امیر ناصرحجتی مبتکر روش محاسبات حجمی برای پیشبینی قیمتها است. او دانشآموخته رشتههای مهندسی نرمافزار و مدیریت سرمایهگذاری است و چهار سال اخیر را صرف توسعه این روش کرده است. وی مشاور مالی در موسسات سرمایهگذاری سنگاپور و مالزی و مدرس مدیریت سرمایهگذاری است و در زمینه آموزش برخی اصول این روش از مهرماه سالجاری در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران آغاز به تدریس خواهد کرد.
به اعتقاد وی، روند تغییر قیمتها در بازارهای مالی، متاثر از بازیهای پنهانی است و این بازیها از طریق تغییرات حجم معاملات در بازار قابل تشخیص است.
مبنای کار شما چیست و چگونه به این نتایج رسیدید؟
نوسانات قیمتها، تصادفی نیست و پشت پرده هر روند و تغییر قیمت، یک بازی پنهان نهفته است و گروههایی این بازی را ساخته و از آن در جهت سود خود استفاده میکنند و قبل از انتشار یا اتفاق افتادن یک واقعه، سهام یا محصول مورد نظر خود را خریده و بعد از انتشار خبر با سود بسیار بالا خارج میشوند.
عناوین مطلب:
مردم جذب متدهایی میشوند که اثرگذاری لازم را ندارند؛ آنها دوست دارند به افرادی پول بدهند که آنچه را که دوست دارند، بشنوند نه آنچه که واقعا نیاز دارند. تحلیلگران تکنیکال بورس به نظریهای سخت دلبستهاند که سادگی اعجابانگیزی دارد؛ نظریهای که میتوان در ظرف چند هفته آموخت و سپس با بهرهمندی از آن عمری را در آسودگی به سر برد و این یکی از دروغهای بزرگی است که مشاغل زیادی بر پایه آن بنا شدهاند.
90 درصد افراد طی 90 روز اول حضورشان در بازار، کل سرمایه خود را از دست میدهند. مردم غالبا در جهت افکار خود معامله میکنند و توقع دارند بازار طبق نظر آنها پیش برود؛ در حالیکه بازارها به اخبار پنهان واکنش نشان میدهند نه به اخبار منتشر شده.
به طور مثال قبل از عید امسال، همه به سمت خرید سکه متمایل شدند و بر این عقیده بودند که قیمت سکه باز هم بالا خواهد رفت و همچنان که بعد از عید قیمت به شدت پایین آمد، مردم اصرار داشتند که حرفشان درست است و با ضرر سکهها را نگه داشتند. رمز موفقیت این است که اگر ضرری حاصل شد به سرعت و با ضرر کم از بازار خارج شویم و اگر موقعیت ما در سود بود، به هیچ وجه زود خارج نشویم.
دلیل موفقیت عده کمی که در بازارهای مالی سود میبرند، درستی پیشبینی آنها نیست، بلکه هنگامی که پیشبینیشان درست نیست، روش و الگویی دارند که با کمترین میزان ضرر از بازار خارج میشوند.
عموم مردم همیشه میپرسند که در چه زمانی و در چه قیمتی سکه یا فلان سهم را خریداری کنیم در حالیکه یک معاملهگر منطقی، برایش فقط حد ضرر و نقطه خروج مهم است و نه نقطه ورود.
آیا تا به حال موسسههای مالی خواستار استفاده از روش محاسبات حجمی شدهاند؟
با بانک مرکزی ایران مذاکراتی داشته ام. اما از آنجا که در دوره تحریمها و مشکلات نقل و انتقالات ارزها هستند به سختی میتوانند استفاده تجاری کنند. در خارج از ایران به تازگی پیشنهاداتی مطرح شده اما این روش هنوز رسانهای نشده است. البته بهتر است استفاده از این روش، ابتدا در داخل کشور و در جهت منافع ملی و بهینه کردن سبد ارزی استفاده شود.
پیشنهاد شما به معاملهگران بورس و بازارهای مالی چیست؟
رویدادهای نامتحمل را جدی بگیرید. در هر معامله حداکثر یک تا دو درصد کل سرمایه خود را ریسک کنید. در اینصورت حتی اگر پنجاه بار پشت سر هم پیشبینی شما اشتباه باشد،کل سرمایه خود را از دست نمیدهید. موفقترین تریدرها حداکثر در 40 درصد موارد، پیشبینیشان درست است. دلیل موفقیت آنها این است که در طی آن 60 درصد از اوقاتی که پیشبینی شان درست نیست، با ضرر بسیار کم خارج شدهاند.
هر چقدر بیشتر عقاید شخصیتان را درباره بازارهای مالی مردود بدانید، موفقتر هستید. از مشاوران مالی بترسید؛ آنها در لباسی شیک، دروغهای زیادی را به شما تحویل خواهند داد.
همان اصلی که در ورزش رزمی آیکیدو وجود دارد؛ یعنی اول به حریف نگاه کرده و ریسک حمله را بسنجیم. اگر حریف قوی بود (روند قیمتها) به هیچوجه به او حمله نکنیم و صبر کنیم تا او به ما حمله کند و نیروی حریف را با تکنیکهای رزمی علیه خودش به کار بگیریم (همراهی با روند). اما اگر حریف ضعیف بود، به شدت باید به آن حمله کرد و او را زمین زد (معامله برخلاف روند). تشخیص روند و داشتن روشهای کمریسک، رمز موفقیت است.
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
|
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
من سایر مصاحبه های امیر ناصر حجتی رو خوندم .برام جالب هست که تمام حرفهاش درست از آب دراومده .در مورد ریختن قیمت نفت چند بار مصاحبه کرد و همونطور که میگفت شد .در مورد بورس ایران پارسال تابستون دقیقا همون زمانی که روحانی تازه اومده بود و همه امیدوار بودن با خبرگذاری فارس صحبت کرد و گفت بورس ایران خراب میشه /ارز بالا میره و مذاکرات منجر به شکست میشه .همینطوری هم شد ! جل الخالق
سرمایه گذاری میگن آمیخته ای از علم و هنره
بنظر من تاکید شما بر تکنیکال بیشتر بر جنبه ی هنری اون برمیگرده درسته؟ چون تحلیل بنیادی رو بیشتر یه هنر میدونن تا علم / اونم تو بورس ما که هیجانات توش زیاده و کمتر علمی هستش به واسطه تکنیکال نتیجه بهتری پس میشه گرفت. تحلیل تکنیکال بقول استاد دانشگاهمون بازارو سرشار از موقعیت های گوناگون میکنه و اجازه میده فکر بازارو بخونه آدم. چون در لحظه اکنون فرار میده / که اکنون داره تو بازار چه اتفاقی پیش میاد و اون حد فاصل بین شکاف واقعیت در تحلیل بنیادی رو کمتر میکنه درسته؟
حال بنظر شما تحلیل بنیادی تا چه سطح اون میتونه مفید واقع بشه ؟آیا حتما نیاز هست اونو در حد پیشرفته یاد بگیریم؟
سوال بعد اینکه آیا علوم روانشناسی و فلسفه هم میتونه تو معامله و سرمایه گذاری بهتر کمک کنه؟
در رابطه با سیستم سرمایه گذاری که پاسخ دادید استنباط من این است که پس برای ایجاد اون هر فرد باید سیستم سرمایه گذاری خودشو تعیین کنه چون به خود فرد و موقعیت فعلی اون برمیگرده و علم و دانشش تا حد کمتری بستگی داره / مثلا یک فرد جوان با دید بلندمدت تر و استراتژی جسورانه تر سیستم سرمایه گذاری خودشو تعیین میکنه نسبت به یه فرد سالخورده تر و با دید محافظه کارانه تر یا کسی که از استقراض برای ورود به این بازار کمک گرفته با کسی که سرمایه مازاد خود را در این بازار تزریق کرده سیستم متفاوت تری داره و بطور کلی سیستم از پیش تعیین شده ای نیست و به شخصیت هر فرد و موقعیتی که داره بستگی داره درست است؟
بنظر شما با وجود دستهای پشت پرده بورس تهران( نمیدانم در همه ی بورسهای دنیا هست یا نه ) میشود به موفقیتهای چشم گیری رسید؟
بله در مورد تحلیل تکنیکال درست می فرمایید.
به نظرم اگر کسی بخواد وقتی که برای یادگیری بنیادی صرف میکنه رو برای یادگیری تکنیکال صرف کنه نتیجه خیلی بهتری میگیره. البته داشتن اطلاعات مهم از تحلیل بنیادی هم بد نیست.
صددرصد روانشناسی جمعی میتونه توی معامله گری و سرمایه گذاری کمک کنه. در جایی خوندم که یه سرمایه گذار هم تونسته با کمک علم فلسفه پیشرفت خوبی داشته باشه.
در مورد سیستم سرمایه گذاری هم درست فرمودید. در واقع اگر خودتون سیستم سرمایه گذاری یا سیستم معامله گری رو تنظیم کنید به نظرم خودبه خود با شخصیت شما جفت و جور میشه.
بنظر شما با وجود دستهای پشت پرده بورس تهران( نمیدانم در همه ی بورسهای دنیا هست یا نه ) میشود به موفقیتهای چشم گیری رسید؟
بله میشه رسید، به نظر میرسه تجربه زیادی لازم داشته باشه.
سلام خسته نباشید ممنون بابت پاسخهایی که دادید
اما باز سوالات جدیدی پیش اومد اینکه چطور باید به بازیه بازی گردانان بزرگ بورس تهران پی برد؟ چه ملاکهایی لازمه؟ مثلا حجم و ارزش معاملات در صنایع طی سالهای گذشته یا از طریق الگوهای تکنیکال یا … ؟
سوال بعدی در مورد سیستم سرمایه گذاری اینکه چطور مبشه اونو ایجاد کرد؟ حتما باید وارد بازی شد و به مرور زمان اونو ایجاد کرد؟ یا میشه فقط تو یه صنعت خاص مثلا پتروشیمی یا نفتی زوم کرد و کم و کاستیها و نقاط ضعف یه صنعت رو مد نظر قرار دادو به عنوان یک کسب و کار نگاه کرد؟ همونطور که بزرگان از اون به عنوان حوزه مهارت یاد میکنن
در مورد اخبار و شایعات هم که شاید بعضی از شایعه ها اخبار محرمانه شرکتها باشه که درز کرده چطور میشه شایعه رو از اخبار تشخیص داد؟
بنظرتون تو ایران تکنیکال بیشتر جواب میده یا بنیادی؟
سیستم سرمایه گذاری باید گویای شخصیت باشه یعنی چی؟
سیستم سرمایه گذاری همون خرید و فروش منظم یا بلند مدت یا کوتاه مدت خریدن نگهداری یا فروش سهم حد ضرر پله ای خرید یا فروش کردن و … رو شامل میشه؟
و یه سوال دیگه هم داشتم اینکه بزرگترین سرمایه گذار ایران کیه ؟ شخصی که بشه با بافت یا گراهام غربیا مقایسش کرد؟
ممنون
از نظر من در بورس ایران هم به تکنیکال و هم به بنیادی میشه تکیه کرد اونم با روش خودش ، البته به تکنیکال خیلی بیشتر از بنیادی اعتقاد دارم.
همونطور که فرمودید میشه در یک صنعت خاص متبحر شد و سرمایه گذاری رو روی اون صنعت متمرکز کرد.
سیستم معامله گری یا سیستم سرمایه گذاری چیزی نیست جز یکسری قوانین از پیش تعیین شده که توسط خود شما مشخص میشه تا از تصمیم گیری احساسی و هیجانی جلوگیری به عمل بیاد.
روشی برای تشخیص شایعه از اخبار وجود نداره، مگر اینکه اون خبر در یک سایت خبری معتبر درج شده باشه که دیگه اسمش شایعه نیست و خبره.
اینکه میگن سیستم سرمایه گذاری باید مطابق با شخصیت فرد باشه معنیش اینه که مثلا اگه شما ذاتا آدمی هستید که با دیدن ضررهای زیاد دست و پاتون رو پم میکنید، بنابراین در سیستم معاملاتی تون کاری کنید این موضوع باعث ریختن تمرکز شما نشه (بر فرض حدضرر رو با فاصله کمتر قرار بدید)
بزرگترین سرمایه گذار ایران نمیدونم کیه. به نظرم توی ایران کسی که واقعا سرمایه گذار بزرگیه بعیده بیاد خودشو لو بده.
سلام / من دانشجوی ترم آخر حسابداری هستم و مدت 8 ماه است با این بازار(بورس) آشنا شده ام اما قبلا هم میدانستم همچین بازاری هست اما جدی نمیگرفتم/ علاقه ی زیادی به این بازار پیدا کرده ام و مدتهای زیادی روزها صبح زود به تماشای بازار مینشینم و شاهد معاملات هستم کلاس خاصی هم نرفتم و مطالب بنیادی رو تا جاهایی یاد گرفتم اما هنوز هم سوالات بی جواب زیادی دارم.از طریق یکی از استادای دانشگاه (درس مدیریت مالی) آشنا شدم و ایشان به معرفی بزرگان بورس وارن بافت و … پرداختن و کنجکاوی من باعث شد دنبال این قضیه بروم. فلسفه ی وارن بافت سرمایه گزاری بر مبنای ارزشی و با پی بر ای پایین و رشد آتی بالا و سود تقسیمی بالا بوده اما بقول استادمون بورس ایران با بورسهای کشورهای دیگه فرق داره و شاید فلسفه ی آقای بافت اینجا اثر گذار نباشه و بورس ایران یکم یا خیلی سیاسی شده.سوالی که من مد نظرم هست آیا میشود بورس ایران را به عنوان شغل اول انتخاب کرد ؟ ار کجا باید شروع کرد؟ مدیریت که ملاک مهمی هست ولی در ایران بانک اطلاعاتی قوی در مورد عملکرد میران و سابقه مدیریتی میران موجود نیست چقد میتونه تاثیرگذار باشه؟ اخبار دم گوشی چقدر تاثیر داره؟ اصلا میشه تو این بورس علمی کار کرد؟ پوزش میخوام اگه کمی طولانی شد / منتظر جوابتان هستم
سلام
بله بورس ایران با بورس های بزرگ دنیا تفاوت خیلی زیادی داره
آیا میشود بورس ایران را به عنوان شغل اول انتخاب کرد ؟ ار کجا باید شروع کرد؟
این دو مطلب در این زمینه در سایت موجوده
https://www.bourseiness.com/?p=17101
https://www.bourseiness.com/13324/faq-26.html
به نظر میرسه انتخاب بورس به عنوان شغل اصلی کار مشکلی باشه ولی کسانی هستند که شغل اول شون بورس هست یا مشاغل دیگه مرتبط با بورس (مثل مشاوره، سبدگردانی، آموزش و…) رو دارند
مدیریت که ملاک مهمی هست ولی در ایران بانک اطلاعاتی قوی در مورد عملکرد مدیران و سابقه مدیریتی میران موجود نیست چقد میتونه تاثیرگذار باشه؟
درسته، بانک اطلاعاتی مناسبی نیست و بیشتر سرمایه گذارها فقط به وسیله تجربه چندین ساله ای که دارن برخی مدیران برجسته اقتصادی و مدیران شرکتها رو میشناسند.
اخبار دم گوشی چقدر تاثیر داره؟
هیچکس نمیتونه آماری از اخبار دم گوشی بده ولی به نظر خود من رانت بازی و درز اطلاعات شرکت ها در بورس تهران به دفعات زیاد اتفاق می افته و واقعا بیداد میکنه.
اصلا میشه تو این بورس علمی کار کرد؟
تا حدودی میشه علمی کار کرد ولی اگه بخواید با بورس تهران مثل سایر بورسهای دنیا برخورد کنید و به همون چشم بهش نگاه کنید به نظرم موفقیت چندانی حاصل نمیشه. فقط با معامله و کنجکاوی و تجربه میشه بازی بازیگردان های بزرگ بورس تهران رو شناخت.
در یک جمله اینکه فقط باید خودتون معامله کنید و وارد این بازار بشید تا کاملا ببینید چطوریه.
توصیه من به شما و به همه افراد علاقه مند به بورس اینه: به محض اینکه اطلاعات اولیه بورسی (مفاهیم اولیه بورس) رو یاد گرفتید معامله رو با زیر 500 هزار تومان شروع کنید، فکر تشکیل سبد سهام و این موارد رو فعلا از سر بیرون کنید و با همین 500 هزار تومان سعی کنید معاملات موفقی انجام بدید (اکثرا کوتاه مدت)
و در حین همین معاملات کوچک، یادگیری و کنجکاوی رو به عنوان یک عادت در خودتون پرورش بدید. رفته رفته همینطور که دانش و مهارتتون بالاتر میره، همینطور رفته رفته سرمایه بیشتری رو وارد بورس کنید.
نکته آخر اینکه همیشه خیلی بیشتر از اون چیزی که فکر میکنید رو باید یادبگیرید و هیچ وقت به خودتون نگید، خب من دیگه حالا حرفه ای شدم و یه معامله گر کاملم. بازار بورس همیشه در حال تغییر و تحوله.
موفق باشید
نکات آموزشی خیلی خوب است متشکریم بنظرشماوقت خرید تکنو است
خواهش میکنم. در مورد تکنو به نظر میرسد محدوده 155 تومان حمایت معتبر این سهم باشد. شاید بتوان نوسان کوچکی گرفت.