بهتر است از کجا هاست بخریم؟

همانطور که در مطلب آموزش راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی توضیح دادیم، داشتن سایت یکی از ضروریات کسب و کار اینترنتی است.
پیش‌نیاز داشتن سایت، نیز خریداری یک هاست و دامنه مناسب است. به همین دلیل در این مطلب از بورسینس قصد داریم یک راهنمای کامل برای خرید هاست به شما ارائه دهیم و در انتها چند شرکت مناسب که توسط خود ما تست شده و معتبر هستند را برای خرید هاست به شما معرفی کنیم، بنابراین با ما همراه باشید.

اگر صرفا با هدف انتخاب شرکت هاستینگ و هاست مناسب به این صفحه آمده‌اید، اینجا کلیک کنید و لیست شرکت‌های پیشنهادی برای خرید هاست را ببینید.

جدول مطالب (برای پرش به بخش موردنظر روی آن کلیک کنید):

هاست چیست ؟

هاست یا web hosting به معنای میزبان وب می باشد، در واقع هاست قسمت همیشه روشن کامپیوتری به نام سرور است و مسئول نگهداری اطلاعات و نرم افزار های وب سایت شما به صورت 24 ساعته می باشد. همه ی وب سایت های اینترنتی با استفاده از نرم افزار یا سیستم های مدیریت محتوایی راه اندازی و به روز می شود. مدیران وب سایت ها با خرید هاست و قرار دادن اطلاعات وب سایت خود بر روی هاست ها این امکان را به کاربر های وب سایت خود می دهند تا 24 ساعته و در 365 روز سال وب سایت آنها را مشاهده کنند. این امر با توجه به اینکه هایت ها همیشه روشن هستند و دسترسی کامل به اینترنت دارند، ممکن شده است.

اگر بخواهیم هاست را در یک جمله توضیح دهیم: هاست، فضایی است که فایل‌های سایت روی آن قرار می‌گیرد .

آشنایی با اصطلاحات مهم هاست و میزبانی وب

  • Disk Space یا فضای هاست: به معنی مقدار فضا یا حجمی است که شرکت های ارائه کننده هاست در اختیار کاربران قرار می دهند تا اطلاعات وب سایت  خود را برروی هاست قرار دهند.
  • Bandwidth یا ترافیک هاست: میزان تراکنش اطلاعات بین کاربر وب سایت با هاست را ترافیک هاست می نامند.
  • Addon doman یا ادان دامین هاست: این ویژگی به کاربر های هاست این امکان ار می دهد که بدون نیاز به تهیه ی هاست جدید، وب سایت تازه ای را بر روی همین هاست فعلی راه اندازی کنند. در واقع با استفاده از یک هاست چندین وب سایت راه اندازی نمایند.
  • Aliases یا پارک دامین در هاست: پارک دامنه نام قابلیتی در هاست می باشد که کاربر اجازه می دهد تا دامنه ی مشابه با وب سایت خود را بر روی دامنه ی اصلی پارک نماید. تا در زمان تایپ دامنه ی مشابه به وب سایت اصلی ارجاع داده شود.
  • Uptime یا میزان پایداری هاست: این قابلیت به این معنی می باشد که یک هاست در طول سال چقدر در دسترس می باشد. ابن معیار با درصد هایی مانند 98 درصد یا 99 درصد اندازه گیری می شود.
  • Contorol panel یا پلتفرم هاست: کنترل پنل هاست به معنای رابط گرافیکی که شرکت ارائه دهنده ی هاست در اختیار کاربر قرار می دهد تا کاربر بدون نیاز به دستورات سیستم عامل بتواند وب سایت جدیدی را راه اندازی کند.
  • Database یا نوع پایگاه داده هاست:  بانک اطلاعاتی ارائه شده در هاست ها را Database می نامند. این دیتابیس در هاست های لینوکسی mysql و در هاست های ویندوزی sql server نام گرفته است.
  • Dns یا name server هاست:  Dns  رکوردی است که نام دامنه ی وب سایت کاربر را به شرکت های ارائه دهنده هاست اراسال می کند. این اطلاعات بعد از خریداری هاست به کاربر ارسال می کند.
  • IP یا آدرس آی پی هاست و سرور:  آی پی یک عددی است که از 4 قسمت تشکیل شده است و به یک سرور روشن در فضای اینترنت اشاره می کند. در واقع هر هاست یک آی پی یا مشخصه ای در اینترنت می باشد.
  • Subdomain یا زیر دامنه در هاست: مشتقی از خود دامنه ی اصلی است که با یک نقطه از دامنه ی اصلی جدا می شود. مانند subdomain.domain.ir  و کاربر می تواند با استفاده از این ساب دامین وب سایت جدیدی را راه اندازی کند.
  • Web server: نرم افزاری است که بر روی سرور های ارائه دهنده ی هاست ها نصب می شود و وظیفه ی آن تبدیل کد به نسخه های گرافیکی و نمایشی برای بازدیدکنندگان وب سایت ها می باشد.
  • FTP:  مخفف واژه ی  file transfer protocol است و یک پروتکل انتقال دهنده ی اطلاعات در بستر اینترنت می باشد که امکان انتقال اطلاعات از کامپیوتر های شخصی به هاست ها و برعکس آن را برای کاربر های هاست فراهم می نماید.
  • Datacenter یا دیتاسنتر: در واقع دیتاسنتر ها کارخانه های بسیار عظیمی می باشند که کامپیوتر های سرور به صورت ردیف ردیف و با شرایط خاصی نگهداری می شوند. دیتاسنتر ها با استفاده از شبکه های قدرتمند کامپیوتر های هاست را به صورت 24 ساعته به اینترنت وصل نگه می دارند.

نیازی نیست الان همین اصطلاحات را یاد بگیرید، رفته رفته خودتان با این موارد آشنا خواهید شد.

معرفی انواع هاست

سرویس های هاست ازائه شده توسط شرکت های ارائه دهنده هاست (که با نام شرکت‌های هاستینگ شناخته می‌شوند) با توجه به ویژگی های نوع کاربری، کانفیگ سرور و امکانات سرویس داراری تنوع مختلفی می باشند. در ادامه ی مقاله از بورسینس، از نوع های پرطرفدار سرویس های هاست ارائه شده گزارشی برای شما ارائه می کنیم:

هاست اشتراکی

هاست های اشتراکی یا همان  shared hosting از سرویس های محبوب دنیای هاست می باشد، شرکت های ارائه دهنده هاست های اشتراکی، ابتدا یک سرور اختصاصی برای خود تهیه می کنند، بعد از نصب همه ی ملزومات سرور از آن 200 الی 500 هاست اشتراکی استخراج می کنند و هر یک از هاست های استخراج شده ار با قیمت مقرون به صرفه برای مشتری های خود ارائه می کنند. اگر وب سایت جدیدی را راه اندازی کردید و تصمیم به خرید هاست دارید. هاست های اشتراکی می تواند گزینه ی مناسبی برای وب سایت شما باشد.

هاست نیمه اختصاصی

هاست نیمه اختصاصی یا vps hosting در واقع نوع دیگری از هاست های میزبانی وب به نام سرور مجازی می باشد. شرکت های ارائه دهنده هاست ها برای اینکه سرور مجازی برای مشتری های خود ارائه دهند، ابتدا یک سرور اختصاصی برای خود تهیع می کنند سپس مجازی ساز هایی نظیر  vmware یا kvm را  بر روی سرو نصب می کنند. بعد از این مرحله از این سرور چندین هاست نیمه اختصاصی تهیه می کنند. اگر از عمر وب سایت خود چندین ماه یا سال می گذرد خرید هاست نیمه اختصاصی می تواند پیشنهاد بسیار مناسبی برای شما باشد.

هاست تمام اختصاصی

هاست تمام اختصاصی یا dedicated server نوع دیگر از سرویس های ارائه شده توسط شرکت های هاستینگ می باشد. این شرکت های برای ارائه این سرویس ، ابتدا یک سرور اختصاصی از دیتاسنتر ها تهیه می کنند و بعد از نصب سیستم عامل و کنترل پنل و کانفیگ سرور مطابق نیاز مشتری ، آن سرور را تحت عنوان هاست اختصاصی در اختیار وب سایت مشتری قرار می دهند. هاست های اختصاصی منابع و قدرت بسیار بیشتری نسبت به سرور های مجازی یا هاست های اختصاصی دارا می باشند. اگر وب سایت شما گسترش یافته و یا تعداد بازدید کنندگان وب سایت شما پیشرفت قابل ملاحظه ای را تجربه می کند. ما به شما پیشنهاد می کنیم از هاست های اختصاصی استفاده کنید.

هاست ایران

هاست ایران یک اصطلاحی است که به تازگی به ادبیات هاست در کشور ما ورود کرده است. و به این معنی است که دیتاسنتر های هاست ها در کشور ایران قرار دارد. به طور کلی هاستی که دیتاسنتر آن در کشور ایران قرار داشته باشد، هاست ایران گفته می شود. هاست ایران مزایا و معایب بسیاری دارد. از مزایای این هاست های می توان به کاهش ریسک تحریم ها و از دست رفتن اطلاعات وب سایت ها، جلوگیری از خروج ارز از کشور ، افزایش سرعت لودینگ وب سایت ها اشاره کرد.

هاست رایگان

هاست رایگان یکی دیگر از خدمات شرکت های سرویس دهنده ی هاست می باشد که اغلب افرادی که به تازگی اقدام به راه اندازی وب سایت گرفته اند و چون در ابتدای کار از دانش فنی کافی برخوردار نیستند، به سمت هاست های رایگان کشیده می شوند. معایب این هاست ها عبارتند از : سخت افزار بی کیفیت، پایداری پایین، خطر نابودی اطلاعات، رابط کاربری ضعیف و عدم پشتیبانی را می توان نام برد. تنها مزیت این هاست ها رایگان بودن آن می باشد. اگر برای راه اندازی وب سایت خود تصمیم گرفته اید هاست رایگان را امتحان کنید ما پیشنهاد می کنیم دست نگه دارید. در عوض از هاست های یک ماهه یا سرویس های trial شرکت های هاستینگ بهره ببرید

هاست وردپرس

هاست وردپرس یا  wordpress هاستینگ یکی از انواع سرویس های شرکت های هاستینگ می باشد. این نوع هاست برای وب سایت هایی مناسب می باشد که با سیستم مدیریت محتوایی به نام وردپرس راه اندازی شده اند. در حال حاضر تعداد زیادی از وب سایت های جهان با وردپرس گسترش یافته اند. با توجه به اینکه اقبال گسترده ای به وردپرس در جهان وجود دارد، طبیعتا هاست های وردپرسی نیز محبوبیت گسترده ای پیدا کرده و از این رو شرکت های هاستینگ با اعمال تنظیمات مخصوص به این نوع وب سایت ها سعی بر خدمت رسانی مناسب برای همچین وب سایت ها دارند.

تفاوت هاست لینوکس با هاست ویندوز چیست؟

تفاوت این دو نوع هاست در نرم افزاری است که می‌توانید روی این هاست‌ها اجرا کنید. روی هاست لینوکس نرم افزارها و سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس، جوملا و سایر سایت‌هایی که با زبان برنامه نویسی اکثرا PHP نوشته شده‌اند قابل راه‌اندازی هستند.

اما هاست ویندوز از طرف دیگر، مربوط به سایت‌هایی است که زبان برنامه نویسی آنها نیاز دارد روی سیستم عامل ویندوز اجرا شود. توجه داشته باشید سیستم عاملی که خود شما در محل کار یا منزل استفاده می‌کنید ربطی به نوع هاست که باید بخرید ندارد.

اگر قصد دارید یک سایت وردپرسی راه‌اندازی کنید باید هاست لینوکس خریداری کنید.

تفاوت هاست داخل ایران و هاست خارج از کشور چیست؟

در خدمات میزبانی وب و هاستینگ گاهی می‌بینید سرورها و هاست داخل ایران و هم هاست خارج ایران به فروش می‌رسد، انتخاب این دو هاست بیشتر به نوع استفاده و انتخاب خود شخص بستگی دارد.
مثلا اگر شخص قصد داشته باشد خدمات خود را صرفا به ایرانیان داخل کشور ارائه دهد ممکن است ترجیح دهد هاست داخل ایران خریداری کند.

مهمترین مزایای هاست داخل ایران

  • سرعت بالاتر بازشدن سایت به دلیل حضور سرورها در داخل کشور و کم بودن فاصله بین کاربر و هاست
  • امنیت اطلاعات، مخصوص برای سایت‌هایی که دارای اطلاعات مهم هستند مانند مراکز دولتی یا برخی شرکت‌ها

مهمترین معایب هاست داخل ایران

  • کیفیت متوسط در مقایسه با هاست‌های خارجی به دلیل شبکه اینترنت ضعیف‌تر
  • پایداری و Uptime پایین‌تر نسبت به هاست‌های خارج از کشور
  • پهنای باند با قیمت بالاتر
  • عدم امکان استفاده مستقیم از کنترل پنل پرطرفدار cPanel بر روی سرورهای ایرانی

مهمترین مزایای هاست‌های خارج کشور

  • پایداری و Uptime بالا نسبت به سرورهای داخل ایران
  • کیفیت عالی سرورها در دیتاسنترهای مشهور
  • پهنای باند با قیمت بسیار کمتر نسبت به هاست ایرانی
  • استفاده از بروزترین نرم‌افزارها و سخت‌افزارها

مهمترین معایب هاست‌های خارج مشور

  • خطر تحریم (که البته با توجه به تجربه چندین ساله شرکت‌ها، این خطر کمرنگ شده است)
  • نوسانات نرخ ارز

16 نکته ی کلیدی که برای خرید هاست نیاز دارید!

در خرید هاست باید به این 16 نکته توجه کنید.

۱- فضای مورد نیاز :

اگر از خرید هاست هدف شما راه اندازی وب سایت برای یادگیری و تمرین می باشد، می توانید از مقدار فضای کوچک شروع کنید، این مقدار برای آپلود چند فایل کم حجم و البته ساده و همچنین تست اسکریپت ها و پروژه های شما می تواند مناسب باشد.

در حالت کلی توصیه می شود مجموع فضای مورد نیاز برای فایل ها، اسکریپت ها بیشتر از 20 % فضای هاست را اشغال نکند. در این صورت شما 30 % برای فضای ایمیل ها و 50 % برای بک آپ وب سایت خود رزرو می کنید.

اگر شما قصد راه اندازی وب سایت های خدماتی و اطلاع رسانی یا خبری را دارید، توصیه می کنیم حداقل از پلن شرکتی برای پیشبرد هدف خود استفاده کنید. چون در هر صورت بخشی از فضای هاست شما برای نصب اسکریپت ها به مصرف می رسد. و ما بقی هاست شما برای ذخیره سازی فیل ها، تصاویر و فیلم های شما استفاده خواهد شد.

برخی از شزکت های ارئه دهنده هاست وعده ی فضای نامحدود را شعار خود کرده اند. شما باید توجه داشته باشید که این شعار در عمل ناممکن می باشد. چون تمامی اطلاعات بر روی هارد های شرکت ارائه دهنده ی هاست نگهداری می شوند و این هارد ها فضای محدودی را شامل می شوند. و البته ابن هارد ها بین همه ی مشترکین تقسیم می شود. پس شعار نامحدود فقط جنبه ی تبلیغاتی دارد و در عمل ناممکن می باشد.

۲- ترافیک ماهانه و پهنای باند :

نکته ی بسیار با اهمیت قبل از خرید هاست، مشخص سازی مقدار پهنای باند لازم برای وب سایت شما می باشد. وقتی شما اینترنت خانگی دارید مطمعنا در طول هر بازه ی زمانی شما محدودیت استفاده ی اینترنت را لمس کرده اید، برای هاست ها هم این امر صدق می کند.  شرکت های ارئه دهنده ی هاست ها برای هر پلنی پهنای باند خاصی را در نظر گرفته اند که اگر بیشتر از ترافیک ماهیانه مصرف کنید، سرویس شما معلق می شود تا دوباره برای خرید پهنای باند پول پرداخت کنید.

فرض کنید حجم داده ی وب سایت شما بعد از طراحی د حدود 1 گیگابایت فضا لازم داشت. پس برای هر کاربری که به طور کامل وب سایت شما را بازدید کند، مقدار 1 گیگابایت پهنای باند لازم می باشد. اگر چنانچه شما برای وب سایت خود پلنی با پهنای باند ۱۰۰ گیگ باشد (معادل ۱۰۲۴ مگابایت) خریداری کرده باشید، در هر ماه حدود 100 بازدید کننده ی کامل  یا 1000 بازدید کننده ای که 10% وب سایت شما را دیده اند، می توانید داشته باشید. بعلاوه ی اینکه اگر شما به فرض یک فایل 100 مگابایتی را برای دانلود کاربر ها قرار داده باشید، بابات هر دانلود به همین میزان از ترافیک مجاز شما کسر خواهد شد.

برای به حداقل رساندن ترافیک ماهیانه و هزینه ی آن می توانی دزا روش های زیر استفاده کنید :

  • با کد های بهینه سرعت و حجم فضای اشغالی کد های خود را کاهش دهید.
  • همه ی فایل های دانلود خود را بر روی هاست های دانلود یا سرویس های دانلود قرار دهید.
  • برای وب سایت خود از پلان های ترافیک بالایی نیر  vps , vds و سرور اختصاصی استفاده کنید.

شرکت هایی هستند که وعده پهنای باند و ترافیک نامحدود به شما میدهند که این یک شعار تبلیغاتی است و امیدوار هستند که میزان مصرف شما کمتر از متوسط باشد و اگر حجم مصرفی شما بالاتر از میزان پیش بینی باشد نسبت به لغو قرارداد عمل می کنند.

شرکت هایی در بین ارائه کنندگان هاست وجود دارد که وعده ی ترافیک و حجم نا محدود را شعار می دهند. لازم است توجه داشته باشید این گفته فقط در حد شعار است و آنها آرزو می کنند شما از حد معین بیشتر  اسفاده نکنید. اگر چنانچه بیش از حد معین هاست را به کار بگیرید به لغو قرارداد و یا تغییر پلن فکر می کنند.

۳ – تعداد دامنه و زیر دامنه :

ممکن است در آینده پس از طراحی سایت نیاز داشته باشید تا دامنه های دیگری برای سایت خود بخرید و آن را به صفحه اصلی سایت یا زیر گروه های آن متصل کنید. برای مثال در کنار سایت اصلی خود بخواهید قسمت چت روم یا فروشگاه و …. راه اندازی کنید و برای این بخش ها دامنه جداگانه ای بخرید که کاربران با تایپ آن مستقیما وارد بخش مورد نظر بشوند .

همچنین زیردامنه هم میتواند در این مورد به شما کمک کند. اگر سایت شما در آدرس site.com قرار دارد شما میتوانید با ساختن زیر دامنه قسمت فروشگاه خود را در shop.site.com یا قسمت پشتیبانی را در support.site.com راه اندازی کنید. با این کار شما در عمل یک طراحی سایت مستقل دیگری انجام داده اید که نیازی به سایت اصلی شما ندارد و حتی میتواند محتوی متفاوتی هم داشته باشد.

قبل از خرید هاست باید دقت کنید که سرویس دهنده قابلیت اضافه کردن چه تعداد دامنه و زیر دامنه را به شما میدهد. گرچه عموم طراحی سایت های متوسط نیاز چندانی به این موضوع ندارند و تنها سایت ها ی بسیار بزرگ هستند که این موضوع را به طور جدی باید در نظر بگیرند.

۴ – تعداد ایمیل و مشخصات آن :

معمولا در سایت های  خدماتی و شرکتی و سازمان ها از ایمیل خود سایت برای مکاتبات اینترنتی استفاده می کنند و استفاده از ایمیل شخصی زیاد رواج ندارد. اگر از این دسته افرادی هستید و می خواهید برای خودتان یک ایمیل با نام و برند خود داشته باشید باید قبل از خرید هاست دقت کنید که شرکت سرویس دهنده چه تعداد ایمیل در اختیار شما قرار میدهد و آیا این ایمیلها قابلیت PoP3 یا IMAP دارند یا خیر ؟

این دو قابلیت به شما کمک میکند از طریق نرم افزارهای بررسی ایمیل مانند Outlook یا Thunderbird بتوانید بدون وارد شدن به سایت و از طریق همین نرم افزارها ایمیل های خود را بررسی کنید یا ایمیل ارسال کنید.

۵- بانک اطلاعاتی :

در حال حاضر با توجه به اینکه تمام وب سایت ها از فروشگاه ساز های آنلاین و همچنین سایر اسکریپت های فعال و کاربردی استفاده می کنند، نیازمند یک بانک اطلاعاتی می باشند.

بانک اطلاعاتی محلی است که تمامی اطلاعات کاربران سایت و مطالب شما در آن ذخیره می شود.

هرچه سایت شما کاربران ثبت نام کرده و همچنین مطالب و عملکرد و فرآیند بیشتری داشته باشد به همان مقدار حجم بانک اطلاعاتی آن بیشتر می شود. شرکت هایی که هاست های رایگان در اختیار کاربر های قرار می دهند، اجاز هی استفاده از حجم مشخصی از دیتابیس را به کارب های خود می دهند ولی در سرویس ها و پلن های تجاری شرکت ها با توجه به نوع سرویس مقدار فضا برای دیتابیس نیز متغیر است. پس با توجه به همه ی موارد انتخاب پلن مناسب برای وب سایت خود را لحاظ کنید تا با مشگل کمبود فضا برای دیتابیس مواجه نشوید.

این محدودیت به دلیل نیاز این سرویس ها به منابع بسیار بیشتری از RAM و CPU سرور می باشد که یک سرویس دهنده حرفه ای خدمات هاست که خود را موظف به ارائه ی خدمات با کیفیت بالا می داند، می بایست آن را در نظر داشته باشد.

۶ – پشتیبانی از ماژول‌ها، اسکریپت‌ها و فریم ورک‌ها مختلف

تعدادی از اسکریپت ها در پروژه های طراحی سایت برای اینکه به درستی کار کنند نیازمند ماژول های خاصی هستند که بر روی سرور فعال باشند. اگر این ماژول ها کار نکنند بعضی از قسمت های وب سایت شما که با اسکریپت های نیازمند ماژول کار می کنند با پیغام خطا مواجه خواهند شد. به عنوان مثال اسکریپت هایی که برای امنیت بیشتر و جلوگیری از کپی برداری با Zend Optimizer بصورت کد شده و استفاده در طراحی سایت در آمده اند برای اجرا باید ماژول Zend بر روی هاست شما فعال باشد.

۷ – پشتیبانی (Support)

یک دیگر از موادر بسیار مهم در انتخاب شرکت ارائه دهنده ی هاست توجه کردن به نوع و کیفیت پشتیبانی  است.باید بررسی شود که  در چه بازه زمانی پاسخ سوالات شما از طریق تیکت داده میشود و آیا شرکت، پشتیبانی تلفنی هم دارد؟  آیا پشتیبان چت آنلاین دارد؟ و اینکه سطح دانش نیروی پشتیبان پاسخگو در چه حدی است؟

گاها دیده می شود در این شرکت ها از نیرو های تازه کار و یا سطح اطلاعات کم برای پشتیبانی سرویس های خود استفاده می کنند تا در هزینه های خود صرفه جویی نمایند. شما باید این موارد در نظر خود لحاظ کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشد.

گاهی اوقات درست در زمان اوج ترافیک سایت ناگهان مشکلی پیش می آید و سایت شما غیر فعال میشود در آن زمان شما باید بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن سایت خود را فعال کنید و به حالت اول برگردانید. زیرا در غیر این صورت خسارت شدیدی به سایت شما وارد میشود و چون شما به تمامی منابع سرور دسترسی ندارید پس وظیفه تیم پشتیبانی شرکت سرویس دهنده است که در کوتاه ترین زمان ممکن از طریق تیکت، تلفنی یا چت آنلاین به مشکل شما رسیدگی کند.

در مواردی سایت شما در اوج بار قرار دارد و ناگهان شایت شما از دسرس خارج می شود و دیگکر قابل استفاده نمی باشد و چونکه به تمامی اطلاعات دسرسی ندارید، نیازمندید تا بخش پشتیبانی تماس بگیرید تامشگل وب سایت شما حل شود. اگر پشتیبانی مناسبی هاست شما برخوردار نباشد حتما مشگل شما حل نمی شود مگر اینکه در اسرع وقت از طرف هاست ساپورت شوید.

یک پشتیبانی خوب و سریع و دقیق به دلیل افزایش بهای تمام شده سرویس، ارزش مقداری پرداخت هزینه بالاتر را دارد چون در وقت نیاز واقعا برای شما مشکل گشا خواهد بود.

۸ – SSH یا Remote desktop

در سرور های اختصاصی یا وی پی اس جهت انجام عملیات مدیریتی و نصب و حذف برنامه ها از روی سرور به دسترسی های خاصی نیازمندید که در هاست لینوکس از طریق SSH و در هاست ویندوز از طریق Remote Desktop این امر قابل انجام است. سرویس دهنده  هاست شما باید این دسترسی ها را بر روی هاست ارائه شده در اختیار شما قرار بدهد. پس قبل از خرید باید از سرویس دهنده خود بپرسید آیا این امکانات بر روی هاست موجود هست یا نه ؟

این موضوع در خرید سرویس های VPS و VDS اهمیت ویژه ای دارد.

۹ – ایجاد فایل ( .htaccess)

زمانی که یک پروژه ی طراحی است را بر روی هاست می برید، گاها نیاز می شود این پروژه فایلی به نام  .htaccess را بر وی پروژه ایجاد نماید. فایل  .htaccess شما را در محافظت از پسورد ها،ریدایرکت صفحات سایت، قابلیت Re-write آدرس صفحات (که در سئو بسیار مهم است) کمک و یاری خواهد کرد. برای ایجاد این فایل باید هاست شما توانایی تولید آن را داشته باشد و این امکان را به درستی در اختیار شما قرار دهد.

۱۰ – قابلیت (Cron Jobs)

Cron Jobs کرون جاب یکی از قابلیت های اصلی هاست است.با استفاده از Cron Jobs شما می توانید هاست خود را برنامه ریزی کند تا در ساعت خاصی یک عملیات مشخص را انجام دهد.

برای مثال شما یک سرویس فروشگاه ساز دارید و مکی خواهید این سرویس در راس ساع 12 تمامی پروسه ای فروش و خدمات مالی روز قبل را صفر کرده و برای روز بعد از صفر شروع کند. این یک مثال کوچکی است که با Cron Jobsمی توانید آن را انجام دهید. قابلیت ها و برنامه های بسیار جامعی را می توانید با استفاده از این ویژگی برنامه ریزی کنید و هدف خود را به پیش ببرید.

۱۱ – پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی

همه ی سایت و اپلیکیشن ها از یک زبان برنامه نویسی مانند : Php , Asp , Asp .net , java , Javascript , phyton و سایر زبانهای برنامه نویسی رایج تحت وب استفاده می کنند. هاست شما برای پشتیبانی از زبان مخصوص وب سایت شما باید ماژول بندی خاصی را اجرا کند. پس زبان برنامه نویسی مورد استفاده ی شما باید با هاست شما سازگاری بالایی داشته باشد تا بتوانید به اهداف خود برسید.

۱۲ – بک آپ (Back up)

یک امتیاز قابل توجه دیگر قبل از خرید هاست که باید به آن توجه کرد بک آپ گیری منظم توسط خود سرویس دهنده است. به عنوان مسئول طراحی سایت باید خودتان در بازه های زمانی مختلف از مطالب و فایل های خود فایل پشتیبان یا Backup داشته باشید تا بتوانید اگر مشکلی برای سایت پیش آمد بلافاصله از آن پشتیبان استفاده کنید و سایت خود را به حالت اول برگردانید. اکثر سرویس دهندگان با کیفیت به صورت منظم از تمامی سرور ها و فایلهای آن بک آپ گیری روزانه، هفتگی یا ماهیانه دارند. اگر تصادفا شما فراموش کنید که از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید میتوانید با سرویس دهنده ی هاست تماس بگیرید و از آنها بخواهید از بک آپ استفاده کنند و یا سایت شما را اصلاح کنند.

ویژگی دیگر هاست ها که باید قبل از خرید آن توجه داشته باشید، بک آپ گیری منظم توسط خود سرویس دهنده ی هاست می باشد. شما به عنوان طراح سایت خود باید در بازه های زمانی منظمی از وب سایت خود بک آپ تهیه کنید تا بتوانید زمانی که برای وب سایت خود مشگلی پیش آمد، سریع فایل بک آپ را جا گذاری کرده و وب سایت خود را به حالت اولیه برگردانید.اکثر سرویس دهنده های با کیفیت به صورت روزانه یا هفتکی و یا ماهانه از تمامی سرور های خود بک آپ گیری دارند. در این صورت اگر شما احیانا فراموش کنید بک آپ گیری داشته باشید، سرویس دهنده شما می تواند بک اپ گیری خود را در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید مشگل وب سایت خود را حلو فصل کنید.

۱۳ -نوع سیستم عامل (Operating System)

نوع سیستم عامل هاست ارتباط مستقیمی با زبان طراحی وب سایت شما دارد. همان طور که اطلاع دارید سیستم عامل ویندوزی هاست برای اجرای اسکریپت هایی با زبان های Asp و .Net مناسب است  و میزبانی با سیستم عامل لینوکس برای اجرای وب سایت های با زبان Php بهترین گزینه می باشد. در حالت کلی هر نوع زبان طراحی قابلیت نمایش برای سیستم عامل مخصوص خود را دارد. پس در انتخاب به سیستم عامل آن هاست و زبان طراحی وب سات خود نیز توجه کافی داشته باشید.

۱۴ – آپدیت بودن

یک شرکت ارائه دهنده ی هاست هم از نظر نرم افزاری و هم از لحاظ سخت افزاری باید آپدیت باشد. چونکه سیستم های قدیم امکانات بسیار کمتری را ارئه می دهند و در کنار این مساله از لحاظ امنیتی و نفوذ نیز آسیب پذیری بالایی از خود نشان می دهند.

زمانی که نرم افزار ها و سخت افزار های یک هاست ارتقا پیدا می کند، علاوه بر افزودن به امکانات فعلی از لحاظ امنیتی نیز ارتقا پیدا می کند. پس در انتخاب هاست حتما مساله آپدیت بودن را لحاظ فرمایید.

۱۵ – آپتایم (Uptime)

وب سایت شما در 24 ساعت روز و 7 روز هر هفته و صد البته در 365 روز سال در حال نمایش می باشد. پس وب سایت شما باید همیشه در دسترس باشد. از این رو اطمینان از آپتایم هاست بسیار ارزشمند می باشد.

فرض کنید برای یک محصول موجود در وب سایت خودتان، تخفیف ساعتی قرار داده اید و از طریق روش های اطلاع رسانی به کاربر های خود اطلاع داده اید تا از این جشنواره ی فروش استفاده کنند. حال متصور شوید در  زمان شروع تخفیف وب سایت شما قطع شود، این موضوع برای شما به مانند کابوس خواهد بود و قطعا مشتری های خود را از دست خواهید داد.

هیچ کدام از طرف های استفاده کننده ی وب سایت ( کاربرها و مدیران وب سایت) دوست ندارند ، وب سایت محبوب خودشان حتی به مدت 1 دقیقه قطع باشد. پس مساله ی آپتایم امری حیاتی برای هر هاست محسوب می شود.

۱۶ – امنیت (Security)

حفظ امنیت هاست یکی از وظایف اصلی شرکت ارائه دهنده ی هاست می باشد که البته کار راحت و آسانی نیست. برای تامین امنیت هاست، شرکت ارائه دهنده باید از نفرات متخصص استفاده کند تا بتواند از عهده ی امنیت کار بر آید.

برای امنیت هاست، شرکت ارائه دهنده ی هاست باید از آخرین بروز رسانی سیستم عامل و همچنین نرم افزار های آپدیت شده استفاده کند. در این ما بین استفاده از فایروال های سخت افزاری می تواند کمک به سزایی در تامین امنیت ایفا نماید. روی دیگر حفظ امنیت هاست به کاربر استفاده کننده از هاست مربوط می شود. کاربر نباید در سایت خود از افزونه ها یا اسکریپت های نال شده استفاده کند، چون افرادی که اسکریپت های گرانقیمت را برای دانلود رایگان قرار می دهند از کد های مخرب یا ابزار های هک در درون اسکریپت ها استفاده می کنند. در واقع شما با استفاده از اسکریپت های نال شده خود را در معرض خطر و هک شدن قرار می دهید. ما به شما توصیه می کنیم قبل از خرید هاست، وب سایت خود را از لحاظ امنیت کاملا بررسی نمایید تا به مشکلی بر نخورید.

بالاخره از کجا هاست بخریم؟

شرکت‌های زیادی هستند که ادعا دارند بهترین هاست با آپ‌تایم 99.9 درصد و پشتیبانی 24 ساعت در 7 روز هفته و گارانتی بازگشت 7 روزه یا حتی 1 ماهه را می‌دهند. ولی واقعا کدامیک از شرکت‌ها خدمات بهتری دارند؟
کلید اینجاست هاست مناسب خرید را باید از اشخاصی بپرسید که خودشان از خدمات چندین شرکت استفاده کرده‌اند و کاملا با نوع خدمات این شرکت‌ها آشنایی دارند.
از سال 92 که  سایت بورسینس راه‌اندازی شده، ما از هاست انواع شرکت‌های مختلف استفاده کرده‌ایم و قصد داریم در ادامه، تجربه خودمان را از چندین سال استفاده از هاست‌ شرکت‌های ایرانی خدمت شما ارائه کنیم.
[graphs]
[graph title=”آی آر پاور وب” score=”98″ color=”#81d742″]
[graph title=”پارس پک” score=”93″ color=”#891b1b”] [graph title=”هاست نت افراز” score=”93″]
[graph title=”طلا هاست” score=”90″ color=”#8224e3″]
[graph title=”برتینا” score=”85″ color=”#1aa0a3″] [graph title=”سرور پارس” score=”70″ color=”#898989″] [graph title=”نگاه روشن پارس” score=”70″ color=”#159b61″] [/graphs]
درصدهای فوق همگی براساس تجربه کاری که با شرکت‌ها داشته‌ایم، قیمت به نسبت خدمات، پشتیبانی و مشتری مداری و سایر فاکتورها داده شده است.
توجه داشته باشید که لینک‌های داده شده به سایت‌ها لینک رفرال است.

پیشنهاد نهایی ما برای خرید هاست این است:

در صورتی که مهارت مدیریت سرور و هاست را دارید و می‌توانید هزینه بالاتری نیز پرداخت کنید، سرویس‌های پارس‌پک بهترین انتخاب برای شماست. پارس پک خدمات و پشتیبانی با کیفیتی ارائه می‌دهد اما قیمت‌ خدمات نسبت به سایر شرکت‌ها بالاتر است. پارس پک خدمات بسیار خوبی ارائه می‌داد ولی به دلیل قیمت بالا ترجیح دادیم از شرکت دیگری استفاده کنیم.
در صورتی که موارد فنی اطلاعی ندارید یا نمی‌خواهید خودتان را درگیر مسائل فنی هاست و سرور کنید و قصد دارید یک هاست مناسب و باسرعت داشته باشید، پلن‌های VIP هاستینگ آی آر پاور وب (Irpowerweb) بهترین انتخاب برای شماست. سایت بورسینس نیز همین الان روی سرورهای VIP این شرکت قرار دارد و از خدمات و پشتیبانی آنها کاملا راضی هستیم.
در صورتی که قصد دارید سایتی که فشار چندان زیادی روی آن نیست (بازدید کمتر از روزانه 4000 بار) دارد راه‌اندازی کنید، روی یک هاست چندین دامنه (Add on Domain) داشته باشید و از پشتیبانی خوبی بهره بگیرید، پلن‌های هاستینگ سایت نت افراز گزینه خوبی برای شماست. شروع راه‌اندازی سایت بورسینس و چند ماه اول با هاست نت افراز بود ولی به دلیل افزایش منابع موردنیاز به هاست دیگری نقل مکان کردیم.
 در صورتی که شما نیز تجربه‌ای با شرکت‌های هاستینگ داشته‌اید یا اینکه فکر می‌کنید نکته‌ای در این مطلب اشاره نشده است لطفا در بخش دیدگاه بنویسید.
آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌
0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

32 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
کاوه

هرچی می خرید پارس وی دی اس نخرید.
من ۴ ماه پیش خریدم تا الان بد نبود ولی الان یک هفتس آف زدن به زمین و زمان دارن هاست میدن.
زیر ساختشونم که محدوده سایتی که چند ماه زحمت کشیدم برا بالا بردنش تو گوگل الان جلو چشام نابود داره میشه.
جالبه که پشتیبانیشونم واقعاااااااااااااا ضعیف شده.
تو رو خدا اگه هاست خوبی میشناسین معرفی کنین انتقال بدم.

سعید

سلام. من دوبار از ایران هاست ، هاست و دامنه گرفتم ولی بسیار مشکل داشتم . یکبار دیتابیس پرید و برای یک هفته پیش رو ریستور کردند و الان هم خیلی در کارهامشکل پیش میاد و مدام مجبورم با پشتیبانی تماس بگیرم . برای بعضی از مشتریهام از رادکام گرفتم و تا حالا هیچ مشکلی نداشتم فقط تعداد سایتهای اشتراکی روی هر سرور کمی زیاد است (البته قیمتشون خیلی کمتر از ایران هاست است).امروز که دارم این مطلب رو می نویسم ، همه سایتهای ایران هاست 2 روزه از مدار خارج شدند و وقتی زنگ میزنم میگن حمله سایبری شده .

سینا

سلام
وقت بخیر

من به توصیه بعضی دوستان از میهن وب هاست گرفتم

ولی اصلا راضی نیستم
نمیدونم بخاطر هاست ایرانی بودنش اینطور افتضاحه

هر دفعه فقط خودشون رو توجیه میکنن
نمیدونم از چه شرکتی بگیرم که پشتیبانی خوبی داشته باشن

تیم برنامه نویسی شون یعنی میهن وب دیزاین هم افتضاح بود کلی به سایت لطمه زد

ای کاش قانون سفت و سختی برای اینجور شرکتها داشتیم که از حقوق ما دفاع می‌کرد

پوریا

ممنون از مطلب خوبتون
تجربه خوبی با وب رمز و گنجه هاست داشتم از نظر آپتایم و پشتیبانی عالی هستن الان میزبانی سایت های کانتنت تو گنجه هاست الحق بهترین هاست رو ارائه میدهند

طراح سایت

سلام خدمت تمامی دوستان
خواستم تجربه شخصیم رو باهاتون در میون بزارم ، قبلا فکر میکردم که ایران سرور ، هاست های خوبی ارائه میده ولی العان که یه چند ماهه ازشون هاست تهیه کردم هم مشکل سرعت دارم و هم پشتیبانی ، هزینه بالایی هم دادم برای تهیه هاست ، مثلا پرسرعت هستش ، هر چند وقت یه بار هم مثل العان که دارم این کامنت رو می نویسم سایت از دسترس خارج شده و تیکت ها بهشون زدم ولی جواب نمی دن .
فقط هی تبلیغ بی خود میکنن

دانیال جمال زاده

مطالبتون عالی بود با توجه به توضیحات شما من به کسایی که براشون پشتیبانی و کیفیت مهمه هاست نگار رو پیشنهاد میکنم از بین همه ی سایت های هاستینگ بهترین و قوی ترین هستش.

maryam

سلام ببخشید برای سایت فیلم چهقدر حجم هاست نیازه؟

روزبه

سلام شما وب سایت برای فروشگاه طراحی می کنید

Sina

سلام جناب جهاندیده. تشکر بابت وقتی که می‌گذارید. خدا قوت🌹
مقالات دیگتون هم خوندم یه جا راجب nordvpn گفته بودین
از اونجایی که چند کاربره هست اگه نسخه پولی رو تهیه کنم
میتونم اونو با کسی share کنم بدون اینکه اطلاعات و دسترسی خودم به مخاطره بیفته؟

سجاد

حیف حیف حیف و 1000 حیف که اسم سایت شتابان هاست در لیست بالا ندیدم ای کاش شتابان هاست درست اول لیست می نوشتید
اصلا باورکردنی نیست در هر شرایطی در هر زمانی پیام میدی امکان نداره پاسخ بیشتر از 5 دقیقه طول بکشه و خیلی موقع فقط کافیه بعد از تیکت دادن f5 بزنی بعد میبینی جواب دادن
من خودم خیلی سایت هارو باهاشون بودم خیلی از سایت های مطرح ولی طبق نوشته یکی از دوستان در دیدگاه یکی از سایت ها به شتابان هاست رفتم
و بعد تازه فهمیدم پشتیبانی و هاست حرفه ای یعنی چی
هرچقدر بگم کمه فقط اینو به کسایی میگم که خسته شدن از انتقال مدام از این هاستینگ به اون هاستینگ و… فقط یک باز هم شده شتابان هاست را امتحان کنید

خیلی ممنون از سایت خوبتون و ممنون بابت ارائه این مقاله جهت راهنمایی دوستان

رضا

سلام
باتشکر از مطالب خوبتان
بنده می خواهم یک سایت وردپرس خبری مشابه سایت های خبرگزاری ها ایجاد کنم
باتوجه با اینکه هر روز باید 3 تا 5 خبر بگذارم و مطالبی مثل تبلیغات و عکس خبر .. هم در سایت وجوددارد
چه هاست گیگ را پیشنهاد می کنید
یکی از شرکت ها اعلام کرد هاست 500 مگابایت برای یکسال کافی است
اما بنده احساس می کنم که با توجه به مدیریت سایت خبری و گذاشتن روزانه مطلب بین 3 تا 5 مطلب مقدار فضای میزبانی بیشتری لازم است
لطفا مقدار مگابایت یا چند گیگ را بفرمایید
و سوال دیگر اینکه با توجه به دانش و تجربه شما خبرگزاری های مانند فارس تابناک ومشرق از چه مقدار فضای میزبانی یا هاست استفاده می کنند
لطفا مقدار را بفرمایید

باتشکر از سایت خوب شما

علی یزدان پناه

آسان رایان قیمت و کیفیت هاستش خیلی خوبه
دامنه ir هم 3 ساله میده 4 هزار تومان من ارزن تر ندیدم

مائده

سلام
بسیار عالی و مفید ولی من همیشه وقتی از اکثر سایتا هاست میخریدم با این مشکل مواجه بودم که میگفتن چرا فیلم ها و یا گالری عکس سایتت روی این هاستت هست و باید هاست دانلود بخری و هزینه های زیادی برام داشت
یادمه دبیرستان که میرفتیم برای مدرسمون سایت نیاز داشتیم و مدرسه نمیخاست هزینه کنه و باز مشکل بود
و همچنین باز برای مسجد نیاز به سایت بود که نمیخاستیم هزینه کنیم و اینا همش مشکل بود
یه روزی چنین مقاله ای رو میخوندم تهش یه هاست رایگان معرفی کرده بود
اره هاست رایگان
http://b6b.ir/
به جرات میتونم بگم از خیلی از هاست های ایراین و خارجی بهتره
اول که هزینه نداره و این خودش کلی مشکلات رو حل میکرد دیگه دغدغه تمدید های ماهانه را نداشتیم
و حتی از نظر نرمفزاری و سخت افزاری هم خیلی بهتر از هاست هایی بود که میخریدیم
php 7.3 توی این هاست رایگان هست ولی توی اکثر هاست های پولی هم ارائه نمیشه
پشتیبانی عالی ای دارند حتی از طریق تلفن و اصلا تبلیغات هم ندارند.
ای کاش سایت هایی مثل این هم معرفی میکردید که افرادی که نیاز به سایتی یا وبلاگی دارن که نمیتونن براش هزینه کنن و میخان سایت خوبی داشته باشن بتونن ازش استفاده کنند
امیداورم نظر من هم بتونه کمک کنه به دوستان عزیز.

حسین عمو

فقط پارس پک

رضا

سلام
من از هاستینگ های زیادی سرویس داشتم.
بهترین پشتیبانی مربوط به ایران سرور بود.

morteza

به هیچ وجه روی طلاهاست نباید حساب باز کرد پشتیبانیش تو مشکلات حاد خیلی خیلی خیلی ضعیفه

Iman

از سال 1389 دارم از IrPoweWeb برای بیش از 40 وبسایت استفاده میکنم(کارم طراحی وب و اپلیکیشن هست)
اما یکماه گذشته اینقدر پشتیبانی بهانه های الکی برای آپدیت نبودن هاست آورده که قصد به طور کامل و برای همیشه به شرکت جدیدی کوچ کنم.
مدیریت داتیس مدیا جناب آقای خانجانی هم ظاهرن اینقدر سرشون شلوغه که از هیچ طریقی نمیشه با ایشون حتی برای عرض انتقادات هم تماس گرفت.

شما از شرکت رادکام اسمی نبردید، البته خدمات رادکام برای شرکت ها و وبسایت های کوچک به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست، اما اگر هزینه مهم نباشه عالیه.

مطلب کاملی بود، تشکر

سعید خانجانی

سلام دوست عزیز

امروز اتفاقی پیام شما رو اینجا مطالعه کردم. اگر نتونستم با شما در تماس باشم واقعا متاسفم.
اگر موردی داشتید میتونید به بخش شکایات پیشنهادات و انتقادات تیکت ارسال کنید. مطمینا تمام موارد رو مستقیما بررسی می کنم.

امیدوارم بتونم مورد شما رو حل کنم و بتونیم این همکاری قدیمی رو ادامه بدیم.

لیمان

سلام و درود برشما
واقعا مطالب خیلی خوب وپرمغزی را عنوان کرده اید .
و همانطور که فرموده اید شرکت “پارس پک” بهترین سرویس دهی را دارند وهمچنین پشتیبانی خیلی عالی ومناسبی دارند .
بنده الان دوسال است که ازشرکت “پارس پک” هاست خریداری می کنم و سایت بنده درمدت این دوسال
هیچ مشکل عمده ای نداشته و ندارد .
اول کارم را با هاست رایگان شرکت “پارس پک” شروع کردم و هیچ فرقی هم از لحاظ پشتیبانی نداشت و همیشه مدیریت پشتیبانی این شرکت پاسخگوی مشکلات احتمالی بودند .
آدرس سایت بنده درشرکت هاست “پارس پک” :

ناصر

ممنون از توضیحات خوبتون
ببخشید میشه بدونم چقدر هزینه پرداخت می کنید تو هاست پاور وب با توجه پهنای باند؟

علیرضا

من از دو ساله از اسپیس ایران هاست میخرم و تا الان هیچ مشکلی نداشتم سرعت هاست هاشون واقعا نسبت به سایر هاستینگ هایی که قبلا ازشون خرید کرده بودم خیلی بیشتره و خوشبختانه تا الان برام مشکلی وجود نداشته

معین

بنده طراح سایت هستم و تا الان بیشتر از 30 هاست و دامنه از اسپیس ایران: spaceiran.com خریدم
به نظرم مقرون به صرفه ترین هاستینگ کشوره که سرویس های با کیفیتی دارن

منصور

سلام از آسان رایان هاست بخرید پشتیبانی 24 ساعته داره من که خیلی راضی ام

زارع

میزبانفا بزرگترین ضرر رو به من زد. جمع کن برو یه گیم نت راه بنداز اینکاره نیستی.

blank
32
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx