کیف پول سخت افزاری (Hardware Wallet)

کیف پول (به انگلیسی Wallet) در دنیای رمزارزها شبیه به یک حساب بانکی است؛ اما به جای پول می‌توانید کریپتوکارنسی (ارز مجازی) بفرستید، دریافت و یا نگه داری کنید. کیف پول رمزارزها به دو دسته نرم‌افزاری و سخت افزاری تقسیم می‌شود که در این متن میخواهیم در مورد نوع سخت‌افزاری آن صحبت کنیم.

کیف پول سخت‌افزاری (به انگلیسی Hardware Wallet) یک ابزار فیزیکی است که در شکل‌‌ها و اندازه‌های مختلف عرضه می‌شود.

استفاده از این نوع کیف پول یکی از امن‌ترین راه‌های نگهداری رمزارزهاست؛ برای مثال بسیار امن‌تر از کیف پول‌های نرم‌افزاری و آنلاین است که در بخش مزایا و معایب در مورد این موارد بیشتر صحبت خواهیم کرد.

عناوین مطلب:

نحوه کارکرد کیف پول سخت‌افزاری

در کیف پول سخت‌افزاری بر خلاف دیگر انواع آن خود رمزارزها قرار ندارد؛ بلکه این دستگاه‌ها کلید شخصی و عمومی را درون خود ذخیره می‌کنند؛ برای مثال اگر بیت‌کوین خریداری کرده باشید، کوین‌های شما درون کیف پول قرار نداشته و هنوز در بلاک‌چین است؛ اما کلیدهایی که به بیت‌کوین شما دسترسی دارد درون این کیف پول‌ها نگهداری می‌شود.

کیف پول سخت‌افزاری به مانند یک گاو صندوق برای رمزارزهای شما عمل می‌کند و تنها راه دسترسی به آن‌ها این است که کلید شخصی و رمز عبور دستگاه در اختیار دیگر افراد قرار بگیرد.

وقتی که شما دستگاه را راه‌اندازی می‌کنید، در همان لحظه و فقط برای یک بار 24 کلمه (که اصطلاحا عبارت بازیابی یا Seed نامیده می‌شود) برای شما تولید می‌شود و شما باید آن را جایی یادداشت کنید؛ زیرا امکان بازیابی و یا تولید دوباره وجود ندارد.

در صورت گم شدن و یا خراب شدن دستگاه، از این کلمات می‌توانید برای دسترسی به دارایی‌هایتان استفاده کنید.

کار کردن با این گجت‌ها بسیار آسان است، برخی به کامپیوتر و برخی دیگر به موبایل وصل می‌شوند. بعد از وارد کردن پین وارد رابط نرم‌افزاری آن می‌شوید.

رابط نرم‌افزاری برای دستگاه‌ها و شرکت‌های مختلف متفاوت است و هرکدام معایب و مزایای خاص خودشان را دارند. سپس با وارد کردن آدرس مد نظرتان که میخواهید رمزارزها به آن‌ فرستاده شود و تایید تراکنش با استفاده از خود کیف پول سخت‌افزاری، تراکنش انجام می‌گیرد.

مزایا و معایب کیف پول سخت‌افزاری

استفاده از کیف پول سخت‌افزاری مزایای بسیار و معایب کمی نسبت به کیف پول‌های آنلاین و یا نرم‌افزاری دارد. در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد.

مزایا

  • امنیت: کلیدهای شخصی مهم‌ترین جز در کیف پول‌های رمزارزی هستند و با آن‌ها می‌توانید رمزارز انتقال دهید. در کیف پول سخت‌افزاری تنها جایی که به آن نیاز پیدا می‌کنید، وارد کردن آن در کیف پولی است که در اختیار خود شماست و آفلاین است. شما در کیف پول سخت‌افزاری تراکنش‌های خود را به صورت آنلاین انجام می‌دهید؛ اما در یک فضای کاملا آفلاین و به دور از خطرات فضای وب از آن نگهداری خواهید کرد.
  • رمزنگاری: برای ورود به کیف پول سخت‌افزاری و کار با آن نیاز به یک رمزعبور دارید که توسط خود شما رمزنگاری می‌شود و فقط خود شما به آن دسترسی دارید. می‌توانید این رمز عبور را بر روی یک کاغذ نوشته و در جایی امن نگه داری کنید؛ زیرا این کد در هیچ کجا ذخیره نخواهد شد و همین موضوع امنیت کیف پول که مهم‌ترین ویژگی آن است را حفظ می‌کند. در اکثر مدل۲ها در صورتی که سه بار کد مورد نظر اشتباه وارد شود، کیف پول به صورت خودکار تمام آدرس‌های و کلید‌های شخصی ذخیره شده را حذف می‌کند تا دارایی‌ شما حفظ شود.
  • نگهداری از چند رمزارز: کریپتوکارنسی یک مفهوم فیزیکی نیست که بخواهد فضایی را اشغال کند و با استفاده از کیف‌ پول‌های سخت‌افزاری می‌توانید رمزارزها مختلف همچون بیت‌کوین، اتریوم، ریپل و … را به طور همزمان نگه‌داری کنید.
  • ایمن در برابر ویروس‌های کامپیوتری: از آنجایی که اکثر ویروس‌ها طراحی شده‌اند تا به سیستم‌های نرم‌افزاری آسیب برسانند، کیف پول سخت‌افزاری شما در برابر آن‌ها ایمن است. تنها روشی که کسی می‌تواند از رمزارزهای ذخیره شده درون آن استفاده کند، این است که هم آن را از شما بدزدد و هم رمز عبور آن را به روشی از شما بگیرد.
  • تایید تراکنش‌های به صورت سخت‌افزاری: در کیف پول‌های سخت‌افزاری برای تایید تراکنش‌ها حتما نیاز به حضور خود سخت‌افزار نیز هست و تایید آن‌ها از طریق دکمه‌هایی که روی دستگاه تعبیه شده است، صورت می‌پذیرد.

معایب

  • هزینه‌بر بودن: کیف پول‌‌های نرم‌افزاری اغلب رایگان هستند ولی برای خرید این کیف پول‌های سخت‌افزاری باید هزینه‌ای در حدود چندصد دلار بپردازید که برای همه افراد به صرفه نیست.
  • زمان‌بر بودن کار: در برخی از کیف پول‌ها ارسال تراکنش نیاز به طی چندین مرحله دارد. سرعت کار با کیف پول‌های نرم‌افزاری بالاتر است.

 

معرفی مختصر چند کیف پول مطرح

کیف پول‌های سخت‌افزاری زیادی تولید شده و موارد جدیدی نیز هر از چند مدت به بازار ارائه می‌شود. با این حال در ادامه، مطرح‌ترین نوع کیف پول‌های سخت‌افزاری را می‌تواند مشاهده کنید.

کیف پول TREZOR

TREZOR در بین کاربران به امن‌ترین کیف پول سخت‌افزاری موجود معروف است و اکثر کارشناسان امنیتی حوزه رمزارز نیز این موضوع را تایید می‌کنند.

این کیف پول اولین دستگاه سخت‌افزاری برای ذخیره رمزارز بود و در سال ۲۰۱۴ وارد بازار شد. TREZOR در حال حاضر حدودا ۱۰۰ دلار قیمت دارد و از ارزهای دیجیتال زیر پشتیبانی می‌کند: بیت‌کوین، اتریوم، اتریوم کلاسیک، زد کش، لایت کوین، نیم کوین، دوج کوین، دش و بیت‌کوین تستنت.

کیف پول Ledger

کیف پول لجر انواع مختلفی دارد اما شاید معروف‌ترین و پر کاربرد‌ترین کیف پول سخت‌افزاری در دنیای رمزارزها ledger nano s باشد.

این کیف پول در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و خودش را به عنوان یکی از بهترین‌ها و قابل اعتماد‌ترین‌ها در بین کاربران جا انداخت. این دستگاه شاید ارزان‌ترین کیف پول سخت‌افزاری موجود باشد و ۸۰ دلار قیمت دارد که چنین هزینه‌ای در برابر سرمایه‌ای که وارد بازار رمزارزها کرده‌اید شاید منطقی به نظر برسد.

Ledger nano s در حال حاضر از آرک، بیت‌کوین، بیت‌کوین کش، دش، دوج کوین، اتریوم، اتریوم کلاسیک، کومودو، لایت کوین، PoWS، ریپل، استارتیس و زد کش پشتیبانی می‌کند.

از مزایای این کیف پول می‌توان به پشتیبانی از نرم‌افزارهای ثالث، محافظت از صفحه‌نمایش با استفاده پوشش فلزی گردان۷ پشتیبانی از چند رمزارز و قیمت پایین آن اشاره کرد. از معایب آن نیز پیشرفته نبودن نرم‌افزار و عدم وجود قابلیت ساخت حساب مخفی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی کیف پول لجر نانو اس

کیف پول KeepKey

KeepKey در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه شد و از نظر اندازه از Trezor و Ledger nano s بزرگتر است و همچنین ویژگی‌های امنیتی آن نیز شباهت زیادی به ledger nano s دارد؛ یعنی اطلاعات شما را در یک فضای آفلاین ذخیره کرده و از یک کد پین ۱۸ تا ۲۴ رقمی نیز استفاده می‌کند؛ اما با این حال از این دو کیف پول گران قیمت‌تر بوده و حدود ۱۳۰ دلار به فروش می‌رسد. KeepKey از بیت‌کوین، لایت کوین، نیم کوین، دوج کوین، تستنت، اتریوم و دش پشتیبانی می‌کند.

کیف پول Cool wallet

کیف پولی با ظاهر مدرن که به شکل کارت بانکی است و با بلوتوث به موبایل وصل می‌شود و قابلیت انجام تراکنش‌ها از روی موبایل را فراهم می‌سازد. این کیف پول نیز با ظاهر چشم‌گیر و امنیت بسیار بالای خود توانسته مشتریان زیادی برای خود دست و پا کند.

مقالات مرتبط:

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌
این اصطلاح در واژه‌نامه جامع بورسینس منتشر شده است.سایر اصطلاحات و واژه‌های اقتصادی و مالی را ببینید ...

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

بیشتر بخوانید:

کیف پول سخت افزاری

جدیدترین واژه‌ها و اصطلاحات

هج فاند
هج فاند (Hedge Fund) یا صندوق پوشش ریسک نوعی مشارکت محدود بین سرمایه‌گذاران خصوصی است. سرمایه‌ی هج فاندها...
سهام خزانه
سهام عادی یا ممتاز یک شرکت سهامی که توسط همان شرکت مجددا خریداری شده است را به‌عنوان سهام خزانه  (به...
خزانه
خزانه امروز محل تمرکز نقدینه دولت، دریافت‌ها و پرداخت‌های آنها است. یکی از مهم‌ترین وظایف خزانه، جمع...
نسبت قیمت به درآمد
نسبت میان قیمت و درآمد هر سهم شرکت را نسبت قیمت به درآمد (یا نسبت P/E) می‌نامند. اگر نسبت P/E یک شرکت...
سوگیری
بایاس (Bias) یا سوگیری به هر نوع خطای سیستماتیک در طرح (Design)، انجام (Counduct) و آنالیز مطالعه می‌گویند...
بودجه بندی سرمایه‌ای
بودجه‌بندی را فرایند تخصیص منابع محدود به نیازهای نامحدود می‌دانند. مجموع کوشش‌هایی که صرف تدوین و تخصیص...
شاخص NFP
شاخص NFP یکی از عوامل اصلی ایجاد نوسان در بازارهای مالی است و روند حرکت قیمت را در هر ماه مشخص می‌کند....
کالای عمومی
در علم اقتصاد کالاها بر اساس 2 ویژگی رقابت پذیری و تخصیص پذیری به چهار دسته تقسیم می‌شوند. کالایی که...
blank