افرادی که از اوایل سال 2018 بازار ارزهای دیجیتال را رصد میکنند یا از آن زمان مقداری بیتکوین خریداری کردهاند قطعا شاهد ضررهای سنگین و افت شدید قیمت بیتکوین بودهاند.
- اما چه اتفاقی برای بیتکوین افتاد؟
- چرا قیمت بیتکوین افت کرد؟
- آیا این رویداد، نشاندهنده نابودی کامل بازار ارزهای دیجیتال است؟
- و مهمتر از همه اینکه، چگونه باید از این شرایط سود بدست آوریم؟
اینها مهمترین سوالات برای سرمایهگذارانی است که در کریپتوکارنسیها سرمایهگذاری کردهاند و یا قصد دارند به تازگی وارد این بازار شوند؟
در ادامه این مطلب از بورسینس تلاش میکنیم به این سوالات پاسخ دهیم و اطلاعات لازم برای سرمایهگذاری موفق در ارزهای دیجیتال در زمان عدم قطعیت و شک و تردید را ارائه کنیم.
عناوین مطلب:
قیمت بیتکوین مدتهاست در حال افت است و در لحظه نوشتن این مطلب، شواهدی از تغییر روند نزولی در بیتکوین وجود ندارد.
به دلیل اینکه بیتکوین، شناختهشدهترین و اصلیترین ارز در بین کریپتوکارنسیهاست، با سایر ارزها همبستگی زیادی دارد و به همین خاطر است که وقتی قیمت بیتکوین سقوط میکند، قیمت سایر ارزهای دیجیتال نیز کاهش مییابد.
مطلب مرتبط: تشخیص زمان مناسب خرید بیتکوین
یک سرمایهگذار باهوش حتی در این شرایط نیز در صورتی که استراتژی مناسبی اتخاذ کند میتواند برنده شود. یک حقیقت شناختهشده این است که در هر بحران، فرصتهایی وجود دارد.
بهتر است ابتدا در مورد چرخههای بازار کمی شرح دهیم تا دلیل اصلی افت قیمت بیتکوین را بدانید.
چرخه بازار چیست؟
هیچ بازاری نمیتواند تا ابد نزولی یا صعودی باشد، بعد از هر رشد بزرگ، قیمتها کاهش مییابد و بعد از افت نیز، بازار مجدد صعودی میشود ولی بزرگی و کوچکی این موجهای نزولی و صعودی هیچوقت دقیقا مثل سابق نیست.
در تصویر زیر یک چرخه معمول از بازار را میبینید. وقتی قیمت بیتکوین به 19 هزار دلار رسید، بازار ارزهای دیجیتال در مرحله Euphoria (شادی و هیجان شدید) قرار داشت.
در بالاترین سطح از مرحله هیجان شدید، هرکسی که میخواسته بیتکوین بخرد خریداری کرده و هیچکس تمایلی به خرید ندارد ولی همه منتظر رشدهای بیشتر در آینده هستند.
اشخاصی شروع به فروش میکنند و در نتیجه آن، قیمت به راحتی بدون حمایت از خریداران کاهش مییابد.
باز هم فروشندگان بیشتر میشوند و اینجاست که بازار وارد مرحله ترس و وحشت گسترده میشوید.
در مرحله افسردگی، همه افرادی که میخواستهاند ارزشان را بفروشند فروش خود را انجام دادهاند (فروشندگان کمی وجود دارد و افراد کمی حاضر به فروش هستند).
اینجاست که یک موقعیت خوب برای خرید ایجاد میشود، زیرا با افزایش تقاضا، قیمت میتواند به راحتی بدون وجود مقاومت از سمت فروشندگان بالا رود.
به نظر نمیرسد بازار نزولی فعلی، پایان کار ارزهای دیجیتال باشد و وقتی مقاومت فروشندگان به اتمام رسید، بازار شروع به رشد خواهد کرد.
اینجا سوال دیگری مطرح میشود. در کدام نقطه و مرحله، ریسک کم و پتانسیل بالایی وجود دارد که سرمایهگذار بتواند به سود خوبی برسد؟
متاسفانه بطور دقیق نمیتوان پایان زمان افسردگی (رکود) را تشخیص داد. اما در ادامه به نشانههایی اشاره میکنیم تا بتوانید مرحله افسردگی را بهتر تشخیص دهید.
در هنگام رکود بازار و افسردگی:
- اخبار منفی متعددی در رابطه با ارزهای دیجیتال وجود دارد
- افراد زیادی از ضرر خسته شده و ارزهای خود را فروختهاند
- باور و اعتقاد عمومی نسبت به ارزهای دیجیتال در میان جامعه کاربران از بین رفته است
همه این نشانهها، نشانه وجود رکود و کسادی در بازار است ولی در واقع اینها نشانههایی خوب برای یک سرمایهگذار باهوش است تا وارد بازار شود.
البته کار سادهای که وقتی همه در حال فروش هستند، شخص دست به خرید بزند، زیرا با اینکار برخلاف نظر سایرین رفتار میکند و انسان بطور غریزی تمایل دارد همراه با گروه و جامعه حرکت کند.
به همین دلیل است که گفته میشود، موفقیت و ثروتمند شدن در بورس نیازمند شجاعت است.
اگر ما تصمیم بگیریم بیتکوین را در زمانی که بیشتر افراد ارزهای خود را فروختهاند و امید بسیار کمی در بازار باقی مانده بخریم، معمولا میتوانیم معامله را با قیمت خوبی انجام دهیم.
پس از آن کافیست صبر کنیم تا بازار به مرحله مناسب و خوشبینی یا هیجان شدید برسد و در آنجا، سرمایهگذاری خود را نقد کنیم.
مشکل اینجاست که نمیتوان با قطعیت و اطمینان، کف قیمت را تشخیص داد. شاید قیمت بیش از این افت کند. به همین دلیل، به سیستم مدیریت ریسک نیاز است تا بتوان ریسک سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال را کمتر کرد.
استراتژی پیشنهادی مدیریت ریسک
در راستای کاهش ریسک، استراتژیهای زیادی توسط سرمایهگذاران بکار برده میشود. در ادامه به یکی از این استراتژیهای پیشنهادی اشاره میکنیم که در زمان عدم اطمینان از کف قیمت میتواند مفید باشد.
این استراتژی چندان پیچیده نیست:
- میزان پولی که تصمیم دارید برای خرید ارزهای دیحیتال اختصاص دهید را مشخص کنید
- این سرمایه را به 10 بخش مساوی تقسیم کنید
- وقتی تشخیص دادید بازار در حالت کساد و رکود است، با 1 قسمت از این 10 قسمت، ارز دیجیتال موردنظرتان را خریداری کنید
- بعد از 2 تا 4 هفته، مجددا هر زمان قیمت به شدت کاهش یافت دوباره مقداری ارز بخرید.
این استراتژی با نام خرید پلهای نیز شناخته میشود.
استراتژی مارتینگل هم مشابه همین کار است.
در هر حال، مزیت این استراتژی این است که پس از خرید شما اگر قیمت باز هم افت کرد، اصطلاحا میتوانید میانگین خرید خود را کمتر کنید. مثلا یکبار در 4000 دلار بیتکوین خریدهاید، وقتی بیتکوین به 3500 دلار دوباره خرید میکنید و…
با اینکار به جای اینکه قیمت خرید شما 4000 دلار باشد، میانگین کم کردهاید و متناسب با مبلغ خریدهای بعدی، ممکن است میانگین خرید شما به 3600 دلار برسد.
مزیت این سبک سرمایهگذاری این است که با مقدار کمی افزایش قیمت، میتوانید به سوددهی برسید ولی چرخه بازار را به یاد بسپارید و فقط زمانی دست به فروش بزنید که بازار در مرحله هیجان و شادی مضاعف باشد، زیرا در آن هنگام، قیمت در سقف وجود دارد.
تشخیص دقیق سقف قیمت نیز ساده نیست، به همین دلیل همانطور که بطور مرحله به مرحله خرید کردهاید، شاید بهتر باشد بصورت مرحله به مرحله نیز بفروشید و سود خود را از بازار بیرون بکشید.
برای تشخیص موج بعدی Euphoria (شادی و هیجان)، میتوانید این نشانهها را در ذهن داشته باشید:
- اخبار مثبت و امیدوارکننده بسیار زیادی درباره ارزهای دیجیتال منتشر میشود
- افراد بسیار زیادی در بازار سرمایهگذاری کردهاند
- باور و اعتقاد به ارزهای دیجیتال بطرز محسوسی افزایش یافته است
یک نکته مهم دیگر وجود دارد، متنوعسازی سبد دارایی را فراموش نکنید.
در اینباره مطلبی منتشر کردیم که میتوانید بخوانید: راهنمای متنوعسازی سبد ارز دیجیتال
سخن آخر
در بازارهای مالی و از جمله بازار ارزهای دیجیتال، همواره یک چرخه وجود دارد و سرمایهگذاری که بتواند چرخه فعلی بازار را در هر زمان تشخیص دهد برنده است، زیرا پی خواهد برد که چه زمان باید بخرد و چه وقت بفروشد.
در شادی و هیجان مفرط، سرمایهگذار تازهکار به دلیل جو مثبت فکر میکند زمان مناسبی برای خرید بدست آورده در حالیکه این مرحله، بهترین موقعیت برای فروش است و نباید دست به خرید زد.
بالعکس، در هنگام وجود ناامیدی و افسردگی در بین فعالان بازار، فرصت خرید دارایی ارزانقیمت وجود دارد. پس از آن فقط باید صبر کنیم تا چرخه بعدی بازار از راه برسد و با فروش در اوج هیجان، سود خوبی بدست آوریم.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
ممنون از مطلب خوب شما