همه چیز درباره صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان+لیست صندوق‌ها

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان یکی از صندوق‌های پرطرفداری است که سرمایه‌گذاران زیادی سراغ آن می‌روند.

مهم‌ترین نکته مثبت این صندوق‌ها در این است که با جمع‌آوری سرمایه‌‌های اندک، سرمایه‌گذار را در پروژه‌های ساختمانی مهم و سودآور شریک می‌کنند.

بازار ساخت‌وساز از گذشته تا به امروز یکی از بازارهای پربازده و موفق سرمایه‌گذاری بوده است. البته، امکان ورود به این بازار با هر میزان سرمایه‌ای وجود ندارد.

عناوین مطلب:

همچنین اگر شغل و تخصص شما با این حوزه متفاوت باشد و نتوانید اطلاعات کافی و مناسبی از نحوه کسب درآمد در این بازار کسب کنید، ممکن است سرمایه‌گذاری در آن پیشنهاد مناسبی نباشد. به همین دلیل توصیه می‌شود افراد سرمایه‌های خود را وارد صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان کنند.

 این کار باعث می‌شود هم در بازار ساختمان و زمین شرکت کنند و هم دارایی خود را به صندوق‌های مطمئن‌ با بازدهی مشخص بسپارند. با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها راهی آسان برای ورود به دنیای زمین و ساختمان دارد. به‌طوری‌که هر فرد با هر سطح سواد و اطلاعاتی می‌تواند از این صندوق‌ها و فرصت سرمایه‌گذاری در آنها استفاده کند. 

شما چه اطلاعاتی درباره مزایای دیگر صندوق زمین و ساختمان دارید؟ از میزان ریسک سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها و روش خرید واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری چیزی می‌دانید؟

اگر پاسخ‌تان به این سوال منفی است، وقت آن رسیده تا با خواندن این مطلب از بورسینس، اطلاعات کاملی درباره میزان سود صندوق سرمایه، ارکان صندوق زمین و ساختمان و فهرست صندوق‌های زمین و ساختمان کسب کنید. تا پایان این مطلب کنار ما باشید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم محسوب می‌شوند.

افرادی که دانش کافی برای ورود مستقیم به بازار سرمایه را ندارند یا به هر دلیلی دیگری مثل کمبود وقت و سرمایه نمی‌خواهند سرمایه خود را وارد یک روش پرریسک کنند، سراغ صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌روند.

با خرید واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری گاهی اوقات شرایط دستیابی به بازدهی بیشتر فراهم است و می‌تواند حتی نسبت به سود بانکی هم مناسب‌تر باشد.

یک صندوق سرمایه‌گذاری می‌تواند مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و … باشد.

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان سرمایه‌گذاری محبوبی است که سرمایه‌ها را برای ورود به پروژه‌های عمرانی جمع‌آوری می‌کند. در نهایت این سرمایه‌ها در پروژه‌های ساختمانی تجاری، اداری یا پروژه‌های مسکونی استفاده می‌شوند.

میزان بازدهی صندوق های سرمایه گذاری
میزان بازدهی این صندوق‌های سرمایه‌گذاری به مدیریت صندوق، پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌شده و موارد دیگر بستگی دارد.

سال 1388 سالی بود که این صندوق‌ها با همین عنوان و کاربرد کنونی خود آغاز به کار کردند. این صندوق مطابق قوانین و مقررات تعیین شده در سازمان بورس، وزارت مسکن و شهرسازی و فعالان حوزه ساختمان وارد بازار معاملات شد.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری و به‌خصوص صندوق‌های زمین و ساختمان مانند یک شخصیت حقوقی در پروژه‌های مختلف ساختمانی و عمرانی سرمایه‌گذاری کرده و سود حاصل از این سرمایه‌گذاری‌ها را با سهام‌داران خود تقسیم می‌کند.

سرمایه‌گذارانی که سرمایه خود به صندوق‌های زمین و ساختمان می‌دهند باید برای دریافت سود حاصل از سرمایه‌گذاری خود تا پایان پروژه و فروش واحد‌های عمرانی (تجاری، مسکونی یا اداری) منتظر بمانند.

به‌طورکلی فعالیت‌های صندوق زمین و ساختمان چهار بخش و فرآیند اصلی دارد:

  1. جمع‌آوری سرمایه‌ها
  2. اختصاص سرمایه‌های جمع‌آوری شده به پروژه‌های ساختمانی مختلف
  3. فروش واحدهای ساختمانی
  4. تقسیم سود بین سرمایه‌گذاران

بیشتر بخوانید: صندوق سرمایه گذاری اهرمی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

ارکان صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

صندوق‌های زمین و ساختمان توسط رکن‌های اصلی این صندوق‌ها اداره می‌شوند.

ارکانی که برای صندوق انتخاب می‌شوند باید به تایید سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده و مورد قبول این سازمان‌ها باشند. این ارکان شامل مجمع صندوق، مدیر صندوق، مدیر ساخت، ناظر، متولی، متعهد پذیره‌نویسی، بازارگردان، حسابرس و هیئت‌مدیره است.

تمام اعضای ارکان صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان تلاش می‌کنند تا سرمایه سهام‌داران را در بهترین و پربازده‌ترین پروژه‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کنند. هدف از این کار هم کسب حداکثر سود ممکن از پروژه است.

امید نامه صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

همان‌طور که تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارای ارکان، اساسنامه و امید نامه مخصوص خود هستند، این صندوق هم امید نامه ویژه خود را دارد.

این امید نامه درباره ارکان صندوق و وظایف هر یک از ارکان فعال در صندوق توضیح داده است.

آرایش و جایگاه این وظایف شامل موارد زیر است:

  1. شرکت‌های تامین یا مشاوره مدیر اصلی صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند.
  2. شرکت‌های پیمانکار دارای رتبه‌بندی مدیر ساخت صندوق سرمایه‌گذاری هستند.
  3. تعیین هیئت‌مدیره در صندوق از جمله وظایف این ارکان است.
  4. ناظر صندوق شرکت یا شخصیتی حقوقی است. ناظر صندوق باید پروانه اشتغال نظارت پایه یک را از سازمان نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان دریافت کرده باشد.
  5. متولی صندوق بازرس اصلی محسوب می‌شود و این بازرس می‌تواند موسسه‌ای حقوقی، شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری یا حسابرس معتمد سازمان بورس باشد.  
  6. حسابرس شخصی معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار و مورد تایید این سازمان است.
  7. متعهد پذیره‌نویسی شرکت‌ تامین سرمایه، بانک‌ و یا موسسه‌ای مالی مجوز‌دار است.
  8. بازارگردان صندوق از شرکت‌های کارگزاری‌، شرکت‌های تامین سرمایه یا بانک‌ها انتخاب می‌شود.
بیشترین سوددهی صندوق های سرمایه گذاری
صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را می‌توان جزء صندوق‌های با بازدهی و ریسک بالا دانست.

تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری، امید نامه خود را در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌دهند تا قبل از سرمایه‌گذاری آن را مطالعه کرده و با شرایط و اهداف آینده صندوق، بیشتر آشنا شوند.

امید نامه تفاوت زیادی با اساس‌نامه دارد، پس در نظر داشته باشید که هنگام انتخاب صندوق سرمایه‌گذاری موردنظرتان، حتما هم از اساس‌نامه و هم از امید نامه صندوق موردنظر آگاه شوید.

اساسنامه صندوق توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تنظیم می‌شود. اساسنامه پس از تنظیم غیرقابل‌تغییر خواهد بود، اما امید نامه برای هر صندوق به‌صورت مجزا تنظیم می‌شود. در امید نامه اطلاعاتی از ارکان صندوق، هزینه‌های سرمایه‌گذاری در صندوق، هدف‌ها و استراتژی‌های موردنظر، واحد‌های سرمایه‌گذاری و ریسک‌های آن را به‌طورکلی بیان می‌کند.

همچنین امید نامه در چارچوب قانون‌های سازمان بورس و توسط متولیان اصلی صندوق تنظیم و مشخص می‌شود.

واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق زمین و ساختمان

زمانی سهم هر فرد از دارایی کل صندوق مشخص می‌شود که مجموعه دارایی‌های صندوق به عنوان واحد‌‌ها و یونیت‌های مشخص تقسیم شود.

بیشتر بخوانید:‌منظور از صدور و ابطال در صندوق‌های سرمایه‌گذاری چیست؟

اشخاص با سرمایه‌گذاری در صندوق، گواهی سرمایه‌گذاری دریافت می‌کنند. اطلاعات ثبت شده در این گواهی تعداد واحد‌هایی است که سرمایه‌گذاری مالک آن است. این واحد‌ها قابلیت انتقال به‌غیر دارند و می‌توانند در بازار فرابورس پذیرفته و معامله شوند؛ بنابراین هر فرد برای سرمایه‌گذاری می‌تواند یک یا چند واحد از این صندوق‌ها را خریده و سرمایه‌گذاری یا معامله کند.

هر واحد صندوق سرمایه‌گذاری بر اساس خالص ارزش دارایی‌ها تغییر می‌کند. در نتیجه، هر 3 ماه یکبار ارزش خالص هر واحد سرمایه‌گذاری به تفکیک بهای تمام شده و هر 6 ماه یکبار ارزش روز آن تعیین و جهت اطلاع سرمایه‌گذاران منتشر شده و به اشتراک گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: میزان سود انواع صندوق‌های سرمایه گذاری در 1400

فهرست صندوق‌های زمین و ساختمان

اگر نگاهی به سایت فیپ‌ایران (fipiran) بیندازیم، صندوق‌های فعالی که در حال حاضر در فهرست سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در این سایت وجود دارند شامل موارد زیر می‌شوند:

  • زمین و ساختمان نسیم
  • زمین و ساختمان نگین شهری
  • زمین و ساختمان مسکن نارون
  • زمین و ساختمان مسکن شمال غرب
فهرست صندوق‌های زمین و سرمایه
صندوق‌های فعال سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در حال حاضر تعداد محدودی هستند.

جمع‌بندی

در این مطلب از بورسینس درباره صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، مزایای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، ارکان صندوق زمین و ساختمان و میزان ریسک سرمایه‌گذاری در آن صحبت کردیم.

همه سرمایه‌گذارانی که قصد دارند سرمایه خود را وارد روش‌های سرمایه‌ای امن‌تر و کم‌ریسک‌تر کنند، سراغ صندوق‌های سرمایه‌گذاری و فعال در بازار فرابورس می‌‌روند.

اگر شما هم از این دسته از افراد هستید، می‌توانید یکی از این صندوق‌های فعال را انتخاب کرده و سرمایه‌گذاری خود را آغاز کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

بیشتر بخوانید:

صندوق سرمایه گذاری چیست؟ (راهنمای صندوق بورسی و ETF)

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
blank
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx