آیکون (ICON)، یک شبکه بلاکچینی است که در سال 2017 توسط شرکتی مستقر در کره جنوبی راهاندازی شد.
توکن بومی این شبکه با نماد ICX در بین کاربران شناخته میشود. هدف اصلی آیکون تسهیل اتصال و تعامل نرمافزارهای مختلف بلاکچینی با یکدیگر است.
یکی از چالشهای مهم در فناوری بلاکچین، عدم وجود همکاری و تعامل بین بلاکچینهای مختلف است.
عناوین مطلب:
توانایی اتصال شبکههای مختلف بلاکچینی یک گام بزرگ در فناوری بلاکچین است که میتوان از آن به عنوان مکانیزمی امن و مطمئن جهت انتقال یا ذخیرهسازی انواع دادهها استفاده کرد.
در واقع شبکه آیکون قصد دارد تا مشکل تعاملپذیری را بهبود ببخشد؛ بنابراین این شبکه به عنوان یک هاب یا نقطه اتصال بین شبکههای بلاکچینی مختلف عمل کرده و بلاکچینهای مختلف را به هم متصل میکند.
بیشتر بخوانید: تعاملپذیری بلاکچین و اهمیت آن برای توسعه Dappها
مروری بر تاریخچه شبکه آیکون
پروژه آیکون توسط گروه مالی دیلی (Dayli) در کره جنوبی که مدیریت صرافی ارز دیجیتال Coinone را نیز بر عهده دارند، تاسیس شد.
البته این میزان از فروش، حدودا مربوط به 50 درصد از کل توکنهای شبکه آیکون بود.
بیشتر بخوانید: توکنومیک (Tokenomics) چیست؟ + بررسی توکنومیک دو ارز پرطرفدار!
در سال 2018، پروژه آیکون بلاکچین اختصاصی خود را ایجاد کرد و افرادی که در عرضه اولیه سال 2017 شرکت کرده بودند، توکنهای خود را دریافت کردند.
در سال 2019، تیم توسعهدهنده آیکون استاندارد IRC19 را به عنوان استاندارد شبکه آیکون معرفی کردند.
همچنین، تیم آیکون از 45 نفر نیروی متخصص تشکیل شده که یکی از متخصصان معروف آن Don Tapscott است. Tapscott کتاب Blockchain Revolution را نوشته و موسسه تحقیقات Blockchain را نیز راهاندازی کرده است.
نحوه عملکرد شبکه آیکون چگونه است؟
شبکه آیکون از یک پلتفرم بلاکچینی به نام Loopchain استفاده میکند که در واقع Loop Chain بلاکچینی مبتنی بر یک سیستم قرارداد هوشمند شامل سازوکارهای الگوریتم اجماع و قوانین مختلف است.
اتصال بین زنجیرههای مختلف در اکوسیستم آیکون براساس سیستمها و ساختارهای اصلی زیر انجام میشود:
- جامعه آیکون (ICON Community): این جامعه، شبکهای از نودها است که این نودها پروژههای خود را با استفاده از ساختاری که در نظر دارند اداره میکنند. در واقع هر جامعه، قوانین و سازوکار اجماع خاص خودش را دارد.
- نودهای جامعه (C-Nodes): این نودها، نودهایی هستند که حق ایجاد معاملات و یا تراکنشها را دارند اما امکان رای در تایید معاملات و حاکمیت در شبکه آیکون را ندارند. به عبارت دیگر، وظیفه این نودها مدیریت و حفظ بلاکچین جامعه خود است.
- نمایندگان جامعه (C-Rep): نمایندگان جامعه حق احراز هویت و رای دادن در مورد مسائل حاکمیتی در شبکه آیکون را دارند. نمایندگان جامعه توسط هر جامعه در شبکه انتخاب شده و به منظور حفظ، نگهداری و بهبود شبکه آیکون، پاداشهایی را دریافت میکنند.
- جمهوری آیکون (ICON Republic): جمهوری در شبکه آیکون، به کل شبکه اشاره دارد. در واقع ICON Republic به عنوان یک کانال ارتباطی بین جوامع مختلف عمل میکند اما در اداره آن جوامع دخالتی ندارد.
- نودهای شهروند (Citizen Nodes): این نودها به افراد این امکان را میدهند تا برای ایجاد تراکنش و استفاده از برنامههای غیرمتمرکز ساخته شده روی Loopchain، با شبکه آیکون ارتباط برقرار کنند. با این حال، این نودها حق رای در مسائل حاکمیتی شبکه آیکون را ندارند.
در نظر داشته باشید، شبکه بلاکچینی که ICON Republic را تشکیل میدهد Nexus نام دارد.
بیشتر بخوانید: توکن حاکمیتی چیست؟
مهمترین اهداف و ویژگیهای شبکه آیکون چیست؟
شبکه آیکون، ویژگیهای بسیار زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان فعالیت و استفاده از خدمات بلاکچینی در پلتفرمهای مختلف، به کمک شبکه آیکون
- مدیریت و اتصال چند شبکه بلاکچینی با استفاده از Loopchain و Nexus
- امکان ارتباط بسیار آسان میان نمایندگان و کاربران شبکه از طریق ICON Republic
- ارتباط نمایندگان بلاکچینها با نمایندگان انجمنهای خود، با استفاده از Nexus
- ایجاد یک صرافی غیرمتمرکز برای ذخیره ارزهای دیجیتال و مبادلات آنها
ارز دیجیتال ICX را از کجا خریداری کنیم؟
در حال حاضر، صرافیهای بسیاری هستند که ارز دیجیتال ICX را برای خرید و فروش ارائه میدهند.
در ادامه لیستی از این صرافیها را برای شما آوردهایم:
ارز دیجیتال ICX را در کجا ذخیره کنیم؟
همانطور که قبلا هم گفته شده، شما میتوانید برای ذخیرهسازی ارزهای دیجیتال خود از کیف پولهای دیجیتال استفاده کنید. کیف پولهایی که در ادامه مطالب به شما معرفی میکنیم، قابلیت ذخیرهسازی ICX را نیز دارا میباشند.
ICONex: این کیف پول، کیف پول رسمی شبکه آیکون است که در سال 2018 توسط تیم توسعه شبکه آیکون راهاندازی شد. این کیف پول از ICX و ارزهای دیجیتال دیگر پشتیبانی میکند. شما میتوانید از طریق مرورگر Chrome خود، افزونه این کیف پول را نصب کرده و به قابلیتهای این کیف پول دسترسی پیدا کنید.
CoolWallet S: کول والت S کیف پول سختافزاری بوده که استفاده از آن بسیار آسان است. این کیف پول علاوه بر ICX، از ارزهای دیجیتال دیگری همچون لایتکوین، اتریوم، بیتکوین کش، ریپل و تمام توکنهای مبتنی بر استاندارد ERC-20 پشتیبانی میکند.
لجر(Ledger): کیف پول سختافزاری لجر، به دلیل اینکه از امنیت بالایی برخوردار است، مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته و مخاطبان بسیاری را جذب کرده است. در حال حاضر، این کیف پول در دو مدل موجود است و یکی از بهترین کیف پولها برای ذخیرهسازی ارز دیجیتال ICX به شمار میرود.
بیشتر بخوانید: بررسی کیف پول لجر نانو اس (Ledger nano s) + آموزش کار
تراست والت (Trust Wallet): کیف پول تراست والت، یک کیف پول با رابط کاربری ساده است و ویژگیهای بسیاری برای کاربران فراهم کرده است. این کیف پول به شما این امکان را میدهد تا توکن های با استاندارد ERC-20 را به راحتی در آن نگهداری کنید.
سخن پایانی
ارز دیجیتال ICX توکن بومی شبکه آیکون (ICON) است. این پلتفرم، خود را به عنوان یک پروتکل بلاکچین معرفی کرده که میتواند قراردادهای هوشمند را اجرا نماید.
ICX در شبکه آیکون به عنوان ابزاری برای اجرای قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد.
شما می توانید این ارز را در انواع کیف پولهای سختافزاری و نرمافزاری ذخیره نمایید. علاوه براین، صرافیهای بسیاری هستند که ارز دیجیتال ICX را در لیست خرید و فروش خود قرار دادهاند؛ بنابراین با مراجعه به وبسایت رسمی این صرافیها و ایجاد حساب کاربری در آنها، امکان خرید و فروش ICX را خواهید داشت.
قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت میتوانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:
نام | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
نوبیتکس |
| ||
صرافی خارجی MEXC |
|