چگونه خرید افراطی و فروش افراطی را در یک دارایی تشخیص دهیم؟

blank

در بازارهای مالی، اصطلاح خرید افراطی (به انگلیسی Overbought) زمانی به کار می‌رود که برای یک دارایی خریدهای زیادی در قیمت‌های بالا انجام می‌شود.

خرید افراطی یعنی اینکه فشار خرید مستمری در آن دارایی وجود داشته است. خرید افراطی می‌تواند به دلایلی مانند اخبار خوب از شرکت یا بطور کلی صنعت باشد.

بالعکس، اصطلاح فروش افراطی (به انگلیسی Oversold) نیز برای زمانی به کار می‌رود که در یک دارایی به شکل بیش از حد فشار فروش افزایش یافته است.

عناوین مطلب:

در تحلیل تکنیکال زمانی که شاهد خرید افراطی در یک سهام یا دارایی هستیم، پیشنهاد می‌شود از ورود به سهم خودداری شود زیرا احتمال اصلاح و کاهش قیمت آن بالاست.

با اسیلاتور RSI که به عنوان یک اندیکاتور مومنتوم نیز شناخته می‌شود، اندازه خرید افراطی یا فروش افراطی را در اوراق بهادار می‌توان تعیین کرد.

RSI به عنوان یک نوسانگر (یک نمودار خطی که بین دو مقدار نوسان می‌کند) در نمودارهای قیمت نمایش داده می‌شود. نرم‌افزارهای تحلیل تکنیکال این نوسانگر را بصورت خودکار محاسبه کرده و نمایش می‌دهند.

این نوسانگر می‌تواند محدوده‌ای بین 0 تا 100 داشته باشد.

تعبیر سنتی در خصوص RSI این است که وقتی نوسانگر روی عدد 30 یا پایین‌تر قرار دارد، دارایی موردنظر در محدوده فروش افراطی وارد شده است.

از سمت دیگر، وقتی نوسانگر روی عدد 70 یا بالاتر قرار بگیرد، گفته می‌شود دارایی مدنظر در محدوده خرید افراطی واقع شده است.

در این شرایط احتمال تغییر روند به میزان زیاد وجود دارد.

درباره آر اس آی، جزییات بیشتر را اینجا بخوانید

روند اصلی یک سهام یا دارایی، در درک صحیح از RSI اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر، در خواندن RSI باید به روند سهم یا دارایی مدنظر توجه شود.

برای مثال بهتر است محدوده فروش افراطی در زمانی که سهم در روند صعودی قرار دارد، بیش از عدد 30 و همچنین محدوده فروش افراطی در حین یک روند نزولی بیش از عدد 70 در نظر گرفته شود.

سطوح خرید و فروش افراطی

در تحلیل بازار و سیگنال‌هایی که صادر می‌شود، زمانی که RSI به زیر 30 می‌رسد گفته می‌شود خرس‌ها بر بازار حاکم هستند و زمانی که این نوسانگر به بالای 70 می‌رسد نشان‌دهنده تسلط گاوها بر بازار است.

از آنجایی که برخی دارایی‌ها دارای نوسان بیشتری هستند و سریعتر از دیگران حرکت می‌کنند، در این بازارها اعداد 80 و 20 نیز به عنوان سطوح خرید و فروش افراطی در نظر گرفته می‌شود.

محدوده‌های RSI

در یک روند صعودی، RSI تمایل دارد نسبت به روند نزولی بین سطوح خاصی باقی بماند. این رفتار منطقی به نظر می‌رسد زیرا RSI محاسبه سودها در برابر زیان‌ها را انجام می‌دهد.

در یک روند صعودی، سودهای بیشتری بدست می‌آید و به همین دلیل RSI در سطوح بالاتری باقی می‌ماند.
در یک روند نزولی، RSI گرایش به ماندن در سطوح پایین‌تر دارد.

در یک روند صعودی، RSI گرایش دارد بالای عدد 30 باقی بماند و اغلب مواقع به 70 برسد.
از سمت دیگر در یک روند نزولی، به ندرت می‌توان RSI را بالای 70 مشاهده کرد و این نوسانگر اغلب مواقع به عدد 30 یا پایین‌تر نزول می‌کند.

چنین درک‌های درستی از RSI می‌تواند در تشخیص قدرت روند و نقاط بازگشتی احتمالی به شما کمک کند.

خواندن RSI در تحلیل تکنیکال

بطور مثال در یک روند صعودی اگر RSI در چند موج قیمت نتواند به 70 برسد و سپس به زیر 30 نزول کند نشان‌دهنده این است که روند تضعیف شده و ممکن است روند قیمت به زودی تغییر کند.

در روند نزولی، شرایط برعکس است. اگر RSI در موج نزولی نتواند به 30 یا پایین‌تر برسد و سپس به بیش از 70 دست یابد، نشان‌دهنده این است که روند نزولی تضعیف شده و احتمالا به زودی شاهد تغییر روند خواهیم بود.واگرایی rsi با نمودار قیمت

 

مقایسه RSI و MACD

اندیکاتور MACD نیز یکی دیگر از اندیکاتورهای مومنتوم (دنبال‌کننده روند) است که رابطه بین دو میانگین متحرک را در یک دارایی نشان می‌دهد.

MACD از طریق تفریق میانگین متحرک نمایی 26 روزه و میانگین متحرک نمایی 12 روزه محاسبه می‌شود. سپس یک میانگین متحرک 9 روزه که با نام خط سیگنال شناخته شده در بالای خط MACD رسم می‌شود و به عنوان علامتی برای سیگنال خرید و فروش عمل می‌کند.

معامله‌گران زمانی که MACD از خط سیگنال به سمت بالا حرکت می‌کند آنرا نشانه خرید و زمانی که MACD از خط سیگنال به پایین نزول می‌کند آنرا نشانه فروش می‌دانند.

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

بیشتر بخوانید:

شاخص قدرت نسبی (RSI) در تحلیل تکنیکال

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
محمد باقر جهاندیده

خیلی ممنون اپلیکیشن خیلی خوبی بود لطفا یه آپ دیگه که قیمتا و نموداری نشون بده معرفی کنید ممنون.

محمد باقر جهاندیده

سلام آقای جهاندیده میخواستم یه آپ بهم معرفی کنید که با اون بتونم به نمودار های قیمت تمام شرکت ها دسترسی داشته باشم مثلا هر شرکتی رو که خواستم تمام نوسانات قیمتی اون شرکت رو در هر بازه ای میخوام بهم نشون بده ممنون.

blank
4
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx