یکی از مباحث مقدماتی و ظریف در تحلیل تکنیکال که هر معاملهگری در ابتدای ورود به بازارهای مالی باید یاد بگیرد بدون شک تشخیص پیوت ماژور و مینور است.
اما پیوت چیست؟ تفاوت پیوت ماژور و مینور چیست و آیا اندیکاتور پیوت ماژور وجود دارد؟ در ادامه به بررسی کامل پیوت و انواع آن میپردازیم.
نکات کلیدی
- پیوت ماژور به نقاطی گفته میشود که مانع بزرگی برای ادامه حرکت قیمت هستند و در نتیجه باعث برگشت قیمت خواهند شد.
- اندیکاتور پیوت ماژور وجود ندارد اما میتوان با استفاده از اندیکاتورهایی مثل مکدی یا زیگزاگ، پیوت ماژور را رسم کرد.
- خط روند و یا الگوها بعد از تشخیص پیوت ماژور و مینور و بر اساس آنها رسم میشود.
- رسم پیوتها برای تحلیلگران تکنیکال اهمیت بالایی دارد.
- به صورت کلی پیوتها با سایر ابزار تکنیکال مثل خط روند و کانال ترکیب شده و سپس مورد استفاده قرار میگیرد.
پیوت چیست؟
پیوت در هر کدام از بازارهای مالی وجود دارد؛ اصولا پیوت به نقاطی گفته میشود که نقش یک سد محکم برای ادامه دادن قیمت به حرکت قبلی خود را بازی میکند.
عناوین مطلب:
پیوت (Pivot) در زبان انگلیسی به معنای نقطهای برای چرخش یا حفظ تعادل است؛ همچنین یک نقطه پیوت در تحلیل تکنیکال معمولا برای تشخیص روند کلی بازار در بازههای زمانی مختلف استفاده میشود.
نقطه پیوت میانگین قیمت بالا، قیمت پایین، قیمت بازشدن و بسته شدن نسبت به روز معاملاتی قبل است.
اگر در روز معاملاتی بعد معاملات در نقطهای بالاتر از پیوت روز قبل شکل بگیرد به معنای تمایل بازار به صعود است و معامله در قیمت پایینتر به معنای تمایل بازار به نزول است.
در روز معاملاتی بعد، انجام گرفتن معاملات بالاتر از نقطه پیوت به معنای تمایل به صعودی بودن بازار دارد و معاملات در قیمت پایین از نقطه پیوت، حاکی از وجود تمایل نزول در بازار است.
تحلیل نقاط پیوت اغلب برای محاسبه محدودههای حمایت و مقاومت قیمت (مشابه با خط روند) است.
از این رو هر تکنیکالیستی برای شروع تحلیل نیاز دارد تا یک سری نقاط را به عنوان نقاط مهم شناسایی و بر اساس این نقاط روندها رو تشخیص و یا ابزارها را رسم کند، در تحلیل تکنیکال به این نقاط کلیدی پیوت گفته میشود.
پیوتها نقاطی هستند که چرخشها و تغییر جهتهای قیمت در آنها شکل میگیرد.
به صورت کلی پیوتها به 2 نوع تقسیم میشوند: پیوت ماژور و مینور. در ادامه به بررسی این 2 مورد میپردازیم:
پیوت ماژور
پیوتهای ماژور نقاطی هستند که تغییر روندهای بزرگ در آنجا شکل گرفته و درست میشود ( روندهای نزولی تبدیل به روندهای صعودی و یا روندهای صعودی به نزولی تبدیل میشوند).
این نقاط مهم باید توسط تحلیلگر تکنیکال شناسایی و بر اساس آن، خط روندها، کانالها و یا الگوها رسم شوند.
به عبارت سادهتر پیوتهای ماژور اعتبار بسیار بیشتری نسبت به پیوتهای مانور دارند و مقایسه این 2 مورد مثل قیاس کوه و تکه سنگ است. در ادامه تصویر نوعی از یک پیوت ماژور را برای درک بهتر شما عزیزان آوردهایم.
پیوتهای ماژور نقاط بسیار مهمی در نمودار هستند که ما باید حداکثر تلاش خود را برای پیدا کردن این نقاط بکنیم،
سپس ابزارهای تحلیلی مناسبی مثل اندیکاتور مکدی را با پیوتها ترکیب کرده و بعد از آن در جهت و روند اصلی بازار معامله کنیم.
پیوتهای ماژور را چگونه شناسایی کنیم ؟
پیوتهای ماژور 2 ویژگی خاص دارند:
- در این نقاط تغییر فاز مکدی شکل میگیرد.
- پس از شکلگیری روند جدید بعد از برخورد به پیوت ماژور، معمولا 38 درصد روند قبلی اصلاح میشود.
باید توجه داشته باشیم که پیوتهای ماژور در انتهای یک روند شکل گرفته و روند جدیدی را شروع میکنند. توجه داشته باشید که برای شناسایی نقاط معتبر باید هر دو شرط در کنار هم رعایت شده باشد.
در این رابطه نکته جالبی وجود دارد؛ مثلا برای پیدا کردن پیوت ماژور میتوان علاوه بر مکدی بر اسیلاتورهایی هم استفاده کرد.
میتوان از دی تی اسیلاتور استفاده کرد به این شکل که در نگاه اول برای پیدا کردن سریع نقاط ماژور معتبر نقاطی که در آنها دی تی اسیلاتور در محدوده اشباع خرید یا فروش چرخش داشته را علامتگذاری میکنیم، معمولا در این روش اکثر پیوتهای ماژور معتبر شناسایی میشوند.
اگر علاقهمند به بالابردن نرخ برد (Win Rate) خود در بازارهای مالی هستید اکیدا توصیه میشود که روی پیوتهای مینور ابزاری رسم نکنید و استفاده از ابزارهای مثل کانال، خط روند و چنگال را برای تحلیل پیوتهای ماژور استفاده کنید.
به صورت کلی روشهای زیادی برای تشخیص پیوت ماژور و مینور وجود دارد که سادهترین نوع آن، آموزش بصری است که در بالا اشاره شد.
پیوتهای مینور
پیوتهای مینور نقاطی از قیمت هستند که مثل پیوتهای ماژور مانع پیشروی قیمت میشوند اما تنها و اساسیترین تفاوت پیوت مینور برگشت کوچک و ریز قیمت است.
به بیان دقیقتر این نوع پیوتها توانایی تشکیل یک روند جدید را ندارند و توسط معاملهگران حمایت نمیشوند.
پیوتهای مینور جایی برای استراحت قیمت هستند و معمولا بعد از نوسانات خیلی زیاد در بازار شکل میگیرند و معاملهگران حجم اندکی از سرمایه خود را درگیر معاملاتی در این نقاط میکنند (البته این قضیه برای معاملهگران نوسانگیر و اسکلپر صادق نیست).
یکی از بدترین تلههای که هر معاملهگری حداقل یکبار گرفتار آن شده است «معامله کردن پیوت مینور» است.
اما چرا؟ زیرا همانطور که گفته شد پیوتهای مینور توانایی برگشت روند را ندارند و اگر پیوت مینوری را معامله کنیم یعنی درست در وسط یک روند وارد معامله شدهایم و این قضیه ریسک معامله ما را دوچندان میکند.
سوالات متداول
پیوت چیست؟
به نقاطی که توانایی و پتانسیل تغییر روند در قیمت را دارد، پیوت گفته میشود.
برای شناسایی پیوت باید از چه ابزاری استفاده کرد؟
برای شناسایی پیوتها میتوان از اندیکاتورهایی مثل مکدی استفاده کرد.
تفاوت اصلی بین پیوت ماژور و مینور چیست؟
پیوت ماژور قابلیت تغییر یک و ایجاد یک روند بزرگ را دارد، در صورتی که پیوت مینور اینطور نیست و معمولا نوعی استراحت قیمت بعد از نوسانات زیاد را شامل میشود.
کلام آخر
بدون شک برای سرمایهگذاری و معاملهگری موفق نیاز به درک صحیح از یک روند و سپس تحلیل آن روند است.
پیوت یکی از آن ابزارهایی است که این قابلیت را به ما میدهد و اهمیت بسیار زیادی برای یک تحلیلگر تکنیکال دارد. امیدوارم این مقاله کمکی به شما عزیزان در راستای رسم و پیدا کردن پیوتها کرده باشد.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
این روش خیلی خطا داره و مدام گیج کننده هست ماژور ها نقاطی هستند ک کندلها تو نقطه برگشت ماژور ((توی نزول پایین تر از کندلهای قبلی بسته)) میشوند و ((در صعود بالاتر از کندل قبلی بسته)) میشوند بقیه همه مینور هستند
مثلا روند میخواد صعودی بشه یه کندل پین بار میزنه بعدش باید کندل صعودی قوی و (((بالاتر از پین بار بسته بشه))) و کندل بعد از صعودی هم باید بتونه یه کندل صعودی نسبتا خوبی بزنه والسلام
توی مینور ها دقت کنید اگه یه کندل قوی چه نزول چه صعود بزنه مهم کندل بعدی هست ک ضعیف بسته میشه و خیلی ها استاپشون همیشه بالاتر یا پایین تر از گام مینور قبلی هست و مدام استاپشون میخوره و روانشون همیشه داغون هست
من که از مکدی و پیوت و ماژور و تحلیل تکنیکال هرچه بیشتر میخوانم کمتر متوجه میشم.هر سهمی هم که میخرم، منفی میخوره یکسال میشه تو بورسم .سود از من فرار می کند.
سلام وقت بخیر
بابت آموزش مفیدتون سپاسگزارم
به فرض مثال من تایم تریگرم یا تایم ورودم 1 ساعته یا 15 دقیقه هست، من باید پیوت ماژور رو تو همون تایم بدست بیارم یا باید تو تایم روزانه یا 4 ساعته این کار رو کنم ؟
دوست عزیز مکدی چندین تنظیم داره
۱۲-۲۶-۹ و …
دقیقا تو کدوم باید تغییر فاز بده؟!
مک دی رو در حالت Default در نظر بگیرید