوق ها به همراه بازدهی و جزییات بیشتر رو اینجا میتونید ببینید:
http://www.fipiran.com/Fund/MFComparing/1
2. سبدگردانی
اگه سرمایه بیش از 500 میلیون دارید، شرکتهای سبدگردانی هستند که سرمایه شما رو بصورت اختصاصی قبول میکنن و با قراردادی مشخص، سرمایه شما رو در بورس مدیریت میکنن
برای پیدا کردن این شرکتها باید در گوگل جستجو کنید
شرکتهای که مجوز دارند مشخص هستند و دارای دفتر حضوری و تیم لازم برای مدیریت سرمایه هستند.
با سلام
به چه طریق می توان در(( صندوق های سرمایه گذاری )) ، سرمایه گذاری کرد .
سلام، صندوق ها دو نوع هستن:
1. قابل معامله در بورس یا ETF، برای سرمایه گذاری در این صندوق ها باید کدبورسی بگیرید و صندوق رو از طریق کارگزار خریداری کنید >>> کد بورسی چیست؟
2. صندوق های سرمایه گذاری مشترک که باید بصورت حضوری یا غیرحضوری واحدهاشون رو خریداری کنید. برای اطلاع از نحوه سرمایه گذاری، باید با خود صندوق تماس بگیرید
سلام خسته نباشید یه سوال؟
آیا میشود در کارگذاری آگاه افتتاح حساب کرد ولی از نرم افزار مفیدتریدر استفاده کرد برای معاملات؟ یا هر کارگذاری نرم افزار خاص خودش رو داره؟
سلام، فقط مشتریان کارگزاری مفید میتونن برای انجام معاملات از مفیدتریدر استفاده کنن.
اما برای تحلیل، همه میتونن استفاده کنن.
برخی کارگزاری ها نرم افزارهای خاص خودشون رو دارند
سلام یه سوالی برام پیش اومده. اینکه سرمایه گذاری در بورس کم ریسک تره یا سرمایه گذاری در استارت آپ ها؟ جدیدا خیلی از استارتاپ ها شرایط سرمایه گذاری با سود های بالایی رو پیشنهاد میدن. مثلا
clubrenter.com
یا حتی دیجیکالا
سلام، هر سرمایه گذاری ویژگی های خاص خودشو داره
اما بطور کلی شرکت های بورسی ریسک کمتری نسبت به استارت آپ ها دارند چون شرکتهای بورسی شرکتهایی هستند که سالیان سال پایدار و فعال بودند.
علاوه بر این، برای پذیرفته شدن شرکتها در بورس، الزاماتی وجود داره که هر شرکتی نمیتونه از راه برسه و وارد بورس بشه.
در حالیکه استارت آپ ها شرکتهای نوپا هستند و پایدار بودنشون مشخص نیست
با سلام. یک سوال بورسی داشتم در مورد نقدشوندگی سهام:
اگر یک اتفاق غیرمنتظره اقتصادی بیفته و صف خرید سهام سریع خالی بشه یعنی هیچ متقاضی خریدی وجود نداشته باشه . آیا در این حالت عملا سهام ما بی ارزش خواهد شد؟؟
سلام، سهام یک چیز ارزشمنده و هیچ وقت به صفر نمیرسه.
چون وقتی شما سهام میخرید، مثل اینه که بخشی از شرکت رو خریدید
شرکت ها هم دارایی های زیادی دارند: ساختمان، دفتر کار، کارخانه، زمین، مواد اولیه، تجهیزات و…
بنابراین قیمت سهام تا یه حدی افت میکنه و وقتی قیمت سهم جذابیت پیدا کرد، برای سهام در اون قیمت خریدار پیدا میشه.
اگه به نمودار قیمت سهام توجه کنید، متوجه میشید که قیمت برخی سهام طی مثلا 10 سال معامله در بورس از یه حد معین پایین تر نرفته.