راهنمای صفر تا 100 ایجاد فروشگاه اینترنتی

در سایت بورسینس هدف اصلی ما این است به شما کمک کنیم کسب و کار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید و رشد دهید.

مطلب مرتبط: اصول راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی

راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی نیز یکی از راه‌های متنوع کسب درآمد است. تقریبا همه افراد با هر میزان سرمایه، دانش و زمان، می‌توانند یک فروشگاه اینترنتی داشته باشند و از این طریق حتی به درآمد چندمیلیونی در ماه برسند.

با وجودیکه راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی چندان مشکل نیست، اما سایت‌های بسیاری با دریافت هزینه‌های بعضا هنگفت، اقدام به فروش پکیج‌های آموزش فروشگاه اینترنتی می‌کنند.

حتی خدمات زیادی نیز در رابطه با ایجاد فروشگاه در اینترنت وجود دارد که می‌توانید با پرداخت مبالغی، فروشگاه خودتان را آماده دریافت کنید و با ثبت محصول، جذب مشتری و فروش را آغاز نمایید. (اگر وقت و حوصله راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را ندارید، می‌توانید از خدمات آیلاوب استفاده کنید)

مطلبی که در پیش‌روی شماست، می‌توانست یک کتاب PDF جامع و حتی یک دوره آموزشی برای فروش باشد، ولی تصمیم گرفتیم این راهنما را در سایت بورسینس ارائه دهیم به دلیل اینکه مطالب مرتبط با راه‌اندازی سایت فروشگاهی هرازگاهی نیاز به آپدیت و بروزرسانی دارد و از طرف دیگر، اشخاصی وجود دارند که PDF های مجانی را دانلود کرده و برای فروش قرار می‌دهند.

بنابراین در دسترس‌ترین، ساده‌ترین و بهترین روش، ارائه این آموزشی طولانی و جامع در سایت بورسینس بود.

توصیه می‌کنیم لینک این صفحه را برای مراجعات بعدی در جایی ذخیره کنید:

راهنمای صفر تا 100 ایجاد فروشگاه اینترنتی

در فصل‌های پیش‌رو همه چیز درباره ایجاد یک سایت فروشگاهی، طراحی و قالب آن، تهیه محصول، ثبت محصول، مدیریت فروشگاه و حتی روش‌هایی برای بازاریابی و جذب مشتری را ارائه خواهیم داد.

همه این محتوا در همین صفحه بصورت یک راهنمای جامع، کاربردی و پولساز به رایگان در اختیار شما قرار می‌گیرد. تنها درآمد و نتیجه‌ای که برای ما وجود دارد، لینک‌های معرفی سرویس‌های مختلف است که شما نیاز دارید.

ما سرویس‌های معرفی شده به شما را تست کرده‌ایم و از کیفیت آنها راضی هستیم. با معرفی این سرویس‌ها مقداری پورسانت به ما می‌رسد که در مقابل وقت و زمانی که برای تهیه این آموزش صرف شده بسیار ناچیز است. (بابت این موضوع، هزینه‌ای اضافی از شما اخذ نمی‌شود).

بخش‌های مختلف

.

نیازمندی‌های فروشگاه اینترنتی

ابتدا بیایید ببینیم اصلا فروشگاه اینترنتی چیست؟ اگر حداقل یکبار در عمرتان از یک فروشگاه اینترنتی خرید کرده باشید، نیاز به خواندن این توضیحات ندارید. در یک تعریف ساده، به سایتی که بصورت آنلاین محصولات و کالاهایی را به فروش می‎رساند فروشگاه اینترنتی گفته می‌شود.

شاید مشهورترین نمونه فروشگاه‌های اینترنتی در ایران را بتوان digikala.com دانست.

محصولات فروشگاه اینترنتی می‌تواند انواع کالاهای ضروری یا غیرضروری باشد و بازارهای مختلف را هدف قرار دهد.

برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی نیازمندی‌هایی وجود دارد از جمله:

  • علاقه به حوزه فناوری و آشنایی کافی با اینترنت
  • داشتن زمان کافی و اشتیاق برای یادگیری
  • داشتن مقدار کمی سرمایه برای تهیه هاست و دامنه، تبلیغات اولیه، تولید، تهیه محصول و سایر هزینه‌ها (سرمایه چندان بالایی نیاز نیست و حتی اگر سرمایه‌ای برای تهیه محصول ندارید، راه‌های زیادی برای شروع فروش اینترنتی بدون اینکه صاحب محصول باشید وجود دارد)
  • ناامید نشدن و ادامه کار (زیرا اگر تازه‌کار باشید، موانع زیادی پیش رو خواهید داشت)

قبل از اینکه اولین قدم‌ها برای راه‌اندازی سایت فروشگاهی را برداریم، ابتدا باید مشخص کنیم:

  • بازار هدف ما کدام دسته از افراد جامعه است؟
  • چه محصولاتی قصد داریم بفروشیم؟
  • از چه روش‌های پرداختی و روش‌های ارسال محصول استفاده خواهیم کرد؟
  • محصولات را از کجا تامین می‌کنیم؟
  • آیا نیاز به انبار است؟
  • چه هزینه‌هایی خواهیم داشت و سودی که کسب می‌کنیم به چه میزان است؟
  • آیا محصولی که قصد داریم بفروشیم، به راحتی قابل ارسال است و چگونه باید ارسال شود که به سلامت به دست مشتری برسد؟

باید یک بیزنس پلن یا طرح کسب و کار بنویسید تا احتمال موفقیت شما در کار بیشتر باشد.

امیدوارم با خواندن این موارد و بسیاری از سوالات دیگر که در ذهن شماست، ناامید نشده باشید، زیرا پاسخ تک‌تک این سوالات را یا در این سایت یا از طریق منابعی که معرفی می‌کنیم خواهید یافت.

بیایید کم‌کم شروع کنیم.

راه‌های تهیه محصول برای فروش

بخش مهمی از کار شما در راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی، مربوط به یافتن محصولات مناسب برای فروش آنلاین است. هیچ‌وقت نباید اول فروشگاه را راه‌اندازی کنید بعد به فکر محصول باشید. این یک رویکرد اشتباه است که به احتمال قوی به شکست می‌انجامد.

شاید فکر کنید با طوفان فکری بتوانید محصولات خوبی را برای فروش آنلاین بیابید ولی بدون داشتن اطلاعات لازم برای یافتن محصولات مناسب، چنین کاری مشکل است.

شاید شانس بیاورید و یک محصول عالی برای فروش پیدا کنید، اما به طور کلی ایده‌های خلاقانه برای یافتن محصول، یک مرتبه از آسمان فرود نمی‌آید.

در حقیقت احتمال این موضوع بالاست که در هنگام انتخاب محصول، وقت‌تان را با انتخاب محصولاتی که بازار آنها اشباع شده یا محصولاتی که هیچ خریداری ندارد تلف کنید.

به همین خاطر توصیه می‌کنیم نکاتی که در ادامه برای انتخاب محصول بیان می‌شود را در نظر بگیرید.

ابتدا در نظر بگیرید که نباید اجازه دهید تجربیات قبلی شما یا ترجیحات شخصی‌تان روی تفکر شما تاثیر بگذارد، زیرا با اینکار احتمال گیر افتادن در یک کسب و کار غیرسودده وجود خواهد داشت.

وقتی صحبت از فروش محصولات فیزیکی در اینترنت می‌شود، نکات خاصی در انتخاب محصول وجود دارد که باید رعایت کنید. زیرا فروش آنلاین، تفاوت بسیار زیادی با فروش در دنیای واقعی دارد و باید محصولاتی انتخاب شود که فروش آنلاین آنها رواج بیشتری دارد .

نکات انتخاب محصول فیزیکی:

  • محصول نباید شکستنی یا ظریف باشد و باید حمل آن راحت باشد – ما قرار است محصول را با پست بفرستیم، بنابراین برای جلوگیری از مشکلات و دردسرها، از این محصولات دوری کنید.
  • محصول نباید فضای زیادی را اشغال کند – شاید نیاز داشته باشید که خودتان جایی برای نگهداری محصول دست و پا کنید، بنابراین به نفع خودتان است که محصول‌تان اندازه‌ی خیلی بزرگی نداشته باشد. ترجیح این است که محصول را بتواند در یک جعبه کفش جا داد.
  • محصول باید فراتر از زمان باشد – محصولاتی مانند لوازم الکترونیک یا گجت‌ها ممکن است در طول زمان، ارزش خود را از دست بدهند. فروش این محصولات ریسک بیشتری دارد.
    اما عامل زمان روی یک کیف دست‌ساز چرمی تاثیری ندارد و همیشه می‌توان آنرا با قیمت خوب فروخت.
  • از محصولات فصلی دوری کنید – به طور کلی، بهتر است محصولاتی که در یک فصل خاص از سال پرطرفدار می‌شوند دوری کنید. مثلا فروش تزئینات سفره هفت‌سین شاید ایده‌ی خوبی برای شروع نباشد.
  • قیمت محصول از 200-300 هزار تومان بیشتر نباشد – این رنج قیمتی، بهترین قیمت برای فروش آنلاین است. مبالغ بالاتر، معمولا مقاومت بیشتری از سمت خریدار وجود خواهد داشت.

غیر از محصولات فیزیکی، شما می‌توانید محصولات دیجیتال را نیز برای در اینترنت بفروشید. محصولات دیجیتال چیست؟ به هر فایل و اطلاعاتی که بدون نیاز به تحویل فیزیکی به خریدار عرضه می‌شود محصول دیجیتال می‌گویند.

محصولات دیجیتال بسیار گسترده هستند، انواع فایل‌ها شامل کتاب‌های صوتی، کتاب‌های PDF، فایل‌های word قابل ویرایش، ویدئو، دوره‌های آنلاین و… همگی جزء محصولات دیجیتال هستند.

اکثرا محصولات دیجیتال شامل اطلاعات و مفاهیم آموزشی است ولی گاهی نیز محصول دیجیتال یک فایل نیست، مثلا فروش لایسنس آنتی‌ویروس یا کارت شارژ.

نکات انتخاب محصول دیجیتال:

  • محصولات شما باید بتواند مشکلی از مشکلات مخاطب را حل کند. اینطور نیست که هر فایلی خریدار داشته باشد.
  • محصول شما باید دارای حجم مناسب برای فروش باشد، محصولاتی که چندین گیگابایت حجم دارند برای فروش به عنوان محصول دیجیتال چندان مناسب نیستند (با وضعیت اینترنت ایران)
  • محصول شما نباید قوانین کپی رایت باشد. مثلا شما نمی‌توانید کتابی را کپی کنید و بفروشید، اینکار غیرقانونی است.
  • فایلی آموزشی که خودتان بتوانید تهیه کنید بهترین گزینه است، به شرطی که آموزش شما پرطرفدار بوده و خواهان داشته باشد.

در ادامه سوالاتی را مطرح می‌کنیم که در هنگام انتخاب محصول برای فروش، باید از خودتان بپرسید.

  • آیا محصولاتی را انتخاب کرده‌اید که بعدا بتوانید فروشگاه‌تان را با محصولات مرتبط با آن گسترش دهید؟
  • آیا محصولاتی را انتخاب کرده‌اید که اغلب اوقات، چندین واحد از آن بصورت یکجا سفارش داده می‌شود؟
  • آیا محصولات شما قابلیت سفارشی‌سازی (از لحاظ رنگ، اندازه، طرح و…) را داراست؟
  • آیا محصولات شما مصرفی هستند؟
  • آیا حوزه فعالیت‌تان دارای طرفدار متعصب است؟ (مثلا محصولاتی مرتبط با یک تیم یا…)
  • آیا درباره محصولات شما می‌توان محتوا تولید کرد؟
  • آیا محصولات شما، لوازم جانبی دارد؟

وقتی همه این عوامل را در نظر گرفتید، زمان آن است که طوفان فکری را برای انتخاب محصول شروع کنید!

تهیه هاست و دامنه با قیمت و کیفیت مناسب

هاست، همان فضایی است که فایل‌های سایت شما و یا همان نرم‌افزار فروشگاه‌ساز روی آن نصب می‌شود و دامنه نیز، همان آدرس سایت شماست. مثلا bourseiness.com یک دامنه است و فضایی که فایل‌های سایت بورسینس روی آن قرار گرفته، هاست یا سرور نام دارد.

در مورد جزییات هاست و دامنه و انتخاب آنها، یک مطلب راهنمای کامل تهیه شده که می‌توانید در این صفحه بخوانید:

از کجا هاست بخریم؟

نکته فایل توجه در هاست و دامنه این است که نیازی نیست از همان ابتدا به فکر تهیه یک هاست با فضا و پهنای باند بالا باشید. به دلیل اینکه در ابتدای کار، سایت شما بازدید چندانی نخواهد داشت و فشاری روی سرور نخواهد آمد، بنابراین یک هاست اشتراکی خوب می‌تواند جوابگوی نیازهای شما باشد.

نصب و راه‌اندازی نرم‌افزار فروشگاه اینترنتی (ووکامرس)

ووکامرس یکی از افزونه‌های سیستم مدیریت محتوای ووکامرس است که با استفاده از افزونه‌های مکمل دیگر، امکان داشتن یک فروشگاه کامل که دارای امکاناتی مانند ثبت و ویرایش محصول، سبد خرید، ثبت نام مشتری، گزینه‌های مختلف تسویه حساب، روش‌های حمل و نقل، قابلیت فروش محصولات دیجیتال و فیزیکی و… است را می‌دهد.

برای مشاهده امکانات کامل فروشگاه‌ساز ووکامرس می‌توانید دموی ووکامرس را اینجا ببینید.

برای نصب فروشگاه‌ساز اینترنتی ووکامرس روی هاست خودتان، ابتدا باید وردپرس را راه‌اندازی کرده و سپس ووکامرس که یکی از افزونه‌های وردپرس است را نصب و فعال کنید.

برای ادامه کار، مراحل زیر را طی کنید.

1 – دانلود و آپلود فایل‌های وردپرس فارسی

برای دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی به وب سایت wp-Persian.com مراجعه فرمائید، این سایت مرجع رسمی وردپرس فارسی در ایران است و از سالیان پیش تاکنون خدمات ارزنده ای به جامعه وردپرس ارائه کرده است، جا دارد همین جا از زحمات این تیم تشکر و قدردانی کنیم، آخرین نسخه وردپرس را همیشه از این وب سایت دانلود نمائید.

wp-persian

پس از دانلود فایل مشاهده خواهید کرد که یک فایل فشرده حدودا ۹ مگابایتی در اختیار شما قرار داد، این فایل را باید در هاست خودمان آپلود نمائیم، ابتدا به سی پنل سایت خود لاگین نمائید ( آدرس ورود به سی پنل SiteShoma.com:2082 )، توجه داشته باشید که یوزر و پسورد ورود به هاست در زمان خرید از هاستینگ به ایمیل شما ارسال شده است.

با لاگین به سی پنل شما آیکن هایی را مشاهده خواهید کرد که برای مدیریت فایل های سایت باید روی گزینه File Manager کلیک کنید (طبق تصویر زیر)

file-manager-in-cpanel

با کلیک روی گزینه فایل منیجر پنجره ای برایتان باز میشود که یکسری فولدر در آن وجود دارد، فایل های اصلی وب سایت ما در فولدر Public_html قرار می گیرند، و هر فایلی در این پوشه قرار داشته باشد از طریق مرورگر وب قابل مشاهده هست، پس فولدر Public_html را باز کنید.

file-upload-cpanel

حال باید فایل فشرده آخرین نسخه وردپرس را به پوشه Public_html آپلود نمائید، برای این منظور در بالای صفحه گزینه ای به نام Upload وجود دارد، با کلیک روی آن پنجره ای جدید برایتان باز خواهد شد.

upload-file-cp

با کلیک روی دکمه آبی رنگ Select File پنجره انتخاب فایل برایتان باز میشود که فایل فشرده دانلود شده را انتخاب کرده و اجازه دهید بصورت کامل آپلود گردد و در نهایت با ۱۰۰ درصد شدن آپلود نوار سبز رنگ گردد.

full-upload-cpanel

حال می توانید پنجره آپلود فایل را ببندید، و به همان پنجره مدیریت فایل برگردید، و با رفرش کردن صفحه مشاهده خواهید کرد که فایل آپلود شده به Public_html اضافه شده است، این فایل را انتخاب کرده و روی آن راست کلیک نمائید و گزینه Extract را کلیک نمائید تا فایل از حالت فشرده خارج شود.

extract-in-cpanel

بعد از خارج کردن فایل از حالت فشرده صفحه را یکبار Reload یا رفرش کنید خواهید دید که یک فولدر به نام wordpress در کنار فایل فشرده اضافه شده است، ما باید محتویات داخل پوشه وردپرس را به شاخه اصلی یا همان Public_html انتقال بدهیم.

move-file-in-cpanel

روش انتقال هم بدین صورت است که شما وارد پوشه wordpress شوید و با زدن گزینه Select All تمامی محتویات را انتخاب نمائید و سپس با گزینه Move در بالای صفحه عملیات انتقال را انجام دهید.

move-cpanel

حال اگر به فولدر اصلی یا همان Public_html نگاهی بیندازید می بینید که فایل های به آنجا انتقال یافته است، حال می توانید فایل فشرده و فولدر خالی wordpress را حذف نمائید.

public-cp

کارهای مورد نیاز برای فایل ها تمام شد.

2 – ساخت و اتصال دیتابیس

حال باید برای سایت خود یک دیتابیس بسازیم، برای این منظور به صفحه ابتدایی Cpanel برگردید. گزینه ای به نام MySQL® Databases وجود دارد روی آن کلیک نمائید.

database-cp

پنجره جدیدی برایتان باز خواهد شد که ما در این قسمت باید یک پایگاه داده Mysql و یک یوزر مشخص تعریف کنیم و دسترسی کاربر تعریف شده به دیتابیس را مشخص کنیم. خوب در قدم اول از طریق کادر Create New Database یک پایگاه داده برای خودتان بسازید.

create-db

حال نوبت به ساخت کاربر دیتابیس میرسد، از بخش Add New User می توانید یک یوزر جدید تعریف نمائید، توصیه میشود نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز کاربری را به یاد داشته باشید و یا در یک Notepad ذخیره کنید چرا که در مراحل نهایی نصب وردپرس این اطلاعات نیاز خواهد شد.

new-db-user

با موفقیت تونستیم یک دیتابیس جدید و یک کاربر جدید را ایجاد کنیم، حال باید این را به هم متصل کنیم تا کاربر فوق دسترسی به دیتابیس را داشته باشید تا بتواند اطلاعات را در دیتابیس ایجاد، درج، حذف و ویرایش نماید… حال کافیست از بخش Add User To Database پایگاه داده و سپس کاربر مد نظر را انتخاب کرده و سپس دکمه Add را کلیک نمائید.

add-user-to-db

در مرحله بعدی باید دسترسی های لازم را برای کاربر ایجاد کنیم، و مشخص نمائیم که کاربر فوق چه کارهایی را می تواند در دیتابیس انجام دهد، ما میخواهیم یوزر به تمامی امکانات دیتابیس ما دسترسی داشته باشد پس از طریق تیک ALL PRIVILEGES تمامی موارد را انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه Make Changes کلیک می کنیم. کار دیتابیس نیز به اتمام رسید!

Manage-User-Privileges

3 – راه‌اندازی نهایی وردپرس

بریم سراغ نصب وردپرس: در مرورگر یک تب جدید ایجاد کنید و وارد سایت خودتان شوید، اگر کار انتقال فایل ها که در بالا آموزش دادیم درست انجام شده باشد بصورت اتوماتیک به نصب وردپرس خواهید رفت. این صفحه که به صفحه خوش امد گویی معروف است به شما پیش نیازهای کار رو میگه و یکسری توضیحات در خصوص نصب وردپرس که ما کاری به آنها نداریم، دکمه “بزن بریم!” در پائین صفحه رو کلیک کنید.

wellcome-setup-wp

در مرحله دوم نصب وردپرس اطلاعات پایگاه داده و کاربر پایگاه داده رو از شما میخواد، تا وردپرس بتونه به پایگاه داده شما وصل شده و اطلاعات مورد نیاز را درج نماید. این مراحل هم کاملا شفاف است. توجه داشته باشید که گزینه های “میزبان پایگاه داده” و “پیشوند جدول” نیازی به تغییر ندارد و در حالت پیش فرض باید باشند، اما گاها میزبان پایگاه داده در برخی هاستینگ ها متفاوت است، که در صورت بروز مشکل میتوانید از هاستینگ سوال کنید.

add-database-user-wp

اگر اطلاعات وارد شده درست باشد صفحه ای برایتان باز میشود که اعلام میکند که اتصال با پایگاه داده موفقیت آمیز بود و شما باید دکمه “اجرای نصب” را کلیک نمائید، تا به مرحله نصب بروید، در مرحله نهایی از شما نام کاربری، رمز عبور و ایمیل مدیر سایت و عنوان سایت را میخواهد که آنها را نیز باید وارد نموده و در نهایت دکمه “راه انداری وردپرس” کلیک کنید (نام کاربری و رمز عبور را به یاد داشته باشید چرا که بعدا با این مشخصات می توانید به قسمت ادمین وردپرس لاگین نمائید).

wp-setup

با مشاهده صفحه زیر این اطمینان را پیدا خواهید کرد که کار نصب وردپرس به اتمام رسیده است و سایت شما با موفقیت نصب شده است، می توانید سایت خود را مشاهده کنید، برای ورود به بخش مدیریت سایت به آدرس SiteShoma.com/wp-admin مراجعه نمائید.

end-setup-wp

به همین آسانی به همین خوشمزگی! از وردپرس لذت ببرید…

اکنون وردپرس روی هاست شما نصب شده است ولی همانطور که گفتیم برای استفاده از قابلیت ایجاد و مدیریت فروشگاه، باید افزونه ووکامرس را روی وردپرس نصب کنید.

نصب فروشگاه‌ساز ووکامرس

ووکامرس یک افزونه برای راه‌اندازی قابلیت‌های فروشگاه در سیستم وردپرس است. بنابراین ووکامرس را می‌توان یک نرم‌افزار دانست که روی وردپرس نصب می‌شود تا امکان ثبت محصول، مدیریت سفارشات و کلیه کارهایی که برای یک فروشگاه اینترنتی نیاز است را داشته باشید.

در ادامه شیوه نصب و فعال‌سازی ووکامرس را آموزش می‌دهیم.

با مشخصاتی که در هنگام نصب وردپرس درج کرده‌اید، وارد پیشخوان وردپرس شوید.

سپس موس را روی منوی افزونه‌ها نگه داشته و روی لینک افزودن کلیک کنید.

افزودن افزونه

صفحه‌ای مانند صفحه زیر مشاهده خواهید کرد.

این صفحه لیست برترین افزونه‌ها را نمایش می‌دهد.

افزونه های وردپرس

در فیلد جستجوی افزونه‌ها عبارت “Woocommerce” را وارد کنید.

به این ترتیب افزونه ووکامرس برای شما نمایش داده شده و می‌توانید با کلیک روی “هم‌اکنون نصب کن”، ووکامرس را نصب نمایید.

woocommerce

چندثانیه پس از کلیک روی دکمه “هم اکنون نصب کن”، رنگ دکمه آبی شده و عنوان آن به “فعال کردن” تغییر می‌کند.

کافیست روی دکمه “فعال کردن” کلیک کنید تا ووکامرس روی فروشگاه شما فعال شود.

فعالسازی ووکامرس

همچنین می‌توانید ووکامرس را در لیست افزونه‌های نصب شده نیز ببینید و با کلیک روی لینک “فعالسازی” آنرا فعال کنید.

به احتمال زیاد، پس از کلیک روی “فعال کردن” به صفحه راه‌اندازی سریع ووکامرس هدایت خواهید شد.

در این صفحه بصورت قدم به قدم، اطلاعاتی از شما خواسته می‌شود که می‌توانید متناسب با نوع فروشگاه و مشخصات خودتان، آنها را تکمیل کنید. (تصویر زیر)

راه انداز ووکامرس

در صورتی که اکنون نمی‌دانید چه تنظیماتی وارد کنید، می‌توانید با کلیک روی لینک “الان نه” در پایین صفحه، کار تنظیم ووکامرس را به بعد موکول کنید.

تنظیمات ووکامرس

تنظیمات ووکامرس را طبق تصویر فوق، می‌توانید با نگه داشتن موس روی ووکامرس و سپس کلیک روی دکمه پیکربندی، مشاهده کنید.

ووکامرس فارسی

افزونه ووکامرس بصورت پیشفرض، امکاناتی که ما برای فروش محصول در ایران نیاز داریم از جمله واحد پول تومان را دارا نیست.

به همین دلیل باید یک افزونه تکمیلی دیگر برای اضافه شدن این امکانات در وردپرس نصب کنید. نام این افزونه، ووکامرس فارسی است که با جستجوی عبارت (Persian Woocommerce) در بخش افزودن افزونه، می‌توانید آنرا بیابید و نصب کنید.

روش نصب افزونه در بخش نصب ووکامرس توضیح داده شد و برای نصب Persian Woocommerce نیز همان کار را باید انجام دهید.

روش دریافت وجه محصول

مبلغ محصول در فروشگاه‌های اینترنتی در ایران معمولا به 3 روش دریافت می‌شود:

روش پرداخت 1 – پرداخت درب منزل: در این روش، مشتری پس از دریافت کالا درب منزل یا محل کار، هزینه آنرا به مامور پست پرداخت می‌کند.

روش پرداخت 2 – پرداخت آنلاین: پرداخت با کارت‌های عضو شتاب و از طریق رمز دوم انجام می‌شود. برای شروع می‌توانید از درگاه‌های واسط مانند زرین پال استفاده کنید. برای شروع کار با این درگاه‌ها، پیش‌نیاز خاصی وجود ندارد.

روش پرداخت 3 – پرداخت کارت به کارت یه واریز به حساب: شماره کارت یا حساب در اختیار قرار می‌گیرد و مشتری پس از انتقال وجه به حساب فروشگاه اینترنتی، مشخصات آنرا در سایت ثبت می‌کند و یا بصورت تلفنی به فروشنده اعلام می‌کند.

اضافه کردن محصولات در فروشگاه

پس از نصب و تنظیمات اولیه ووکامرس، باید محصولات خود را در فروشگاه ثبت کنید. برای اینکار در منوی محصولات، روی گزینه “افزودن محصول جدید” کلیک کنید.

ثبت محصول

افزودن محصول یکی از مهمترین فعالیت‌ها در فروشگاه اینترنتی است.

بسیاری از افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای توجهی به این کار ندارند و با بی‌دقتی تمام و بدون صرف انرژی و به شکلی ناکارآمد اینکار را انجام می‌دهند.

به دلیل اینکه مشتریان پس از ورود به سایت شما، براساس توضیحات و تصاویر محصول اقدام به تصمیم‌گیری برای خرید می‌کنند، نوشتن توضیحات مناسب و تهیه تصاویر عالی برای محصولات اهمیت بسیار زیادی دارد.

هزاران فروشگاه اینترنتی بزرگ و کوچک وجود دارد که رقبای شما هستند و اگر در معرفی محصول خود در فروشگاه‌تان حرفه‌ای نباشید فقط زحمات خود را تلف کرده‌اید.

برای دریافت نتیجه بهتر، نکات زیر را در ثبت محصول رعایت کنید:

  • خود را جای مشتری بگذارید. توضیحات محصول را کاملا شفاف و برای کسی که به تازگی با یک محصول برخورد کرده بنویسید
  • پاراگراف‌ها را طولانی نکنید تا خواندن توضیحات خسته‌کننده نباشد
  • چندین تصویر از زوایا مختلف محصول گرفته و آپلود کنید (حجم تصاویر کم باشند تا فوری باز شوند)
  • غیر از ویژگی‌های محصول به مزایای آن بپردازید
  • بطور شفاف مشخص کنید که خریدار پس از خرید، چه چیزی دریافت می‌کند
  • اگر چند نمونه از یک محصول وجود دارد، راهنمای لازم برای انتخاب محصول مناسب را در توضیحات بنویسید
  • هر توضیحی که به مشتری کمک کند انتخاب بهتری داشته باشد را در توضیحات ذکر کنید

طراحی چیدمان و قالب فروشگاه

اکنون نوبت به انتخاب قالب مناسب برای فروشگاه‌تان رسیده است. البته این مرحله را می‌توان قبل از اضافه کردن محصول نیز انجام داد.

قالب‌های زیادی برای ووکامرس در اینترنت وجود دارد. با یک جستجو می‌توانید قالب‌های رایگان و ویژه که هزینه دارند را بیابید.

بهترین توصیه‌ای که می‌توانیم برای انتخاب قالب کنیم این است که قالب را براساس سلیقه شخصی خودتان انتخاب نکنید. یک قالب بهینه برای فروشگاه، ویژگی‌های خاصی دارد.

ساده‌ترین راه برای تشخیص قالب‌های مناسب، بررسی سایت‌های بزرگ و الگوبرداری از آنهاست. مثلا اگر در دیجی‌کالا محصولات پیشنهادی در زیر یک محصول نمایش داده می‌شود احتمالا بهتر است شما نیز همین کار را بکنید.

یا مثلا تب‌بندی کردن صفحه محصول شامل توضیحات، مشخصات فنی و نظرات سایرین می‌تواند یک ترکیب باشد.

اغلب قالب‌های ووکامرس به این موارد توجه کرده‌اند ولی برخی سعی کرده‌اند در طرح خود جدید باشند که باید با احتیاط با این قالب‌ها برخورد کنید.

زیرا خریداران با ورود به یک فروشگاه اینترنتی، انتظاراتی دارند که در اغلب سایت‌های استاندارد یکسان است. مثلا خریدار انتظار دارد لینک سبد خرید را در بالای سایت ببیند و عاقلانه نیست که شما سبد خرید را بردارید و بطور مثال در پایین سایت بگذارید.

قالب ووکامرس همانند سایر قالب‌های وردپرسی نصب می‌شود. برای اینکار با منوی پوسته‌ها > نمایش، می‌توانید روی گزینه افزودن پوسته کلیک کنید و قالب موردنظرتان را آپلود کنید.

بازاریابی و ترفندهای جذب مشتری در اینترنت

راه‌اندازی، تنظیم فروشگاه، انتخاب قالب مناسب و اضافه کردن محصول یک بخش ماجراست.

ولی دنیای دیگری وجود دارد که بسیاری از افراد در آن شکست می‌خورند: جذب مشتری برای فروشگاه اینترنتی.

بازاریابی اینترنتی یک مهارت خاص و بسیار پولساز است. اگر به عنوان یک کسب و کار کوچک، خودتان قصد دارید همه کارها را انجام دهید باید بازاریابی اینترنتی و جذب بازدیدکننده برای فروشگاه را بیاموزید.

حیات کسب و کار شما به این عامل بستگی دارد. فقط فروش است که چرخ کسب و کار را به جریان می‌اندازد و بدون داشتن فروش، کسب و کاری برایتان باقی نمی‌ماند.

برای جذب مشتری در اینترنت راه‌های زیادی وجود دارد. برخی دارای هزینه هستند ولی برخی دیگر را به طور رایگان می‌توان انجام داد.

برخی راه‌ها خیلی سریع جواب می‌دهند ولی برخی دیگر زمان‌بر هستند.

توصیه می‌کنیم علاوه بر راه‌های سریع جواب می‌دهند و موجب افزایش فروش مقطعی می‌شوند، کارهایی که در طولانی‌مدت اثربخش هستند را در دستور کار قرار دهید.

کارهایی که سریع می‌توانند موجب فروش شوند:

  • درج بنرها و لینک‌های محصول در شبکه‌های تبلیغاتی و سایت‌های دیگر
  • تبلیغ در پیج‌های معروف و با فالوور بالا در شبکه‌های اجتماعی
  • تبلیغات در گوگل
  • ارسال ایمیل یا پیامک به مشتریان سابق‌تان

کارهایی که اثربخشی آنها معمولا نیاز به زمان بیشتری دارد:

  • تولید محتوا در قالب توضیحات محصول یا راهنما
  • بهینه‌سازی فروشگاه برای موتورهای جستجو
  • تبلیغات گسترده با هدف برندسازی

هر کدام از این روش‌ها نکات و ترفندهای بسیار زیادی دارند و فرصت اشاره به آنها در این مقاله وجود ندارد. با جستجو درباره این روش‌ها، آزمون و خطا و یادگیری از تجربه‌های دیگران می‌توانید سریعتر به نتیجه برسید.

مزیت تبلیغات برای فروشگاه اینترنتی این است که شما می‌توانید خیلی سریعتر و با هزینه کمتری به اشتباهات پی ببرید و بدانید چه کارهایی جواب می‌دهد و چه کارهایی نه.

مثلا اگر شک دارید که یک نوع بنر تبلیغاتی مفید خواهد بود یا نه، کافیست با حداقل هزینه آنرا در شبکه‌های تبلیغاتی به نمایش بگذارید تا ببینید چه تعداد از افراد روی آن کلیک می‌کنند و چه تعداد از این افراد به خریدار تبدیل می‌شوند.

باید همواره در حال سنجش و بهبود باشید، اگر درج بنر در یک سایت نتیجه نداد، راه‌های دیگری امتحان کنید. این امتحان کردن نیاز به زمان دارد ولی وقتی مسیر درست و شیوه تبلیغاتی مناسب را یافتید می‌توانید آنرا در مقیاس بزرگ پیاده‌سازی کنید.

شیوه تبلیغات به نوع محصولات شما نیز بستگی دارد. برخی محصولات شاید مناسب تبلیغات بنری نباشند و بطور مثال با تولید محتوا بتوان مشتری بیشتری برای آنها یافت.

در نهایت، یک روش و قاعده اصلی در تبلیغات اینترنتی وجود ندارد و این فضای در حال تغییر و تحول را خودتان باید فرا بگیرید.

گسترش کار و کسب درآمد بیشتر

همین که تشخیص دهید چه کاری اثربخش است، می‌توانید آنرا تکرار کنید، بارها و بارها.

با یافتن فعالیت‌های اثربخش باید روی آن کارها تمرکز کنید، یک سیستم قوی بسازید تا بسیاری از کارها به شکل خودکار انجام شود.

سیستم‌سازی در کسب و کار اینترنتی، کلید بدست آوردن ثروت است.

وقتی یک سیستم پول‌ساز را کشف کردید به دلیل اینکه در اینترنت می‌توان آنرا در مقیاس بزرگ گسترش داد می‌توانید درآمدتان را به راحتی چندبرابر کنید.

مثلا در یک سایت که اصلی‌ترین مخاطبان آن بانوان خانه‌دار هستند، یک بنر درج می‌کنید و متوجه می‌شوید تعداد بسیار زیادی از یک محصول خاص توسط  بانوان خانه‌دار خریداری می‌شود.

متوجه می‌شوید در بین بانوان خریدار، تقاضای بسیار بالایی برای این محصول وجود دارد. همین درک کافیست تا به فکر جذب بانوان خانه‌دار بیشتری به سایت باشید تا افراد بیشتری این محصول را خریداری کنند.

  • چرا خیلی از فروشگاه‌های اینترنتی بسته می‌شوند؟
  • چرا تعداد افراد ناموفق در فروش اینترنتی زیاد است؟

زیرا اصول و قواعد کار را رعایت نمی‌کنند.

خیلی‌ از افراد خودشان را اصطلاحا به آب و آتش می‌زنند تا درآمد بالایی کسب کنند ولی اصول کسب درآمد بالا را نمی‌دانند.

میزان درآمد شما در هرکاری (از جمله کسب و کار اینترنتی) به سه عامل بستگی دارد:

  • نیاز به کاری که شما انجام می‌دهید
  • قابلیت و مهارت شما در انجام آن کار
  • و قابل جایگزین بودن یا نبودن شما

اگر محصولی داشته باشید که نیاز زیادی به آن وجود داشته باشد و آنرا به شکلی عالی به مشتریان ارائه کنید (تسهیل خرید، خدمات عالی، ارسال سریع و…)، مشتریان ترغیب می‌شوند بازهم از شما خرید کنند و حتی شما را به دیگران معرفی کنند. یعنی احتمال جایگزین شدن شما با یک رقیب کمتر می‌شود.

به عبارت دیگر، برای موفقیت و گسترش کسب و کارتان، محصول یا خدماتی که خواهان زیادی دارد را به شکلی فوق‌العاده به یک گروه از افراد ارائه کنید.

به این ترتیب احتمال موفقیت و ثروتمند شدن‌تان بیشتر می‌شود.

سخن آخر

این راهنما را صرفا با هدف کمک به شروع راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی برای شما ایجاد کردم. نکات بسیار ریز و کلیدی در ایجاد کسب و کار اینترنتی وجود دارد که در این مطلب به آن اشاره نشده است و برای شروع و پیشرفت باید به دنبال آنها باشید.

اگر خواهان راه‌اندازی چنین کسب و کاری هستید و مایلید کسب و کار اینترنتی یکی از منابع درآمد شما باشد، باید بیش از آنچه تصور می‌کنید یاد بگیرید.

کسب و کار اینترنتی زمان‌بر است و خیلی از افراد از ادامه راه ناامید می‌شوند، همین موضوع برایتان یک نکته مثبت محسوب می‌شود زیرا اگر شما شروع کنید و در ادامه تسلیم نشوید رفته رفته از سایرین سبقت می‌گیرید.

کلید کار در شروع کردن، یادگیری و تست کردن مداوم و تسلیم نشدن است.

پس شروع کنید، یاد بگیرید، تست کنید و در میانه راه تسلیم نشوید.

مقالات مرتبط:

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌
0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

7 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
اسمعیل شبانی

سلام
من فروشگاه راباهمکاری وب مستر7 راه انداخته ام وقبلا باچندین فروشگاه صحبت کردم برای ارائیه کالا ودرگاه مربوطه راپیش بینی نمودم وبه فروشگاهها اطلاع دادم ولی. متاسفانه عملا همکاری نکردندوخودم هم کالایی ندارم فعلا مانده ام چگونه فروشگاهها رابرای ارائه کالا درفروشگاه digizeytoon.irماترغیب کنم تا استارت کار زده بشه .ازراهناییتا نهایت سپاسگزاری رادارم موفق باشید.
درضمن ازوب مستر۷ (آقای بابایارهم)تشکرمینمایم. شبانی

غفار

با سلام خسته نباشید
ازمطالب ارزشمند شمااستفاده نمودم . سایتم را طراحی کرده ام در زمینه کالای دیجیتال (دوربین ها) تجربه دارم چگونه یک فروشگاه
دیجیتال را به عنوان فروشگاه خودم پیدا کنم وکالای انرا به عنوان محصول خود بفروشم

حامد

سلام مطالب بسیار خوبی منتشر می کنید،خدا قوت؛پیشنهاد می کنم در این صفحه مطلب راه اندازی سایت روی هاست مجازی مثلا زمپ رو هم اضافه کنید

استقلالی

سلام اگه بخوام خودتون این کارو انجام بدید و سایتو رو راه اندازی کنید چقدر هزینه دریافت میکنید در ضمن بعد از راه اندازی سایت چه مجوز هایی باید گرفته بشه و برای این مجوز ها و شروع کار در کل چقدر هزینه نیاز هست

blank
7
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx