میخواهید نتایج بهتری در کار و زندگی بدست آورید؟
یک راه این است که سختتر کار کنید و زمان بیشتری اختصاص دهید. میتوانید خودتان را مجبور به انجام فعالیت بیشتر و اضافهکار کرده و از سرگرمیها دست بکشید.
احتمالا این رویکرد در طولانیمدت روی سلامتی، روابط و سطح خوشحالی و رضایت شما اثر میگذارد. با 60 یا 80 ساعت کار هفتگی، استرس به سرعت میتواند بر شما غلبه کند.
عناوین مطلب:
نیاز نیست چنین مسیری در پیش بگیرید، روشهای کارآمدتری برای انجام کارهای بیشتر و بدست آوردن نتایج بهتر وجود دارد که نیاز به کار کردن زیاد نیست.
اگر بدانید چگونه هوشمندانه کار کنید، نیازی به کار سخت و طولانی بسیار کمتر خواهد شد.
اگر 6 ساعت برای قطع درخت زمان داشته باشم، 4 ساعت ابتدایی را به تیز کردن تبر صرف میکنم – ابراهام لینکلن
با تمرکز بر روی افزایش هوشمندی، میتوانید شاهد کارآمدی بیشتر خودتان باشید و نیاز نخواهد بود خودتان را با کار سخت تلف کنید.
در ادامه این مطلب از بورسینس 7 روش معرفی کنیم که به شما کمک میکند نتایج بهتری در زمان کمتر بدست آورید. این نکات باعث افزایش بهرهوری در کار میشود.
نکته اول: بیشتر تامل و فکر کنید
آخرین بار که بدون هیچ کاری، فقط نشستید و درباره اهداف، کسب و کار، پروژهها و چالشهای پیشرو فکر کردید چه زمانی بود؟
آیا تاکنون یک قدم به عقب برداشتهاید تا کاری که انجام میدهید را از یک چشمانداز متفاوت ببینید؟
برخی اوقات دوری کردن از کار، بازبینی فعالیت اصلیتان و چندساعت (گاهی چند روز) تفکر درباره آن میتواند بهرهوری بیشتری برای شما داشته باشد تا اینکه کورکورانه فقط تلاش کنید و سختی بکشید.
شاید با یک تامل چندساعته یا چند روزه، به ایدههای جدید و دیدگاهی تازه دست یابید که شما را روزها، هفتهها و حتی ماهها جلو ببرد.
تفکر درباره کارتان میتواند نتیجهای مثبت معادل ماهها کار سخت برایتان به همراه داشته باشد.
فراموش نکنید که وقتی کارتان در مسیر اشتباه است، سخت کار کردن اهمیتی ندارد، زیرا در هر حال نتیجهای نخواهد داشت.
به همین دلیل، گاهی به خودتان استراحت دهید و یک بازنگری کلی در مورد کارتان داشته باشید. اولویتها را مشخص کنید تا بتوانید با تمرکز بالا به بهترین و اثربخشترین کارها بپردازید.
نکته دوم: اول آن قورباغه زشت را بخورید
خوردن زشتترین قورباغه، کنایه از این دارد که باید کارهایی که سختتر از همه هستند را اول از همه انجام دهید.
برایان تریسی در کتاب “قروباغه را بخور” به این موضوع اشاره دارد. قورباغه را بخور یا قورباغه را قورت بده اثر برایان تریسی به شما میآموزد که بهتر است هرکاری را، هرچقدر سخت یا آسان، سریع و بدون تعلل انجام دهید.
روزتان را با پرچالشترین کار که نیاز به تمرکز زیاد دارد آغاز کنید تا آنرا هرچه زودتر از میان بردارید.
معمولا این کار، مهمترین و اثربخشترین کار برای پیشرفت است و بیشترین تاثیر مثبت را در رسیدن به اهدافتان دارد.
انجام این کار که گاهی استرس زیادی نیز دارد، باعث میشود سایر کارهای روزانهتان بسیار ساده به نظر برسد.
علاوه بر این، با قرار دادن این کارها به عنوان اولین اقدام، دیگر نمیتوانید آنرا به تعویق بیندازید. با خوردن مداوم آن قورباغه زشت، از به دام افتادن در تله «به تاخیراندازی کارها» دوری خواهید کرد.
نکته سوم: اهداف و مقاصد روزانه تعیین کنید
یکی از دلایل عدم تمرکز افراد و کم بودن بهرهوری آنها، نبود لیست کارها یا اهداف است.
افرادی که دارای بهرهوری کمی هستند، اغلب نمیدانند باید الان چه کاری انجام دهند.
آنها ممکن است بدانند که میخواهند پول بیشتری بدست آورند، وزن کم کنند یا یک کسب و کار ایجاد کنند ولی همه این اهداف در آینده هستند.
سوال اینجاست:
- الان باید چه کار کرد؟
- امروز چه کاری مهم است؟
با وجود اهداف بلندمدت، اغلب اوقات وقتی افراد نمیدانند دقیقا چه کاری را باید الان انجام دهند، کارها را به تاخیر میاندازند.
مطلب مرتبط: چرا داشتن هدف مهم است؟
این مشکل از عدم شفافیت در کارها نشات میگیرد. مثلا شخص میداند که باید به مشتریان تلفن بزند ولی نمیداند از کدام دسته شروع کند، با چندنفر باید تماس بگیرد و خروجی قابل سنجش چیست؟
اگر در مورد اهداف و مقاصد روزانه خود شفافیت نداشته باشید، ذهنتان شروع به برنامهریزی برای انجام کارهای دیگر میکند؛ کارهایی که اغلب سادهتر، کم اهمیتتر هستند و باعث خشنودی کوتاهمدت میشوند و در راستای اهداف بلندمدت قرار ندارند.
به عبارت دیگر، کارها به تعویق میافتند، تمرکز از روی هدف اصلی دور میشود و سطح بهرهوری پایین میآید.
پس باید همیشه 1 تا 5 هدف روزانه داشته باشید و آنها را روی کاغذ بیاورید. این اهداف را بطور کاملا شفاف بنویسید تا بدانید دقیقا باید چکار کنید.
به این ترتیب تمرکزتان حفظ خواهد شد و کارهای مهم را به تعویق نمیاندازید.
نکته چهارم: چندکار همزمان انجام ندهید
مولتیتسکینگ نابودکننده بهرهوری بالاست.
براساس یک تحقیق، وقتی حواس ما از کار اصلیمان به کار دیگری معطوف میشود به طور متوسط 25 دقیقه لازم است تا بتوانید مجددا تمرکزمان را روی کاری که انجام میدهیم بدست آوریم.
این عارضه با نام “تهنشین شدن توجه” (به انگلیسی attention residue) شناخته میشود. دلیل نامگذاری این است که مقداری از توجه شما در کاری که قبلا انجام میدادهاید و یا چیزی که ذهنتان با آن درگیر بوده باقی میماند.
ذهنتان نمیتواند به سادگی و به شکلی موثر از یک کار به کار دیگری توجه کند. ذهن در هر زمان فقط توانایی تمرکز موثر بر یک چیز را داراست.
مولتیتسکینگ (انجام چندکار همزمان) صرفا فرصتی برای خراب کردن چندکار در یک زمان است.
علاوه بر این، برداشتن توجه از چیزی و توجه به کار دیگر با مصرف گلوکز بیشتر باعث خالی شدن انرژی مغز میشود. به همین دلیل است که با انجام چندین کار به طور همزمان، احساس خستگی و عدم انگیزه به شما دست میدهد و بهرهوری پایین میآید.
همین عامل موجب خستگی شدید برخی افراد در پایان هفته کاری است، با وجودیکه حتی فعالیت بدنی زیادی نیز نداشتهاند.
از انجام چندین کار بطور همزمان دوری کنید و در هر لحظه تمرکز کاملتان را فقط روی یک کار قرار دهید.
نکته پنجم: از قانون پارکینسون استفاده کنید
قانون پارکینسون میگوید “هر کار به اندازه زمانی که برای آن تخصیص داده شده طول میکشد”.
بنابراین اگر برای انجام یک کار 2 ساعته، یک روز اختصاص دهید پیچیدگی آن کار بیشتر شده و دلهرهآور میشود.
در واقع ما کل روز را برای رسیدن به این کار 2 ساعته تلف میکنیم.
از طرفی، زمان بیشتری که برای انجام این کار در نظر گرفتهایم باعث افزایش کیفیت آن یا بهبود خروجی نمیشود.
اغلب اوقات، زمان اضافی فقط با استرس بیشتر، تنش و نگرانی درباره چگونگی انجام آن پر میشود.
مطلب مرتبط: 7 روش اساسی برای از بین بردن استرس در هنگام کار !
با اختصاص دادن زمان مناسب برای انجام یک کار، علاوه بر اینکه در زمان صرفهجویی میکنیم، از پیچیدگی آن نیز جلوگیری میشود. به عبارت دیگر، باید زمان تحویل کار را کوتاهتر کنیم.
تقریبا همیشه کار موردنظر در زمان تعیین شده به انجام میرسد. زیرا در صورتی که تحت فشار قرار بگیریم قادریم بهرهوری بالایی داشته باشیم.
به خاطر فشار، خودتان را مجبور میکنید به جای دقت به جزییات و اتلاف وقت، روی عناصری از کار که اهمیت زیادی دارد تمرکز کنید.
نکته ششم: به طور مداوم ارزیابی 80/20 را انجام دهید
براساس قانون 80/20، تقریبا 20 درصد از فعالیتهای شما اهمیت دارند زیرا موجب میشوند 80 درصد نتایج را در کار و زندگی بدست آورید.
این 20 درصد، برای رسیدن به نتایج دلخواه بسیار حیاتی است. به دلیل تاثیری که این 20 درصد دارد باید زمان، انرژی و تلاش بیشتری برای این 20 درصد فعالیت اختصاص دهید.
از طرف دیگر، 80 درصد از فعالیتهای شما فقط 20 درصد نتایج را داشته است، به همین خاطر این فعالیتها ضروری نیستند. با این وجود، بزرگترین بخش از زمان و انرژیتان را به آنها اختصاص دادهاید.
باید این منابع را به کارهایی که 80 درصد نتایج را از آنها بدست آوردهاید اختصاص دهید.
قانون 80/20 اساسا به این موضوع اشاره دارد که باید کارهای مهم را در زندگی و کار بیابید. اغلب اوقات فقط چند چیز هستند که برای خوشبختی، موفقیت، سلامتی و ثروت شما حیاتی محسوب میشوند.
باید بتوانید این کارها را تشخیص دهید، آنرا را روی کاغذ بنویسید و هر روز به آن مراجعه کنید.
با وجودیکه سایر کارها نیز میتوانند خوب باشند و مقداری ارزش به زندگی و کسب و کارتان ببخشند ولی ضروری نیستند. زیرا در مقایسه با کارهایی که مسبب 80 درصد از نتیجه بودهاند نتیجه چشمگیری ندارند.
دیگر نیازی به اتلاف وقت و مشغول به نظر رسیدن ندارید. به جای اینکارها، با تمرکز روی کارهایی مهم که روی کاغذ نوشتهاید، پیشرفتی مداوم و سریعتر از قبل خواهید داشت.
نکته هفتم: برخی کار را بطور یکجا انجام دهید
تصور کنید اگر هربار که یک لباس نیاز به شستشو داشت، یا فقط قصد شستن یک جوراب را داشتید ماشین لباسشویی را روشن میکردید، چه میزان انرژی و منابع تلف میشد؟
اما اغلب اینکار را نمیکنید بلکه منتظر میمانید تا سبد لباس پر شود سپس به فکر شستشو میافتید. اینکار عاقلانه است زیرا علاوه بر اینکه وقتتان را برای شستن یک لباس تلف نمیکنید انرژی و برق کمتری هم مصرف میشود.
با این حال وقتی نوبت به کار میرسد، اغلب اوقات ما روزانه دست به کارهایی میزنیم که مانند شستن چندین باره لباسها در طول روز است.
به عبارت دیگر، به جای اینکه کارها را یکجا و در دفعات محدود انجام دهیم مرتب به سمت انجامشان کشیده میشویم.
برای مثال، هر از چند دقیقه چک کردن ایمیل، کاری است که با بر هم زدن تمرکز، شما را از انجام کارهای مهمی که بیشترین نتیجه را دارند دور میکند.
به جای اینکه هر دقیقه ایمیلتان را بررسی کنید، ساعات مشخصی برای اینکار اختصاص دهید تا همه ایمیلهای رسیده را ببینید و پاسخ دهید.
مثلا شاید حداکثر 2 یا 3 بار در طول روز، ساعاتی مشخص برای چک کردن ایمیل کافی باشد.
تمرکزتان را حفظ کنید و کارهایی که یکجا میتوانید انجام دهید مثلا پاسخگویی به کامنتها، سوالات، بررسی آمارها و پستهای شبکههای اجتماعی و… را بطور مرتب در طول روز تکرار نکنید.
سخن آخر
تغییر فقط زمانی اتفاق میافتد که دست به عمل بزنید، به همین دلیل توصیه میکنیم حداقل 3 نکته از این 7 مورد را انتخاب کرده و اجرا کنید.
با این تکنیکها در زمان کمتری میتوانید کارهای بیشتری انجام دهید، زیرا هوشمندانهتر کار میکنید.
کدامیک از این نکات در کار شما تغییر ایجاد کرده؟ در بخش نظرات بنویسید.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: