در سالهای اخیر بازار بورس رشد فزایندهای داشته و سعی میشود با استفاده از تکنیکهایی رشد این بازار را بیشتر کرد.
یکی از مواردی که میتواند باعث پویایی بیشتر بازار بورس شود فروش تعهدی سهام است.
به فروش تعهدی سهام، Short selling یا فروش استقراضی نیز میتوان گفت.
عناوین مطلب:
اگر بخواهیم یک توضیح کلی درباره فروش تعهدی بدهیم میتوان اینطور بیان کرد که سرمایهگذاران به کمک فروش تعهدی میتوانند از افت قیمت سهام نیز سود ببرند.
در زیر اطلاعات بیشتری درباره این موضوع ارائه خواهیم کرد.
تعریف و مفهوم فروش تعهدی سهام
همانطور که میدانید یکی از موارد مهمی که در بازار بورس وجود دارد بحث ریسک و بازار منفی است.
فروش تعهدی به شما کمک میکند که در هر حالت بتوانید از بورس سود کنید، حتی زمانی که قیمتها در حال افت است.
در وضعیت معمولی فردی که در بورس سرمایهگذاری میکند در صورتی که قیمت سهام بالا برود سود میکند و در غیر اینصورت متضرر میشود اما اگر فرد معاملات خود را به کمک فروش تعهدی انجام دهد با پیشبینی اینکه سهم افت میکند، آن سهم را در وضعیت فعلی بازار به صورت تعهدی از سهامدار اصلی میخرد یا به عبارتی قرض میکند و میفروشد.
وقتی قیمت سهام کاهش پیدا کرد همان سهام را مجددا با قیمت پایینتر میخرد و دوباره به صاحب سهام بازمیگرداند.
در این پروسه فرد از خرید سهام با قیمت پایینتر سود میکند.
برخی افراد معتقدند فروش تعهدی باعث ریزش بازار خواهد شد اما اینطور نیست و هر فرد میتواند استراتژیهای مختلفی برای خرید و فروش سهام داشته باشد.
در فروش تعهدی، فرد میتواند از سهامدار اصلی وکالت بگیرد و به وکالت از او سهام را بفروشد و در زمان مناسب همان سهام را با قیمت پایینتر بخرد و به این صورت از اختلاف قیمت خرید و فروش سهام سود کند.
یکی از موارد مهم خرید و فروش تعهدی این است که شرایط این معاملات باید بین طرفین کاملا مشخص شود و هر دو طرف به تعهدات خود پایبند باشند.
همانطور که از توضیحات بالا نیز متوجه شدید در خرید و فروش تعهدی رابطه استقراضی بین خریدار و فروشنده برقرار است.
هر فردی که کد بورسی داشته باشد میشود معاملات را به صورت تعهدی انجام دهد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید مالک و متقاضی هریک چه انگیزهای برای خرید و فروش تعهد دارند.
مالکانی که سهامدار عمده هستند معمولا سهام خود را راکد نگه میدارند و فقط به صورت سالانه سود آن را کسب میکنند اما در این حالت میتوانند سهام خود را به صورت تعهدی به متقاضیان بفروشند و از این طریق نیز سود دریافت کنند.
متقاضی نیز با پیش بینی صحیح از روند بازار و دانش مالی خوب میتواند با خرید و فروش تعهدی سهامی که کاهش قیمت خواهند داشت سود بدست بیاورد. مالک نیز برای این کار به او نرخ تشویقی ارائه خواهد کرد.
مزایای فروش تعهدی
فروش تعهدی به عنوان یکی از روشهای خرید و فروش سهام مزایا و معایب خاص خود را دارد.
- میتواند حجم معاملاتی که در بازار بورس انجام میشود را افزایش دهد و در نتیجه رشد و کارایی بازار بورس بیشتر خواهد شد.
- افرادی که سهامدار عمده هستند و به صورت سالانه از سهام خود سود کسب میکنند میتوانند با این روش میزان سود کسب شده خود را افزایش دهند.
- خرید و فروش تعهدی در واقع بازار بورس را به بازاری دو طرفه تبدیل میکند که باعث بالا رفتن کیفیت بازار میشود.
نحوه انجام معاملات فروش تعهدی
در این فرآیند مالکی که قصد دارد سهام خود را به صورت فروش تعهدی یا همان قرضی بفروشد باید این سهام را در سامانه تامین قرار دهد.
مالک پس از آنکه به سامانه وارد شد باید حداکثر تعداد سهامی که میخواهد بفروشد را مشخص کند و دوره تنفس را نیز مشخص کند.
در اینجا لازم است توضیح دهیم دوره تنفس به مدت زمانی گفته میشود که مالک حق ندارد درخواست تسویه نهایی فروش تعهدی بدهد. علاوه بر این، مالک تعیین میکند که وجه حاصل از فروش تعهدی به صورت سپرده بانکی سرمایه گذاری شود یا به صورت صندوقهای قابل معامله.
در آخر مالک یک نرخ تشویقی تعیین میکند.
هدف از تعیین نرخ تشویقی این است که متقاضی برای خرید تعهدی سهام جذب شود.
کسی که سهام را به صورت قرضی از مالک میخرد و به فروش میرساند تعهد دارد که سهام را مجددا از بازار بخرد و به مالک برگرداند.
در فرآیند خرید مجدد ممکن است قیمت سهام بر خلاف انتظار متقاضی، بالا رفته باشد.
طبیعی است که در این صورت متقاضی تمایلی ندارد سهام را با قیمت بالاتر بخرد زیرا ضرر میکند اما مالک سهام خود را میخواهد.
به همین خاطر است که فرد باید با دانش کافی وارد معاملات فروش تعهدی شود.
برای اینکه متقاضی در این حالت به تعهد خود پایبند باشد وجه تضمین در نظر گرفته شده است.
وجه تضمین در واقع درصدی از ارزش قرارداد است که باید در حساب متقاضی وجود داشته باشد. وجه تضمین در بورس به صورت روزانه تعیین میشود و بخش اعظمی از این مقدار باید در حساب متقاضی وجود داشته باشد و اگر اینطور نباشد بورس زمان مشخصی برای متقاضی تعریف میکند و او باید در زمان مشخص شده حساب خود را شارژ کند.
همانطور که گفته شد متقاضی مدت زمان مشخصی فرصت دارد که سهامی که به صورت قرضی خرید و فروش کرده را به مالک اصلی سهام بازگرداند.
متقاصی میتواند تسویه سهام را به دو صورت انجام دهد:
- قبل از رسیدن زمان سررسید
- در زمان سررسید
تسویه قبل از سررسید به درخواست مالک یا متقاضی انجام میشود. البته توجه کنید که مالک در دوره تنفس نمیتواند چنین درخواستی بدهد. در واقع در زمان بین دوره تنفس و زمان سررسید امکان ایجاد این درخواست وجود دارد. متقاضی نیز میتواند زودتر از زمان سررسید سهام را از بازار بخرد و به مالک بازگرداند. در این دو حالت قبل از زمان سررسید معامله تسویه میشود.
در نظر داشته باشید اگر خرید و فروش سهام در یک روز انجام شود متقاضی باید 20 درصد از سود کسب شده را به مالک بدهد.
اگر متقاضی بخواهد یک روز بعد از فروش، خرید را انجام دهد باید 10 درصد سود را به مالک بدهد و اگر دو روز بعد از فروش این کار را انجام دهد 5 درصد از سود بدست آمده به مالک تعلق میگیرد اما اگر زمان خرید سهام بیشتر از دو روز از زمان فروش گذشته باشد لازم نیست مبلغی را به مالک بپردازد.
بنابراین چنانچه متقاضی تمایل داشته باشد اقدام به تسویه فروش تعهدی نماید، میبایست درصدی از مابهالتفاوت قیمت فروش تعهدی و خرید وکالتی (در صورت بالاتر بودن قیمت فروش نسبت به قیمت خرید) را به شرح جدول زیر به مالک بدهد:
گاهی ممکن است زمان سررسید فرابرسد و متقاضی با صف خرید روبرو شود یا به هر دلیلی نتواند سهام را از بازار خرید کند. در این صورت معامله باید تسویه نقدی شود و متقاضی باید جریمههای مربوطه را پرداخت کند.
شاید سوال کنید آیا میتوان هر سهمی را به صورت تعهدی خرید و فروش کرد؟ پاسخ خیر است.
بورس مشخص میکند چه سهامی قابلیت فروش تعهدی (فروش استقراضی) را دارند.
کارمزد این معاملات نیز مانند سایر معاملات بورسی است و متقاضی آن را میپردازد. معاملات فروش تعهدی و معاملات معمولی سهام هر دو در ساعت کاری بورس یعنی 8.30 تا 12.30 انجام میشوند.
مثال معامله فروش تعهدی
برای اینکه فرآیند فروش تعهدی را بهتر درک کنیم بهتر است یک مثال بزنیم. فرض کنید شما میخواهید سهامی با قیمت 2000 تومان را به صورت تعهدی بخرید و البته قبلا پیشبینی کردهاید که قیمت این سهام در آینده نزدیک کاهش مییابد و میتوانید از خرید و فروش تعهدی آن سود ببرید.
فرض کنید شما 5000 سهم و ساخت را از یک سهامدار قرض میکنید و این سهام را به نمایندگی از مالک اصلی با قیمت فعلی بازار یعنی همان دو هزار تومان برای هر سهم میفروشید.
همانطور که پیشبینی کردهاید باید منتظر شوید تا قیمت سهام کاهش یابد.
مثلا بعد از 5 روز قیمت همان سهام از دو هزار تومان به 1800 تومان میرسد و شما مجددا همان تعداد سهامی که فروخته اید را با قیمت 1800 تومان خریداری میکنید.
این 5000 سهم را به مالک اصلی بازمیگردانید و سود این معامله نصیب شما میشود.
البته همانطور که در بالا توضیح داده شد اگر در دو روز اول پس از خرید سهام از مالک بخواهید سهام را بازگردانید و معامله را تمام کنید باید مقداری از سود را به مالک تقدیم کنید.
مقدار سودی که از این معامله داشته اید برابر است با 5000*200 (5000 سهم که هر سهم 200 تومان برایتان سود داشته است). البته این قانون سرانگشتی برای محاسبه میزان سود و زیان است و در واقعیت باید مقادیر خواب سرمایه و کارمزد نیز در نظر گرفته شود.
سخن آخر
فروش تعهدی در بسیاری از بازارهای مالی دنیا (که به اصطلاح Short selling نامیده میشود) وجود دارد اما به تازگی وارد بورس تهران هم شده است.
«فروش تعهدی» یکی از ابزارهای جدید بازار سرمایه که منجر خواهد شد تا هم روزهای منفی و هم روزهای مثبت بازار برای سهامداران جذاب باشد.
با فروش تعهدی سهام، سرمایهگذاران صرفا به دنبال روزهای مثبت بازار نبوده و چشمانداز آتی شرکتها در تصمیم سهامداران و اتخاذ استراتژی سرمایهگذاران اثرگذار خواهد بود.
با بکارگیری این ابزار در بازار سرمایه، سرمایهگذاری که تصور میکند قیمت سهام یک شرکت بیش از اندازه رشد کرده و یا در آینده احتمال کاهش قیمت آن سهم به دلایل بنیادین و یا تحلیل شخصی او وجود دارد میتواند یک استراتژی معاملاتی انتخاب کند.
به طوریکه میتواند سهام را به وکالت از شخص دیگر (مالک سهام) بفروشد و هر زمان که خود یا مالک سهام اراده کرد مثل اوراق فروش رفته را برای مالک خریداری کند، البته شرایط و ضوابط وکالت باید بین طرفین مشخص و تعهدات هر طرف در قرارداد فروش تعهدی تعیین شده باشد.
در نتیجه با افت قیمت سهم که بر اثر بررسی شرایط و تحلیل ارزش سهام با عملکرد یک شرکت صورت گرفته کسب منفعت میکنند.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
سلام
مرسی بابت توضیحاتتون
در واقع فروش تعهدی همون فروش استقراضی اصلاح شده هست.
چون در فروش استقراضی سهم یا جفت ارز یا کالا ( طلا یا نقره یا…) از مالک قرض گرفته میشد و بعد فروخته میشد و در قیمت پایین تر خریده میشد و به مالک پس داده میشد، این نوع فروش ( فروش چیزی که قرض گرفته شده) از لحاظ شرعی مشکل داشت، در ایران اومدن اونو اصلاح کردن و بجای قرض گرفتن، وکالت بین مالک و معامله گر گذاشتن که دیگه مشکل شرعی رو هم حل می کرد.
حالا یک سوال…
سل یا فروش زدن در بازار فارکس، فروش استقراضی هست ؟
مرسی
با سلام و ضمن سپاس از زحمات شما ، سه تا سوال داشتم:
1- طریقه معامله فروش تعهدی، در همون آنلاین پلاس هست؟ و براحتی یک کلیکه عین فروش در فارکس؟
یا دردسرهای حضوری و کاغذ بازی و تعهد و محضر و اینا داره و باید رفت؟
2- اگه در آنلاین پلاس هست، کجا میتونیم ببینیمشون؟ که کدوم سهم ها هستن و قیمت و شرایطش چیه؟
3- مبلغ تضمین و اینا ، از حساب شارژ شده در کارگزاریمون بلوکه میشه؟ یا روند دیگه ای داره؟
ضمن سپاس مجدد، ایکاش تصاویری از یک نمونه واقعی یا مثال رو میزاشتین تا عملی شو یاد بتونیم بگیریم.
سلام وقت بخیر
در مورد این سوالات باید از کارگزارتون بپرسید
فعلا نمونه تصویری در دسترس نیست که بتونیم ارائه بدیم
راستش من هنوز متوجه سود واقعی مالک سهم نشدم!ببخشید اگه سوال ساده است!!!
سلام حمید عزیز ، نه اصلا
اینطور به قضیه فکر کن مثلا : پیش بینی کردی زمین توی فلان منطقه می خواد ارزون بشه ، میای سراغ یک نفر که توی اون منطقه زمین داره و بهش می گی زمینش رو ۲ ماه به شما واگذار کنه و بعد از ۲ ماه زمینش رو به علاوه ۵ درصد پول زمینش پس بگیره و اون فرد قبول می کنه. حالا شما زمین رو می فروشی به قیمت روز و مثلا میشه ۱۰۰ تومن و بعد از ۲ ماه اون افت قیمت پیش بینی شده محقق میشه و حالا اون زمین ۸۵ تومن بیشتر قیمت نداره ، میری دوباره زمین رو می خری و برش می گردونی به صاحب اولیه اش به علاوه ۵ تومن سودی که قولش رو داده بودی. این میون شما ۱۰ تومن سود کردی و صاحب زمین هم ۵ تومن 🙂
سلام
با کدام کارگزاری میتوان معاملات فروش تعهدی انجام داد؟من با چندتا تماس گرفتم گفتن که همچین اجازه ای ندارن
کارگزاری آگاه
سلام
اگر ما سهام خودمون رو بفروشیم یعنی دیگه سهام نداریم یعنی باید بریم سهام بخریم درسته
سلام، طبیعتا درسته!
سلام
جناب جهاندیده، آیا افزایش سرمایه یک سهام فقط موقعی قطعی میشه ( تصمیم اش گرفته میشه ) که اون نماد به خاطر مجمع و تصمیم گیری بسته است و معامله نمیشه ؟
منظورم اینه که مثلا یه سهام رو [بعد از قطعی شدن افزایش سرمایه اش ] بتونیم بخریم و بعد سهم بسته بشه و افزایش سرمایه اعمال بشه . آیا میشه؟
سلام، بله فقط زمانی قطعی میشه که مجمع فوق العاده برای افزایش سرمایه برگزار بشه
اگه میخواید افزایش سرمایه شرکت کنید باید قبل از برگزاری مجمع فوق العاده سهم رو بخرید
سلام
یک سوالی داشتم اینکه ، بنده چند وقتی هست که دنبال راهی برای انجام این معاملات هستم ولی با تماس هایی که با چند کارگزاری و سازمان بورس گرفتم امکان انجام این معاملات هنوز عملا فعال نشده و هیچ جایی این معاملات رو هنوز انجام نمیده آیا شما اطلاعات بیشتری دارید در این رابطه ؟
ممنون
سلام و عرض ادب
من با بورس زیاد موافق نبودم شاید به خاطر نداشتن علم این کار بوده شاید هم به خاطر ترس از باخت
ولی حالا میخواماین ریسک و بکنم و سهام بخرم ولی تازه وارد هستم باید چه کار کنم از کجا شروع کنم
و آیا میشه از طریق تلگرام یا واتساب ازتون مشاوره و راهنمایی بگیرم ممنون
سلام وقت بخیر
مشاوره خصوصی یا در تلگرام و واتس اپ نداریم
در این صفحه مقدمات سرمایه گذاری رو شرح دادیم
سوال و جوابهای زیادی هم در زیر مطلب هست که میتونه باعث رفع ابهامات شما بشه
اگه نیاز به آموزش جامع و یکجا دارید این دوره آموزشی رو ببینید
سلام وقتتون بخیر.من تازه میخوام وارد بورس بشم و هیچ اطلاعاتی ازش ندارم.ممکنه راهنماییم کنید؟؟
سلام
در فروش تعهدی، فروشنده چه نفعی میبره؟ اگر هم فروشنده پول نقد میگیره، فرقش با فروش معمولی چیه؟؟
سلام، فروشنده (قرض گیرنده سهام) در قیمت بالا میفروشه و سهم رو پایین تر میخره و سهم رو به مالک سهام پس میده.
بنابراین فروشنده از فروش در قیمت بالاتر و خرید در قیمت پایینتر سود میکنه.
سلام من تو اینترنت لیست ثبت نام بورس رو کامل کردم و به من گفت که باید برم به یکی از دفاتر پیش خوان می خوام بدونم باید برم دفتر پیش خوان چی بگم
سلام، بگید برای احراز هویت کارگزاری و سجام اومدید
اگه امکانش هست توضیح بیشتر میفرمایید در جمله آخر که فرمودید اگر زمان خرید سهام بیشتر از دو روز از زمان فروش گذشته باشد لازم نیست مبلغی را به مالک بپردازد
در نظر داشته باشید اگر خرید و فروش سهام در یک روز انجام شود متقاضی باید 20 درصد از سود کسب شده را به مالک بدهد.
اگر متقاضی بخواهد یک روز بعد از فروشT خرید را انجام دهد باید 10 درصد سود را به مالک بدهد و اگر دو روز بعد از فروش این کار را انجام دهد 5 درصد از سود بدست آمده به مالک تعلق میگیرد اما اگر زمان خرید سهام بیشتر از دو روز از زمان فروش گذشته باشد لازم نیست مبلغی را به مالک بپردازد.
یک حرف T اشتباها وارد جمله شده بود
متن اصلاح شد
یه جدول هم اضافه کردیم برای درک بهتر.
وقت بخیر
در فروش تعهدی آیا امکان دارد مالک هم ضرر کند یا اینکه فقط در سود سهیم میباشد
سلام وقت بخیر
نه چون وجه تضمین از معاملهگر اخذ میشه پس مالک هیچ ضرری نمیکنه.
برای مثال در صورتی که متقاضی پیش بینی کند سهم ایکس 5 روز پشت سر هم ریزش میکند، اقدام به فروش سهم در روز اول و خرید سهم در روز پنجم میکند اینجا ما در نظر میگیریم که ریزش سهم روزانه منفی 5 درصد بوده یعنی پنج روز جمعا شده 25 درصد سود برای متقاضی .
با این شرایط چون بیشتر از دو روز از فروش متقاضی گذشته آیا سودی به مالک نمیرسد.
در صورتی که متقاضی 25 درصد سود برده
طبق جدولی که در مطلب گذاشتیم خیر، سودی به مالک نمیرسه.
یک برداشت از آیتم مذکور کردم در صورتی که اشتباه میباشد لطفاً راهنمایی بفرمایید
ما فرض میگیریم که تعداد 1000 سهم ایکس رو با قیمت 1000 تومان به عنوان مالک به متقاضی قرض داده ایم.
دوره تنفس برای پس دادن سهام رو به عنوان مالک 20 روز در نظر گرفتیم
و مقدار سود تشویقی رو 50 درصد برای متقاضی در گرفتیم. یعنی پنجاه درصد مالک و پنجاه درصد متقاضی
حالا برداشتی که بنده از این موضوع دارم اینه که در مدت 20 روز متقاضی هر مقدار سود بدست آورده سود حاصله به صورت پنجاه پنجاه بین مالک و متقاضی تقسیم میشود
اما در صورتی که متقاضی بخواد سهام رو زودتر از موعود به مالک برگردونه به صورت زیر میباشد
اگه متقاضی همان روز که سهم رو قرض گرفته بخواد سهم رو پس بده در صورتی که متقاضی در سهم سود کرده باشه مقدار 20 درصد از سود متقاضی به مالک میرسه یعنی سود مالک میشه 70 درصد و سود متقاضی میشه 30
اگه یک روز بعد از اینکه متقاضی سهم رو قرض گرفته بخواد سهم رو پس بده در صورتی که متقاضی در سهم سود کرده باشه مقدار 10 درصد از سود متقاضی به مالک میرسه یعنی سود مالک میشه 60 درصد و سود متقاضی میشه 40
و به همین متوالی تا اینکه بالاتر از دو روز بخواد سهم رو به مالک برگردونه سود حاصله همان پنجاه پنجاه تقسیم میشود .
برداشت شما اشتباه هست.
این مالک هست که مقداری نرخ تشویقی تعیین میکنه تا قرض گیرنده ترغیب به قرض گرفتن سهام بشه.
این نرخ تشویقی از اونجایی بدست میاد که مالک با قرض دادن سهامش، مقداری نقدینگی بدست میاره و میتونه این نقدیندگی رو در صندوق های قابل معامله با درآمد ثابت قرار بده.
اما در مورد سودی که قرض گیرنده به مالک میده، همون طور که در جدول مشخص هست تسویه صورت میگیره.
آیا ما بورس بخریم دقیقا ضرر میکنیم یا سود میکنیم ویا نخریم خوب است یا بخریم ..
سلام
تا حالا چندین مطلب از این موضوع خوانده بودم ولی متوجه نشده بودم با خواندن این مقاله موضوع فروش تعهدی یا معاملات دوطرفه برام کاملا روشن شد ممنون از مطالب واقعا عالی شما
سلام، خوشحالیم که استفاده کردید
سلام
لطفا نماد چند صندوق سهامی که با کد بورسی بشه داخل شون سرمایه گذاری کرد و نیازی به مراجعه حضوری نباشه معرفی کنید.
باسپاس
راستش من هنوز متوجه سود واقعی مالک سهم نشدم!ببخشید اگه سوال ساده است!!!
سلام حمید عزیز ، نه اصلا
اینطور به قضیه فکر کن مثلا : پیش بینی کردی زمین توی فلان منطقه می خواد ارزون بشه ، میای سراغ یک نفر که توی اون منطقه زمین داره و بهش می گی زمینش رو ۲ ماه به شما واگذار کنه و بعد از ۲ ماه زمینش رو به علاوه ۵ درصد پول زمینش پس بگیره و اون فرد قبول می کنه. حالا شما زمین رو می فروشی به قیمت روز و مثلا میشه ۱۰۰ تومن و بعد از ۲ ماه اون افت قیمت پیش بینی شده محقق میشه و حالا اون زمین ۸۵ تومن بیشتر قیمت نداره ، میری دوباره زمین رو می خری و برش می گردونی به صاحب اولیه اش به علاوه ۵ تومن سودی که قولش رو داده بودی. این میون شما ۱۰ تومن سود کردی و صاحب زمین هم ۵ تومن 🙂
سلام
با کدام کارگزاری میتوان معاملات فروش تعهدی انجام داد؟من با چندتا تماس گرفتم گفتن که همچین اجازه ای ندارن
کارگزاری آگاه
سلام
اگر ما سهام خودمون رو بفروشیم یعنی دیگه سهام نداریم یعنی باید بریم سهام بخریم درسته
سلام، طبیعتا درسته!
سلام
جناب جهاندیده، آیا افزایش سرمایه یک سهام فقط موقعی قطعی میشه ( تصمیم اش گرفته میشه ) که اون نماد به خاطر مجمع و تصمیم گیری بسته است و معامله نمیشه ؟
منظورم اینه که مثلا یه سهام رو [بعد از قطعی شدن افزایش سرمایه اش ] بتونیم بخریم و بعد سهم بسته بشه و افزایش سرمایه اعمال بشه . آیا میشه؟
سلام، بله فقط زمانی قطعی میشه که مجمع فوق العاده برای افزایش سرمایه برگزار بشه
اگه میخواید افزایش سرمایه شرکت کنید باید قبل از برگزاری مجمع فوق العاده سهم رو بخرید
سلام
یک سوالی داشتم اینکه ، بنده چند وقتی هست که دنبال راهی برای انجام این معاملات هستم ولی با تماس هایی که با چند کارگزاری و سازمان بورس گرفتم امکان انجام این معاملات هنوز عملا فعال نشده و هیچ جایی این معاملات رو هنوز انجام نمیده آیا شما اطلاعات بیشتری دارید در این رابطه ؟
ممنون
سلام و عرض ادب
من با بورس زیاد موافق نبودم شاید به خاطر نداشتن علم این کار بوده شاید هم به خاطر ترس از باخت
ولی حالا میخواماین ریسک و بکنم و سهام بخرم ولی تازه وارد هستم باید چه کار کنم از کجا شروع کنم
و آیا میشه از طریق تلگرام یا واتساب ازتون مشاوره و راهنمایی بگیرم ممنون
سلام وقت بخیر
مشاوره خصوصی یا در تلگرام و واتس اپ نداریم
در این صفحه مقدمات سرمایه گذاری رو شرح دادیم
سوال و جوابهای زیادی هم در زیر مطلب هست که میتونه باعث رفع ابهامات شما بشه
اگه نیاز به آموزش جامع و یکجا دارید این دوره آموزشی رو ببینید
سلام وقتتون بخیر.من تازه میخوام وارد بورس بشم و هیچ اطلاعاتی ازش ندارم.ممکنه راهنماییم کنید؟؟
سلام
در فروش تعهدی، فروشنده چه نفعی میبره؟ اگر هم فروشنده پول نقد میگیره، فرقش با فروش معمولی چیه؟؟
سلام، فروشنده (قرض گیرنده سهام) در قیمت بالا میفروشه و سهم رو پایین تر میخره و سهم رو به مالک سهام پس میده.
بنابراین فروشنده از فروش در قیمت بالاتر و خرید در قیمت پایینتر سود میکنه.