بورس بازاری پرنوسان است که طرفدارهای زیادی هم دارد؛ افراد زیادی در این بازار فعالیت دارند و انواع سهام را خرید و فروش میکنند.
این بازار مثل هر بازار دیگری، نکات ریزی دارد که همه از آن آگاه نیستند؛ یکی از این نکات، خطای ممنوع المعامله در بورس است.
از آن جایی که عموم مردم ممکن است به این مشکل برخورده باشند؛ در ادامه به بررسی مدت زمان و روشهای رفع این مشکل میپردازیم.
عناوین مطلب:
علت ممنوع المعامله شدن در بورس
این مشکل میتواند ناشی از دلایل متعددی باشد.
برای مثال میتوان به تخلف در معامله یا محدودیتهای قضایی عدم فعالیت معاملهگر در یک بازه زمانی خاص اشاره نمود که این موارد تمامی معاملهگران حقیقی و حقوقی را شامل میشود.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع انواع تخلف معاملاتی در بازار بورس ایران
همچنین میتوان به موارد دیگری مثل قوانین مالی (بلوکه شدن دارایی معاملهگر) و یا اعلام ورشکستگی توسط سرمایهگذار اشاره نمود.
به صورت کلی معمولترین دلیل این خطا، عدم فعالیت معاملهگر در یک بازه نسبتا طولانی است که در اصطلاح به «ممنوعالمعامله فروش» معروف است.
در این خطا اگر معاملهگری با ارزش دارایی 50 میلیون تومان، بیش از 2 سال هیچ فروشی نداشته باشد درگیر خطای ممنوع المعامله فروش شده است.
بیشتر بخوانید: علت خطای “مقدار معامله خارج از محدوده” چیست؟
رفع ممنوع المعامله در بورس چقدر طول میکشد؟
همانطور که در بالاتر گفته شد، این خطا فقط باعث عدم توانایی معاملهگر در فروش میشود و معاملهگر هیچ محدودیتی برای خرید نخواهد داشت.
اگر به هر دلیلی با این مشکل مواجه شدید، مراحلی که در ادامه گفته میشود را طی کنید:
اول باید مطمئن شوید که در سامانه سجام ثبتنام کرده اید و مراحل احراز هویت را با موفقیت گذراندهاید.
سپس باید وارد درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه شده و درخواست رفع خطای ممنوعیت معامله فروش خود را ثبت کنید.
توجه داشته باشید که در این مرحله حتما دلایل خود را شرح داده و اگر توضیحی دارید به صورت کامل بنویسید. همچنین روش ارسال درخواست در سامانه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به صورت کامل توضیح داده شده که برای معاملهگران و سرمایهگذاران قابل مشاهده است.
طبق دادههایی که از سازمان بورس اعلام شده است، حداکثر پس از یک هفته بعد از ثبت و ارسال درخواست شما مبنی بر رفع خطای ممنوع المعامله در بورس، موضوع بررسی شده و نتیجه آن برای شما ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
انواع ممنوع المعامله در بورس چیست؟
انواع مختلف ممنوع المعامله در بورس مثل محکومیت قضایی، تخلف در معامله و عدم فعالیت معاملهگر با دارایی بیشتر از 50 میلیون تومان در 2 سال اخیر وجود دارد.
ممنوع المعامله فروش چیست؟
متداولترین نوع ممنوع المعامله است که در آن افرادی با دارایی بیش از 50 میلیون تومان که در 2 سال اخیر فعالیت نداشتهاند ممنوع المعامله میشوند و نمیتوانند داراییهای خود را به فروش برسانند.
برای رفع مشکل ممنوع المعامله فروش باید چکار کرد؟
برای رفع این مشکل باید ابتدا مطمئن شد که احراز هویت در سامانه سجام انجام شده باشد و سپس فرمی مبنی بر رفع خطای ممنوع المعامله را در سایت سامانه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه پر کرد.
کلام آخر
بدیهی است که امکان رخ دادن این خطا برای هر فردی که در بازار بورس فعالیت دارد وجود دارد؛ اما این مشکل، مشکلی رایج است و هیچ نگرانی خاصی از این بابت برای معاملهگران وجود ندارد.
همچنین اگر مواردی که در بالاتر گفته شده را انجام دهید، از امکان به وقوع پیوستن این خطا جلوگیری کردهاید. امیدواریم مطالب این مقاله به حل مشکل شما در این زمینه کمک کرده باشد.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: