سامانه جامع تجارت یک سامانه الکترونیکی برای فعالیتهای بازرگانی است که امور تجاری بازرگانان و تجار را تسهیل میبخشد.
امروزه فناوری برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای اداری گسترش چشمگیری داشته است. در امور مربوط به کسب و کار نیز این مساله اهمیت بیشتری پیدا کرده و باعث تسهیل تجارت در عرصه داخلی و بین الملل شده است.
سامانه جامع تجارت ایران یا سامانه ثبت سفارش کالا یکی از همین موارد است که توانسته تجارت در عرصه جهانی و خرید و فروش در بخش داخلی را آسانتر کند.
عناوین مطلب:
در واقع خریدوفروش برخی از کالاها در داخل کشور، باید در این سامانه ثبت شود، چه این کالاها تولیدی باشند چه وارداتی. در این مقاله قصد داریم شما را با این سامانه و خدماتی که ارائه میدهد بیشتر آشنا کنیم.
سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت یک بستر مجازی برای امور بازرگانی است.
در شرایطی که در تجارت و خرید و فروش پیچیدگیهای اداری و قانونی زیادی وجود دارد، این سامانه، امور تجاری بازرگانان و تجار را تسهیل میبخشد. این سامانه در واقع پل ارتباطی بین دستگاههای بازگانی با بازرگانان است.
سامانه جامع تجارت یکی از مهمترین پلتفرمهای ساخته شده توسط دولت است که در سال 1399 آغاز به کار کرد.
این سامانه در راستای تلاش برای ایجاد دولت الکترونیک ساخته شد و به گونهای طراحی شده که روندهای اداری را که در گذشته زمان زیادی از بازرگانان تلف میکرد؛ آسان کند.
همچنین این سامانه باعث کاهش فساد در امور اقتصادی و تجاری نیز میشود. تجار و بازرگانان میتوانند با مراجعه به آدرس nstw.ir اموری مثل اخذ مجوز ورود کالا را انجام دهند.
سامانه جامع تجارت برای چه اهدافی طراحی شده است؟
این سامانه برای دستیابی به اهداف زیر طراحی شد:
- یکپارچه سازی فرآیند تجارت در کشور
- کم کردن فساد در امور اداری و کسبوکارها
- جلوگیری از قاچاق کالا
- نظارت آسانتر بر صادرات و واردات
- جلوگیری از احتکار کالا و رانت
- تسهیل امور بازرگانی بین تجار و دستگاههای مربوطه
- از بین بردن تبعیض اقتصادی
زیرمجموعههای سامانه جامع تجارت
این سامانه برای انجام اهداف خود از دو زیرسامانه و سه سامانه جانبی بهره میبرد؛ از جمله:
- زیر سامانه حوزه تجارت داخلی: مدیریت کليه امور مرتبط با انتقال مالکيت، مکان و نگهداری در حوزه کالای هدف
- زیرسامانه حوزه تجارت فرامرزی: مشاهده و پيگيری و جلوگيری از ورود تکراری اطلاعات، کليه فعاليت های مرتبط با امور بانکی و بيمهای، حمل و نقل، اخذ مجوزها و امور گمرکی
- سامانه جانبی رهگيری: مدیریت شناسه های رهگيری و پاسخ به استعلامهای مرتبط
- سامانه جانبی شناسه کالا: ثبت اطلاعات شناسه کالا و شناسنامه مرتبط
- سامانه جانبی جامع انبارها: مدیریت ورود و خروج کالا از مراکز نگهداری در حوزه کالای هدف
مراحل ثبت نام در سامانه جامع تجارت
جهت ثبت نام، میبایست وارد سامانه جامع تجارت به آدرس ntsw.ir شوید.
تذکر: برای استفاده از این سامانه از مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده کنید و به هيچ وجه از اینترنت اکسپلورر استفاده نکنید.
همان طور که در شکل مشاهده میکنید، از قسمت سمت چپ و بالای صفحه، گزینه «ثبت نام» را انتخاب کنید.
در صورتي که در سامانه ثبتارش عضویت دارید، گزینه «در سامانه ثبتارش عضویت دارم» و در غيراین صورت، گزینه «در سامانه ثبتارش عضویت ندارم» را انتخاب نمایيد.
تذکر: اگر در هنگام ثبت نام، نتوانستید با گزینه عضو ثبتارش هستم وارد شوید ميتوانید گزینه دوم یعنی عضو ثبتارش نيستم را انتخاب و ثبت نام کند.
پس از انتخاب این گزینه، فرم ثبت نام به شما نمایش داده خواهد شد.
در صورتی که در بخش قبلی گزینه «در سامانه ثبتارش عضویت دارم» را انتخاب کرده باشيد میتوانيد با وارد کردن کد ملی و رمز عبور خود در سامانه ثبتارش، اطلاعات خود را به صورت تکميل شده در فرم ثبت نام مشاهده کرده و نسبت به ویرایش آن اقدام کنيد.
در مرحله بعد اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و بعد از اهراز هویت کدملی و تطابق آن با شماره تلفن همراه، برای شما یک کد ارسال میشود. با وارد کردن این کد، ثبت نام شما نهایی خواهد شد.
مراحل ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
- ثبت پیش فاکتور جدید
- استعلام ضوابط کالایی
- ارسال درخواست مجوز به سازمان مجوز دهنده
- درخواست ثبت سفارش
- پرداخت کارمزد
- دریافت شماره هشت رقمی ثبت سفارش
بیشتر بخوانید: کد نقش چیست؟
ثبت پیش فاکتور در سامانه جامع تجارت
به منظور ثبت پیش فاکتور، پس از ورود به سامانه جامع تجارت و انتخاب نقش بازرگانان حقیقی یا حقوقی، از قسمت عملیات تجارت خارجی به مدیریت پیش فاکتور و سپس قسمت پیش فاکتور ثبت شده مراجعه کنید.
سپس بر روی «مدیریت پیش فاکتور» کلیک کرده و پیش فاکتور جدید را انتخاب کنید تا پنجرهای به منظور ثبت اطلاعات پیش فاکتور به شما نمایش داده شود.
با کلیک روی گزینه «نوع فروشنده خارجی» و انتخاب ماهیت حقیقی یا حقوقی، چهار فیلد به صفحه اضافه میشود.
چنانچه شناسه فروشنده خارجی را میدانید آن را وارد کنید و جستوجو را بزنید؛ در صورت صحیح بودن شناسه وارد شده، نام فروشنده، شماره ثبت و شماره تلفن به صورت خودکار پر میشود.
در صورتی که شناسه را نمیدانید، با کلیک روی گزینه «جستجو» پنجرهای باز میشود که با درج متن مورد نظر و جستوجوی آن، فروشنده خارجی مورد را انتخاب کنید.
تذکر: هنگام انتخاب شناسه فروشنده خارجی، دو فید، یکی شماره ثبت فروشنده خارجی و یکی شماره تلفن فروشنده خارجی به صورت پیش فرض دریافت میشود و کاربر امکان ورود اطلاعات در این بخشها را ندارد.
تذکر: چنانچه شناسه فروشنده در لیست وجود ندارد، برای ثبت آن به بخش عملیات تجارت خارجی رفته و سپس مدیریت فروشندگان خارجی و در نهایت به بخش اخذ شناسه فروشنده خارجی جدید مراجعه کنید.
سپس سایر اطلاعات پیش فاکتور را وارد کنید و با کلیک روی گزینه «بعدی» پیش فاکتور خود را ثبت کنید.
چه کسانی میبایست در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟
واحدهای اقتصادی عرضهکننده کالا از جمله شرکتهای دولتی و خصوصی میبایست جهت ثبت اطلاعات در سامانههای جامع تجارت و انبارها اقدام کنند.
در صورت انجام ندادن این وظیفه قانونی، علاوه بر نبود امکان عرضه کالا، با متخلفان بر اساس نوع تخلف تحت عنوان عرضه خارج از شبکه و احتکار، در چارچوب قوانین تعزیرات حکومتی، نظام صنفی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قانونی میشود.
برای اقدام به ثبت سفارش نیز فقط بازرگانان دارای کارت عضویت معتبر میتوانند برای ثبت سفارش یا ترخیص کالا در سامانه اقدام کنند.
در شرایطی که اعتبار کارت آنها منقضی شده است، باز هم امکان ثبت سفارش و ترخیص کالا وجود ندارد.
مرکز پشتیبانی سامانه جامع تجارت الکترونیک
شماره تلفن مرکز پشتیبانی سامانه تجارت 0217549000 است و متقاضیان در صورت مشکل میتوانند روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 16:30 و روزهای پنجشنبه از ساعت 8 تا 14 با این مرکز تماس بگیرند.
سامانه جامع تجارت یک بستر مجازی برای امور بازرگانی است.
سوالات متداول
سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت یک بستر مجازی برای امور بازرگانی است. در شرایطی که در تجارت و خرید و فروش پیچیدگیهای اداری و قانونی زیادی وجود دارد، این سامانه، امور تجاری بازرگانان و تجار را تسهیل میبخشد. این سامانه در واقع پل ارتباطی بین دستگاههای بازگانی با بازرگانان است.
فعالان چه گروههای کالایی از سامانه تجارت داخلی استفاده میکنند؟
استفادهکنندگان از سامانه تجارت داخلی شامل گروههای کالایی گستردهای است. ازجمله: محصولات کشاورزی (برنج، چای، روغن، شکر، قند، حبوبات)، دخانیات، صنایع پاییندست پتروشیمی، تایر، لوازمخانگی، شویندهها، تلفن همراه و کاغذ.
چه کسانی میبایست در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند؟
واحدهای اقتصادی عرضهکننده کالا از جمله شرکتهای دولتی و خصوصی میبایست جهت ثبت اطلاعات در سامانههای جامع تجارت و انبارها اقدام کنند.
چگونه میتوان مجوزهای موردنیاز هر تعرفه کالا را مشاهده کرد؟
با نصب نرمافزار تلفن همراه سامانه جامع تجارت و استعلام تعرفه موردنظر در آن، مجوزهای لازم و همچنین گروه کالایی تعرفه قابلمشاهده است.
سخن پایانی
در چند سال گذشته تغییراتی در بخش زیرساختی کشور اتفاق افتاده که انجام امور اداری را برای شهروندان آسان کرده است.
سامانه جامع تجارت الکترونیک در راستای قانون بهبود فضای کسبوکار و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (مواد 6 و 13) تهیه، اجرا و بهرهبرداری شده است.
این سامانه با هدف ایجاد یک سامانه واحد برای بازرگانان در حوزه تجارت خارجی و فعالان اقتصادی در حوزه تجارت اداخلی طراحی شده است.
با استفاده از این سامانه، انجام مبادلات تجاری به سمت مبادی قانونی هدایت میشود و پدیده قاچاق کالا کاهش خواهد یافت. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی دولت متولی اجرای این سامانه است.
دفترچه راهنمای سامانه را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: