تمامی سرمایهگذاران در دوران رکود به دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن، کم ریسک و پرسود هستند.
اما حقیقت این است که بازارهای مالی همواره در حال تغییر هستند و در زمانهایی هم دچار رکود و تورم میشوند؛ اما چیزی که مهم است، مدت زمانی است که یک بازار در رکود باقی میماند.
این آرزوی همه سرمایهگذاران است که دوران رشد بازار همیشگی باشد؛ اما واقعیت این است که رکود و تورم را نمیتوان از بازار حذف و از آن چشمپوشی کرد. در دوران رکود و افت بازار، اکثر سرمایهگذاران، کاهش ارزش دارایی خود را در بازارهای مالی را تجربه میکنند.
عناوین مطلب:
این موضوع میتواند همهی سرمایه و حتی زندگی فرد را در مخاطره قرار دهد. به همین دلیل، سرمایه گذاری در رکود باید با دقت خاصی انجام شود و قبل از این کار، بررسیهای دقیقی توسط سرمایهگذار صورت گیرد.
سؤال مهم این است که سرمایه گذاری در رکود باید به چه روشی انجام بگیرد، در این مقاله سعی داریم تا به این پرسش، پاسخی مناسب بدهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
رکود اقتصادی چیست؟
دوران رکود اقتصادی، شرایطی است که تولید ناخالص داخلی (GDP) با رشد منفی همراه میشود.
تولید ناخالص داخلی بهعنوان یک معیار برای بررسی میزان کالاها و خدمات تولیدی در یک اقتصاد است. در زمان افت و رکود، میزان اشتغال نیز به شدت کاهش مییابد.
برای حفظ سرمایه خود، نمیتوانیم تمامیت بازار سهام را مطمئن بدانیم، در مقابل بایستی شرکتهایی را پیدا کنیم که ریسک کمتری دارند و با جریان اقتصادی همگرایی خوبی دارند.
علت رکود اقتصادی چیست؟
همانطور که گفتیم، در زمان رکود که اقتصاد دچار رشد منفی میشود و نوعی افت و انحطاط بر بازار چیره میشود.
ممکن است دوره رکود اقتصادی چندین سال طول بکشد. در این شرایط، سرمایهگذاران سرمایههای خود را از دست میدهند و یا با کاهش ارزش آن روبرو میشوند.
عوامل زیادی موجب رکود اقتصادی میشوند. از مهمترین موارد میتوان به شوکهای اقتصادی ناشی از جنگ، بیماری و غیره اشاره کرد.
همچنین بدهیهای سنگین دولت نیز این پتانسیل را دارد که دوران رکود را طولانیتر و عمیقتر کند. علاوه بر این، وجود تورم خارج از کنترل هم میتواند باعث رکود تورمی در اقتصاد شود.
بیشتر بخوانید: چگونه دولت میتواند تورم را کنترل کرده و کاهش دهد؟
سرمایه گذاری در دوران رکود
واقعیت این است که هیچ دوران رکودی نیست که به پایان نرسیده باشد.
از نظر سرمایهگذاران حرفهای، رکود، یک فرصت برای سرمایه گذاری است. به این دلیل که وقتی کل بازارها قرمز هستند، سرمایهگذاران میتوانند سهام ارزشمند را با تخفیف خریداری کنند.
دقیقاً به همین دلیل است که سرمایهگذاران موفق، دوران بحرانی اقتصادی را یک فرصت میدانند و اقدام به خرید دارایی میکنند.
همانطور که گفتیم هیچ رکودی وجود نداشته است که از بین نرفته باشد. شوکهای اقتصادی یک پدیده چرخهای هستند. بهعبارتدیگر، یک سرمایهگذار میتواند با سرمایه گذاری استراتژیک در شرکتهای دارای پتانسیل رشد، از سرمایه گذاریهای خود در دوران رکود، کسب درآمد کند.
بهترین گزینهها برای سرمایه گذاری در رکود
- ابزارهای مدیریتشده مانند صندوقهای سرمایه گذاری مشترک، صندوقهای شاخص و ETFها را بررسی کنید. اینها پرتفویی از داراییهایی هستند که کل بخشها، صنایع، بازارها یا شاخصها را تحت پوشش قرار میدهند. به این ترتیب، آنها معمولاً انتخاب هوشمندانهتری نسبت به سرمایه گذاری در سهام فردی هستند.
- سرمایه گذاری پول نقد اضافی در مکانهای ایمن و کمخطر مانند صندوقهای با درآمد ثابت را بررسی کنید. به این دلیل که در یک شرایط با تورم بالا و نرخ بهره بالا (مانند نیمه دوم سال 2022)، بازارهای پول بازدهی بهتری خواهند داشت.
- سرمایه گذاری در سهام دفاعی را بررسی کنید. منظور ما از بخشهای مقاوم، مشاغلی هستند که کالاها و خدمات کلیدی را ارائه میکنند، مانند کالاهای اساسی، مراقبتهای بهداشتی، فناوریهای حیاتی، تأمین انرژی و آب، تعمیرات و غیره. این بخشها به دلیل تورم، از افزایش قیمت سود خواهند برد.
- سهام با تخفیف بخرید. اگر ریسکپذیر هستید، خرید سهام در شرکتهای معتبر میتواند سرمایه گذاری خوبی در دوران رکود باشد. هنگامیکه بازار سهام سقوط میکند، فرصت خوبی برای خرید سهام ارزنده با قیمتهای تخفیفدار برای شما به وجود میآید.
- سرمایه گذاری در طلا نیز یک انتخاب خوب برای سرمایه گذاری در رکود است، طلایی که از لحاظ تاریخی، ارزش خود را حتی در زمانهای رکود اقتصادی حفظ کرده است.
توصیههای مهم برای سرمایه گذاری در رکورد
چند توصیه برای سرمایهگذاران وجود دارد که با عمل به آنها میتوانند در دوران رکود از دارایی خود محافظت کنند و اطمینان حاصل کنند که در هنگام بهبود اقتصاد در مسیر سوددهی خوبی قرار خواهند گرفت:
سبد سرمایهگذاریهای خود را متنوع بچینید
این بدان معنی است که همه تخممرغهای خود را در یک سبد قرار ندهید. در عوض، پول خود را در انواع مختلف داراییها و سرمایهگذاریها تقسیم کنید.
اگر یک سرمایه گذاری خاص، ارزش خود را از دست داد، این روش به محافظت از دارایی شما کمک میکند.
بیشتر بخوانید: اهمیت تنوع بخشی به سبد سرمایه گذاری؛ نحوه متنوع سازی پرتفوی
در سرمایه گذاری خود منظم و متعهد باشید
این به این معنی است که به برنامه سرمایه گذاری خود پایبند باشید و هیچوقت تصمیم فوری و هیجانی نگیرید.
در دوران رکود، ممکن است وسوسه فروختن سرمایهگذاریهایی که ارزش خود را ازدستدادهاند، قوت بگیرد.
با این حال، این کار میتواند یک اشتباه بزرگ باشد، زیرا بسیاری از این داراییها نهایتاً باز میگردند. با نگه داشتن سرمایهگذاریهای خود، میتوانید از سوددهی نهایی آنها بهره ببرید.
بیشتر بخوانید: برنامه سرمایه گذاری سیستماتیک (SIP) چیست؟
به یاد داشته باشید که رکوردها همیشه ماندگار نیستند
دوران رکود ممکن است دوران سختی برای سرمایهگذاران باشد، اما در نهایت، به پایان میرسند. هنگامیکه اقتصاد بهبود یابد، سبد شما نیز رشد خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: 3 استراتژی کاربردی برای مقابله با تورم
بهترین سرمایه گذاری در رکود تورمی ایران
زمانی که از اقتصاد کشورمان ایران حرف میزنیم، بهصورت ناخودآگاه مسئله تورم و گران شدن قیمتها برایمان تداعی میشود.
در سالهای اخیر، به علت تحریمها، کسری بودجه و رشد نقدینگی و همچنین سوء مدیریت، اقتصاد ایران با رکود و تورمهای بزرگی همراه بوده است و بسیاری از افراد قسمت عمدهای از قدرت خرید خود را از دست دادهاند.
برای اینکه افراد بتوانند در رکود و تورم فعلی دوام بیاورند و ارزش داراییها و سرمایههای خود را از دست ندهند باید سرمایهگذاریهای هوشمندانهای انجام دهند، در این بخش از مقاله قصد داریم بهصورت مشخص بهترین گزینههای سرمایه گذاری در رکورد تورمی ایران را بررسی کنیم:
سهام دلاری
اکثر شرکتهای فعال در بازار سرمایه، نه تنها با افزایش قیمت دلار ضرر نمیکنند بلکه باعث سوددهی آنها نیز میشود.
عملکرد بخش بزرگی از فعالان اقتصادی در گروههایی مانند محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، استخراج کانیهای فلزی و غیره بهصورت کامل با نرخ دلار همگرایی دارد؛ یعنی نرخ فروش آنها با بازارهای جهانی هماهنگ است. این شرکتها در زمان رکورد تورمی میتوانند یک گزینه خوب برای سرمایه گذاری باشند.
همچنین بخش بزرگی از شرکتها، داراییهای مبتنی بر دلار (تجهیزات، زمین، ساختمان و غیره) دارند که در زمان تورم، قیمت آنها بسیار رشد میکند و به این ترتیب، سود خوبی به سهامداران این شرکتها میرسد.
پس سرمایه گذاری در سهام در زمان تورم، میتواند برای سرمایهگذاران سود خوبی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: خرید سهام صادرات محور؛ همگام شدن با رشد دلار!
بازار طلا
بر اساس تاریخچهی مالی، بازار طلا و سکه همیشه بازدهی بهتری نسبت به بازارهای موازی داشته است، پس یکی از گزینههای خوب برای سرمایه گذاری در رکود، طلا و سکه است.
این سرمایهگذاری پتانسیل این را دارد که قدرت خرید افراد را در برابر سیکلهای تورمی حفظ کند.
بیشتر بخوانید: جایگزین خرید سکه: سرمایهگذاری در صندوق طلا
سایر گزینههای سرمایه گذاری در ایران را میتوانید در این مقاله به طور کامل مطالعه کنید:
آموزش سرمایه گذاری به زبان ساده
سوالات متداول
رکود اقتصادی چیست؟
دوران رکود اقتصادی، شرایطی است که تولید ناخالص داخلی (GDP) با رشد منفی همراه میشود. در زمان افت و رکود، میزان اشتغال نیز به شدت کاهش مییابد. این موارد موجب میشود تا بازارهای مالی دچار کاهش ارزش و حتی سقوط شود.
علت رکود اقتصادی چیست؟
عوامل زیادی موجب رکود اقتصادی میشوند. از مهمترین موارد میتوان به شوکهای اقتصادی ناشی از جنگ، بیماری و غیره اشاره کرد. همچنین بدهیهای سنگین دولت نیز این پتانسیل را دارد که دوران رکود را طولانیتر و عمیقتر کند. علاوه بر این، وجود تورم خارج از کنترل هم میتواند باعث رکود تورمی در اقتصاد شود.
بهترین سرمایهگذاری در رکود تورمی ایران چیست؟
خرید سهام دلاری، بازار طلا و زمین از بهترین گزینههای سرمایه گذاری در زمان رکود محسوب میشوند.
سخن پایانی
در دوران رکود و افت بازار، اکثر سرمایهگذاران، کاهش ارزش دارایی خود را در بازارهای مالی را تجربه میکنند.
این موضوع میتواند همهی سرمایه و حتی زندگی فرد را در مخاطره قرار دهد. به همین دلیل، سرمایه گذاری در رکود باید با دقت خاصی انجام شود و قبل از این کار، بررسیهای دقیقی توسط سرمایهگذار صورت گیرد.
در این مقاله به بررسی گزینههای مناسب در مورد سرمایه گذاری در رکود پرداختیم و همچنین گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری در این دوران را مورد بررسی قرار دادیم. لطفاً نظرات و تجربیات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: