هر تریدری لازم است که قبل از قدم گذاشتن به هزارتوی پررمزوراز تحلیل تکنیکال، به الگوهای مختلف آن اشراف کامل داشته باشد.
تحلیلگران و معامله گران روندهای پیشین قیمت را مطالعه میکنند تا بتوانند تغییرات مورد انتظار در نوسانات قیمتها را پیشبینی کرده و بهترین زمان ورود به بازار را بیابند.
در این بین الگوهایی هستند که برای بررسی بهتر روندهای پیشین قیمتها ما را راهنمایی کرده و پیشبینی نوسانات نمودار را برای ما آسانتر میکنند.
عناوین مطلب:
بعضی از این الگوها، مانند الگوی Spike از پرکاربردترین الگوهای قیمتی هستند که شناخت آنها برای ما ضروری است. اما اسپایک چیست و چطور میتوان آن را تشخیص داد و بکار گرفت.
الگوی اسپایک (Spike) چیست؟
اسپایک در تحلیل تکنیکال به یک رشد یا سقوط بسیار چشمگیر در مقایسه با روند کلی نوسانات قیمت، در یک بازه زمانی کوتاه اطلاق میشود.
الگوی Spike بعد از یک روند خطی با شیب بسیار زیاد در نمودار قیمت به صورت ناگهانی پدید میآید و موجب تغییر جهت نمودار میشود. الگوی اسپایک درواقع تشکیلدهنده نقطه اوج در روند موردنظر است.
به عبارتی اسپایک در تحلیل تکنیکال همانجایی رخ میدهد که نوسانات قیمت درست پیش از بازگشت به بازه پیشین بهطور چشمگیری دچار جهش شده و افزایش یا افت ناگهانی نمودار را رقم میزنند.
این صعود یا نزول خارج از انتظار میتواند به دنبال احساسات لحظهای بازار نیز اتفاق بیفتد.
یک جهش در الگوی Spike، میتواند در هر دو روند صعودی و نزولی ظاهر شود. نکته این است که قیمتها بعد از رخ دادن اسپایک دوباره به حالت اولیه خود بازمیگردند.
الگوی اسپایک در فارکس، کریپتوکارنسی، بورس و هر بازار دیگری دیده میشود و شناخت آن اهمیت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید: اندیکاتورهای مهم
نگاهی جزئیتر به الگوی کندل Spike
الگوهای کندل استیک نسبتا محبوب هستند و درک آنها ساده است، به همین ترتیب اکثر تریدرها بهراحتی تشخیص میدهند که کندل اسپایک چیست.
این کندل اطلاعات زیادی درباره قیمت باز و بسته شدن و حداکثر و حداقل قیمت در روز میدهد.
کندل استیک Spike در صورت شناسایی درست فرصت خوبی برای سودآوری ایجاد میکند.
تشخیص الگوی اسپایک از روی کندل
کندل اسپایک به افزایش نامنظم قیمت که ناشی از ورود اطلاعات جدید به بازار، ورود و خروج حجم بالایی از سرمایه یا نتیجه تغییرات ناگهانی احساس معامله گران به خاطر ترس یا طمع است اشاره دارد.
در این حالت قیمت، روند قبلی را میشکند و بالا یا پایین میرود که کندلهای بزرگی را شکل میدهند.
این کندلهای بزرگتر Spike، کانال تریدینگ رنج نیز نامیده میشود. اما درنهایت در پایان روز نزدیک همان محدوده قبلی بسته میشود.
بهطور مثال، فرض کنید روند بازار نزولی است. در این حالت پدیدههای بسیاری میتوانند موجب تشویق معامله گران برای ورود به بازار کریپتو و شروع معاملات شوند.
اما ممکن است اوضاع بازار برای شروع این معاملات مناسب نباشد و روند قیمت شیب منفی به خود بگیرند.
در این نقطه تعداد زیادی از معامله گران، سفارشات خود را بسته و باعث بازگشت قیمت به نقطۀ شروع میشوند. آنگاه روند نزولی دوباره از سر گرفته شده و ادامه مییابد.
وقتی مومنتوم کاهش یافت یک کندل معکوس بعد از کندل Spike ایجاد شده و به دنبال آن کندلهای بیشتری در سطح قیمت اولیه ایجاد میشود.
یکی از مثالهای معروف افزایش قیمت زمانی است که سهام داوجونز در سال 1987 در یک روز 22 درصد سقوط کرد!
زمانی که اسپایک در روند نزولی شکل میگیرد، قیمت باز شدن، قیمت بسیار پایینی است اما درنهایت نزدیک کندلهای قبلی بسته میشود.
پس از یک افت قابلتوجه در قیمت سهام، که با اسپایک نشان داده میشود، کندلهای بعدی در جهت خط قیمت شکل میگیرند.
تریدرها توجه داشته باشند که عموما بعد از الگوی Spike در روند نزولی، الگوی چکش یا کندل هارامی شده دیده میشود.
نشانههای ایجاد الگوی Spike
از مشهودترین نشانههای پیدایش الگوی اسپایک، افزایش حجم معاملات هست.
در تحلیل و بررسی الگوی Spike، میتوان به همراهی این الگوی پرتکرار با الگوهای دیگر ازجمله الگوهای نعلبکی و لِج اشاره کرد که هرکدام تحلیل مربوط به خود را داشته و مجموعهای از اطلاعات متفاوتی در اختیار ما قرار میدهند.
الگوی اسپایک و لج
برای فهم بهتر همراهی الگوی اسپایک و لج، باید ابتدا با روند لج آشنایی بیشتری پیدا کرد.
الگوی لج در نمودار قیمت بهعنوان یک مجموعه از خطوط که ابتدا و انتهای مشخص دارند تعریف میشود.
بهطورکلی الگوهای لج بهعنوان یک نقطه استراحت در بازار به شمار میروند، قبل از اینکه روند نوسانات قیمت در بازار یک جهت مشخص پیدا کند.
عموما این جهت مشخص، بر خلاف روند کلی کنونی اتفاق میافتد. الگوهای لج همچنین در تمام بازههای زمانی تأثیرگذار هستند اما در معاملات روزانه موثرتر عمل میکنند.
در همراهی الگوی اسپایک و لج، همانطور که از نام آنها پیداست، این دو الگو در کنار هم قرار گرفته و بعد از یک رشد یا سقوط ناگهانی و قابلتوجه، الگوی لج تشکیل میشود.
الگوی اسپایک و نعلبکی
از دیگر الگوهای مکمل الگوی اسپایک، میتوان به الگوی Spike و نعلبکی اشاره کرد که به دلیل کم کاربرد بودن الگوی نعلبکی؛ به اندازه الگوهای قبلی تکرار نمیشود.
در الگوی اسپایک و نعلبکی، روند نعلبکی به صورتی تشکیل میشود که بر طبق آن قیمت ابتدا ریزش میکند و بعد به آرامی روند صعودی خود را در پیش میگیرد.
الگوی Spike و نعلبکی گاهی نیز با الگوی لج ترکیب شده و تشکیل ترکیبی را میدهند که با نام “الگوی فنجان و دسته” شناخته میشود و همانند الگوی نعلبکی، کاربرد زیادی در تحلیلهای تکنیکال ندارد.
استراتژی ترید با الگوی اسپایک
اسپایک بهندرت رخ میدهد و وقتی ظاهر شود نشاندهنده یک تغییر واقعی در بازار است، بنابراین لازم است تریدرها قبل از هر تصمیمی همه جوانب را بررسی کنند.
با مشاهده یک Spike باید شرایط زیر را نیز مد نظر قرار داد:
- یک حرکت جهتدار در روند
- قیمت، نزدیک خط حمایت یا مقاومت، حرکت ناگهانی ندارد.
- شکاف زیادی در روند وجود دارد
- قیمت قبل از بازگشت به سطح اولیه، با یک ضربه سریع از مقاومت یا حمایت جدا میشود.
- اسپایکهای دورهای میتواند الگویی از قیمت دارایی باشد.
ترید کردن با استراتژی اسپایک ریسک بالایی دارد. معامله گران باید قبل از ورود به هر موقعیتی حد سود و ضرر را بهدقت بررسی کنند.
وقتی جهش قابلتوجهی در قیمت دیده میشود میتوان در محل باز شدن کندل برگشتی، یک موقعیت فروش باز کرد و با استفاده از ارتفاع اسپایک، حد ضرر را مشخص نمود. حد سود در فاصله همین ارتفاع خواهد بود.
برعکس، زمانی که Spike در روند نزولی دیده شود، معامله گران باید در اولین کندل سعودی که بعد از اسپایک ظاهر میشود وارد موقعیت خرید شوند.
سوالات متداول
الگوی اسپایک چیست؟
الگوی اسپایک به یک تغییر ناگهانی و کوتاهمدت روند قیمت اشاره دارد که پس از تمام شدن این مومنتوم، قیمت به روند قبلی خود برمیگردد. معمولا مدتزمان Spike، یک روز است و در انتهای روز، جریان عادی قیمت از سر گرفته شده است.
مهم ترین نشانه های ایجاد الگوی Spike چیست؟
الگوی اسپایک با تغییر ناگهانی حجم همراه است و معمولا همراه الگوی لج و نعلبکی ظاهر میشود.
دلایل ایجاد اسپایک چیست؟
گاهی یک خبر که احساسات کلی بازار را تحت تاثیر قرار دهد باعث ایجاد Spike میشود و گاهی ورود یک نهنگ با خریدوفروش در حجم بالا باعث ایجاد این الگو میشود.
جمعبندی
الگوی اسپایک با تغییرات ناگهانی در قیمت یک دارایی ظاهر میشود.
این الگو به دنبال تغییر ناگهانی رفتار سرمایهگذاران و خرید یا فروش یک دارایی با حجم بالا پدید میآید و معمولاً پس از مدت کوتاهی، قیمت به روند قبلی خود برمیگردد.
معمولا اخبار مختلفی که احساسات معامله گران را بهشدت تحت تاثیر قرار میدهند باعث چندین تغییرات ناگهانی میشوند.
مقالات مرتبط:
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: