روش محاسبه ارزش ذاتی سهام در بورس

ارزش ذاتی سهام

در بازارهای مالی مانند بازار بورس، همواره معامله‌گران و سرمایه‌گذاران به دنبال بهترین زمان خرید یا فروش سهام هستند تا از این طریق بتوانند سود خوبی به دست آورند.

از این رو؛ لازم است تا ارزش ذاتی هر سهم را تشخیص داده و با تحلیل و ارزیابی بر اساس آن، اقدام به خرید و فروش سهام در بازار نمایید.

اما دقیقا ارزش ذاتی سهام به چه معناست و چه تفاوتی با قیمت آن در بازار دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا مفهوم ارزش ذاتی سهام را شرح داده و نحوه محاسبه آن را بیان کنیم.

عناوین مطلب:

برای شروع سرمایه گذاری در بازار بورس کلیک کنید

ارزش ذاتی سهام چیست؟

یکی از اصطلاحات رایج در بازار بورس، ارزش ذاتی سهام (Intrinsic value) است که از آن به عنوان معیاری جهت خرید و فروش سهم استفاده می‌کنند.

نکته مهم و قابل توجهی که برای درک ارزش ذاتی سهام وجود دارد، این است که “قیمت” و “ارزش ذاتی یک سهم” دو مفهوم کاملا متفاوتند.

در واقع قیمت یک سهم، رقمی است که اکنون در بازار وجود دارد و با آن خرید و فروش انجام می‌شود.

علاوه بر این؛ عوامل متعددی بر روی قیمت تاثیرگذار است که از جمله می‌توان به میزان عرضه و تقاضا، جو حاکم بر بازار، اوضاع سیاسی یا اقتصادی یک کشور و … اشاره کرد.

ارزش ذاتی یک سهم، اهمیت و میزان سوددهی آن سهم را نشان می‌دهد که تحت تاثیر عواملی مانند قدرت سودآوری و نحوه کسب سود شرکت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: تفاوت ارزش و قیمت سهام؛ کدام مبنای خرید است؟

تحلیل‌گران برای اینکه قدرت سودآوری یک شرکت را مشخص کنند، تمام قابلیت‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهند.

در این راستا صورت‌های مالی، پتانسیل رشد، دارایی‌ها و … یک شرکت بررسی شده و در نهایت مشخص خواهد شد که آیا آن شرکت می‌تواند در آینده سودآوری داشته باشد یا خیر.

همچنین؛ کیفیت و چگونگی کسب سود نیز با سنجیدن معیارهایی مانند وضعیت شرکت مذکور در مقایسه با رقبا، میزان رضایت کارکنان و مشتریان، میزان ریسک، پیش‌بینی وضعیت سود در آینده و … تعیین می‌شود.

علاوه بر این موارد؛ برای تعیین ارزش ذاتی سهام لازم است جریان‌ها و صورت‌های مالی شرکت در سال‌های آینده نیز پیش‌بینی شود.

ارزش ذاتی سهام، فاکتوری مهمی در تحلیل بنیادی و رویکردهای فاندامنتال است که اگر معامله‌گری قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشد، این فاکتور از مهمترین عواملی است که باید در نظر بگیرد.

بیشتر بخوانید: 7 فاکتوری که برای خرید سهام با تحلیل بنیادی باید لحاظ کنید!

توجه داشته باشید که قیمت و ارزش یک سهم لزوما با هم برابر نیستند؛ اما تصور عموم بر این است که قیمت سهام در گذر زمان، به سمت ارزش ذاتی آن حرکت می‌کند.

در مواقعی که قیمت فعلی سهام از ارزش ذاتی آن کمتر باشد، یعنی ارزش ذاتی آن سهم بالا بوده و پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک، قیمت سهم در بازار بیش‌تر از قیمت فعلی آن خواهد شد.

سرمایه‌گذاران با رویکرد بنیادی برای خرید آن اقدام می‌کنند؛ زیرا می‌دانند در شرایط فعلی با خرید ارزان آن می‌توانند در صورت ارزشمند شدن سهم، از فروش به موقع آن سود خوبی کسب کنند. به این بازار undervalue می‌گویند.

در مقابل؛ زمانی که قیمت از ارزش ذاتی یک سهم بیشتر باشد، با بازار overvalue مواجه هستیم که در این حالت، سرمایه‌گذاران برای فروش آن سهم اقدام می‌کنند.

قیمت و ارزش سهام
لزوما قیمت و ارزش ذاتی یک سهم باهم برابر نیستند و ممکن است در بلندمدت باهم برابر شوند.

جالب است بدانید که اصطلاح حباب بازار، از همین تفاوت به وجود آمده است. زمانی که قیمت یک سهم از ارزش ذاتی آن بیشتر باشد، حباب مثبت به وجود آمده و لازم است برای فروش آن سهم اقدام شود.

برعکس؛ زمانی که قیمت سهم از ارزش واقعی آن کمتر باشد، حباب منفی شکل گرفته و فرصت مناسبی برای خرید محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: منظور از حباب قیمتی در بورس چیست؟ + 4 دلیل شکل‌گیری حباب!

مثالی از ارزش ذاتی سهام

برای درک بهتر مفهوم ارزش ذاتی سهام، به مثالی توجه کنید.

فرض کنید که ارزش یک واحد از سهمی در بازار برابر با 1000 تومان باشد که در چنین شرایطی، شخصی قصد سرمایه‌گذاری روی این سهم را دارد.

او قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری بر روی این سهم، ارزش ذاتی آن در بازار را مورد بررسی قرار می‎دهد.

با بررسی‌ها و مطالعات صورت گرفته، مشخص می‌شود که سهم مدنظر سرمایه‌گذار در بازار، ارزش ذاتی برابر با 2000 تومان دارد و پیش‌بینی می‌شود که سهم مذکور در آینده، بتواند ارزش و قیمت خود را به 2000 تومان و حتی بیشتر نیز برساند.

در این مثال؛ ارزش ذاتی این سهم، بیش‌تر از قیمت فعلی آن سهم در بازار است.

بنابراین به دلیل بالاتر بودن ارزش ذاتی نسبت به قیمت سهم در بازار و از آن جایی که در این سناریو احتمال کسب سود وجود دارد، سرمایه‌گذار نسبت به خرید سهم در قیمت 1000 تومان اقدام می‌کند.

لازم به ذکر است که با هر افزایش قیمت در سهم مورد نظر، سرمایه‌گذار در صورت فروش آن، سود خوبی کسب می‌کند.

حال فرض کنید ارزش ذاتی این سهم، 600 تومان تشخیص داده شود؛ از آنجایی که ارزش ذاتی سهم کمتر از قیمت فعلی 1000 تومانی آن در بازار است، بنابراین در این شرایط بهتر است که سرمایه‌گذار از خرید این سهم منصرف شود.

چگونه ارزش ذاتی سهام را شناسایی کنیم؟

برای اینکه بتوانید ارزش ذاتی یک شرکت را تشخیص دهید، باید ارزش دارایی‌های آن شرکت را مشخص کنید.

سه روش اصلی برای این کار وجود دارد که عبارتند از:

  • رویکرد ترازنامه‌ای
  • رویکرد نسبی
  • رویکرد تنزیلی

توجه داشته باشید که هر کدام از این روش‌ها با توجه به ماهیت فعالیت شرکت، مفروضات ارزش‌گذاری و هدف ارزش‌گذاری کاربرد خاص خود را دارند.

علاوه بر این؛ فرض اصلی در رویکردهای تنزیلی و نسبی، اصل تداوم فعالیت شرکت است.

در ادامه به شرح هر رویکرد می‌پردازیم:

رویکرد ترازنامه‌ای

 از این روش برای شناسایی ارزش ذاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود.

در رویکرد ترازنامه‌ای و برای محاسبه ارزش دارایی‌های شرکت، ارزش خالص دارایی یا NAV‌ یک شرکت سرمایه‌گذاری را محاسبه می‌کنند.

NAV معیاری برای تعیین ارزش دارایی‌های یک شرکت است که در آن:

سود محقق شده بعد از تاریخ ترازنامه، ذخیره کاهش ارزش دارایی‌ها، ارزش افزوده پرتفوی بورسی، ارزش افزوده پرتفوی غیر بورسی و حقوق صاحبان سهام با هم جمع شده و بر تعداد سهام شرکت تقسیم می‌شوند.

بنابراین می‌توان گفت در این روش، تنها ترازنامه اهمیت داشته و با صورت سود و زیان شرکت کاری نداریم.

 رویکرد نسبی

 از رویکرد نسبی بیشتر برای شرکت‌های تولیدی که ثبات لازم را در آینده دارند، استفاده می‌شود.

در این روش؛ ارزش واقعی بر‌اساس ارزیابی شرکت‌های مشابه صورت می‌گیرد. یکی از بهترین روش‌ها در این رویکرد، استفاده از نسبت P/E است.

برای ارزش‌گذاری در این روش باید چند شرکت مشابه از نظر نرخ رشد، ریسک و… مورد بررسی قرار گیرند.

به عنوان مثال؛ چند شرکت مختلف از یک صنعت واحد را در نظر بگیرید که از نظر ثبات سود‌آوری، ریسک، نرخ رشد و … شرایط مشابهی دارند.

در این روش اگر نسبت P/E شرکتی در مقایسه با P/E میانگین شرکت‌های مشابه آن صنعت پایین‌تر باشد، یعنی سهام آن شرکت زیر قیمت و کمتر از ارزش واقعی معامله می‌شود و جای رشد دارد.

البته باید بگوییم که P/E تنها گزینه موجود برای مقایسه در رویکرد نسبی نیست، اما به طور کلی این نسبت در شرکت‌های تولیدی که از ثبات عملکرد برخوردارند، کارایی بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: 4 روش برای ارزش گذاری سهام شرکت‌ها در ایران

 رویکرد تنزیلی

در رویکرد تنزیلی؛ ارزش ذاتی یک شرکت بر‌اساس جریان‌های نقدی آتی آن شرکت محاسبه می‌شود و به همین دلیل در بین روش‌های ارزش‌گذاری موجود، این رویکرد را دقیق‌ترین و بهترین روش ارزیابی می‌دانند.

در رویکرد تنزیلی، جریان‌های نقد آتی شرکت، با توجه به یک نرخ مشخص، تنزیل شده و ارزش شرکت در مقطع کنونی محاسبه می‌شود.

یکی از مدل‌های رایج برای ارزیابی سهام یک شرکت در رویکرد تنزیلی، مدل گوردون است که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد.

آیا سهام هر یک از شرکت‌ها ارزش ذاتی مشخص دارد یا بسته به نوع نگاه سرمایه‌گذار متفاوت است؟

از آنجا که در روش‌های متفاوت، مفروضات و نرخ‌های تنزیل متفاوتی برای جریان‌های نقدینگی و تعیین ارزش ذاتی در نظر گرفته می‌شود، ارزش ذاتی هم نزد کارشناسان متفاوت با اختلافاتی همراه است.

چگونه می‌توان از واقع‌بینانه بودن فرضیات در کشف ارزش ذاتی سهام مطمئن شد؟

برای محاسبه ارزش ذاتی با دو مرحله مواجه هستیم:

تعیین جریانات نقدی آتی سهم و تعیین نرخ بازده مورد انتظار برای تنزیل جریانات نقدی آتی با توجه به ریسک سهم.

در بازار سرمایه ایران بیشتر به بخش اول این فرآیند توجه می‌شود، یعنی بیشتر تلاش‌ها معطوف به تعیین سود سال‌های آینده است.

اما برای نرخ تنزیل معمولا یک نرخ ثابت (مثلا 20 درصد) برای همه شرکت‌ها در نظر گرفته می‌شود و کمتر به این موضوع توجه می‌شود که جریان نقدی سهم‌های مختلف دارای درجات ریسک متفاوت هستند.

بنابراین نرخ بازده مورد انتظاری که برای تنزیل جریانات نقدی آن‌ها استفاده می‌شود نیز، باید متفاوت باشد.

اگرچه کارشناسان براساس تئوری‌ها و مدل‌های علمی نظیر مدل گوردون اقدام به محاسبات ارزش ذاتی می‌کنند، اما در نهایت واقعیت‌های بعدی ممکن است ما را به تردید برساند.

زیرا خاصیت بازار سهام این گونه است که همواره ریسک و شرایطی خارج از مفروضات اساسی ما، تاثیراتی بر روند قیمت سهام می‌گذارند که ما نمی‌توانیم در محاسبات خود آن‌ها را لحاظ کنیم.

در هر صورت تعیین ارزش ذاتی بحثی فنی و تئوریک است و راه‌اندازی شرکت‌های مشاوره سرمایه‌گذاری نیز برای ارائه محاسبات صحیح‌تر به بازار، شکل گرفته است.

چرا بسیاری از سهم‌های زیان‌ده بدون توجه به ارزش ذاتی رشد می‌کنند، ولی برخی سهام قوی راکد هستند؟

لزوما این طور نیست.

گاهی اوقات سهامداران تقاضای خود را برای سهمی که ارزنده تشخیص می‌دهند وارد می‌کنند، ولی فروشنده‌ای وجود ندارد یا اینکه روند معاملات سهام شرکت‌های زیان‌ده با بازارسازی و حمایت سهامدار عمده جذاب شده و مورد توجه قرار گرفته است.

اما این موضوع اصل توجه به ارزش ذاتی را برای سرمایه‌گذاران زیر سوال نمی‌برد.

ارزش ذاتی سهام چگونه محاسبه می‌شود؟

محاسبه ارزش ذاتی یک سهم، یکی از کارهای پیچیده و تخصصی است که کارشناس یا تحلیل‌گر با استفاده از فرمول‌های متعدد آن را به دست می‌آورد.

در واقع؛ تحلیل بنیادی یک روش تخصصی به شمار می‌رود که هر کس وقت و توانایی یادگیری آن را ندارد.

به همین دلیل است که شرکت‌ها و متخصصان مشاوره سرمایه‌گذاری به وجود آمده‌اند تا تحلیل‌های تخصصی خود را در اختیار سهامداران قرار دهند و آن‌ها را در زمینه خرید و فروش سهام راهنمایی کنند.

یکی از روش‌های محاسبه ارزش ذاتی سهم، استفاده از مدل گوردون است که این مدل، ارزش ذاتی سهام را بر مبنای سود تقسیمی پیش‌بینی‌شده با نرخ ثابت، محاسبه می‌کند.

توجه داشته باشید که برای استفاده از این روش، باید چند شاخص را در فرمول قرار دهید تا به ارزش واقعی سهام یک شرکت دست یابید.

فرمول گوردون برای به دست آوردن ارزش ذاتی سهام به شکل زیر است:

ارزش ذاتی سهام
فرمول محاسبه ارزش ذاتی سهام

که متغیرهای به کار رفته در این فرمول عبارتند از:

  • D: سود تقسیمی مورد انتظار هر سهم
  • K: بازده مورد انتظار سرمایه‌گذار
  • G: نرخ رشد مورد انتظار سود تقسیمی سهام

سوالات متداول

ارزش ذاتی سهام چیست؟

ارزش ذاتی سهام، فاکتوری مهمی در تحلیل بنیادی و رویکردهای فاندامنتال است که اگر معامله‌گری قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت داشته باشد، این فاکتور از مهمترین عواملی است که باید در نظر بگیرد. به این ترتیب؛ ارزش ذاتی سهام یک شرکت، میزان سوددهی آن در آینده را نشان می‌دهد که عوامل متعددی در آن تاثیر دارند.

آیا قیمت و ارزش ذاتی سهام لزوما باهم برابرند؟

خیر. قیمت و ارزش یک سهم لزوما با هم برابر نیستند؛ اما تصور عموم بر این است که قیمت سهام در گذر زمان، به سمت ارزش ذاتی آن حرکت می‌کند.

قیمت و ارزش ذاتی سهام چه تفاوتی با هم دارند؟

قیمت یک سهم، رقمی است که اکنون در بازار وجود دارد و با آن خرید و فروش انجام می‌شود. اما ارزش ذاتی یک سهم، اهمیت و میزان سوددهی آن سهم را نشان می‌دهد که تحت تاثیر عواملی مانند قدرت سودآوری و نحوه کسب سود شرکت قرار دارد.

حباب مثبت و منفی چگونه در بازار به وجود می‌آید؟

زمانی که قیمت یک سهم از ارزش ذاتی آن بیشتر باشد، حباب مثبت به وجود آمده و لازم است برای فروش آن سهم اقدام شود. برعکس؛ زمانی که قیمت سهم از ارزش واقعی آن کمتر باشد، حباب منفی شکل گرفته و فرصت مناسبی برای خرید محسوب می‌شود.

چه رویکردهایی برای شناسایی ارزش ذاتی سهام وجود دارد؟

با توجه به ماهیت فعالیت شرکت، مفروضات ارزش‌گذاری و هدف ارزش‌گذاری، رویکردهای مختلفی برای تشخیص ارزش ذاتی سهام وجود دارد که عبارتند از: رویکرد ترازنامه‌ای، رویکرد نسبی و رویکرد تنزیلی.

سخن پایانی

همواره قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری و خرید یک سهم در بازار، بهتر است که درباره ارزش ذاتی آن تحقیق کنید.

تحلیلگران بنیادی افرادی هستند که در زمینه مشاوره خرید سهام و ارزیابی ارزش ذاتی سهام موجود در بازار، کمک زیادی به سرمایه‌گذاران می‌کنند.

هر چند که هرگز نمی‌توان با قطعیت در مورد آینده یک سهم صحبت کرد، اما تحلیلگران بنیادی معمولا ارزش واقعی سهام را از طریق بررسی صورت‌های مالی و تجزیه و تحلیل آن‌ها تشخیص می‌دهند.

ما در این مقاله نیز درباره مفهوم ارزش ذاتی سهام، نحوه محاسبه و راه‌حل‌هایی برای تشخیص آن صحبت کردیم که می‌توانید با به‌کارگیری این موارد، سرمایه‌گذاری موفقی داشته باشید.

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

20 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
ایران

سلام آقای جهاندیده ، هر چه کتابی که در مورد ارزهای دیجیتال نوشتید و نوشته های قبلی شما خوب بود این مطالبتون بر عکس افتضاح بود، این مطالبی که شما نوشتید برای یه نفر که فوق دکترا هم داشته باشه قابل فهم نیست، نمی نوشتید بهتر بود.

جعفر

سلام…با عرض خسته نباشید..به نظرم بهترین روش در برآورد ارزش ذاتی روش محاسبه وارن بافت هست دلیلش هم واضح است میزان پولی است که بافت از طریق سرمایه گذاری در بورس بدست آورده و بقیه روش ها اگه میخواست جواب بده حتما تاثیری در حساب بانکی نظریه پرداز داده بود..پس اگر میخواهیم فرضیات ما درمورد براورد ارزش ذاتی شرکت رنگ واقع بینانه تری به خودش بگیرد بهتر است از روش بافت استفاده کنیم روشی که برای بافت جواب داده و از آن نتیجه گرفته(روشی که خاص یک کشور هم نیست) نه روش‌هایی که در حد یک نظریه دانشگاهی مانده است… استاد به نظرم بافت از دو فاکتور برای محاسبه ارزش ذاتی استفاده میکند 1.میانگین نرخ رشد سالانه (به جای استفاده از مفروضات غیر قابل اتکا و غیر قابل پیش بینی) 2.نرخ بهره بدون ریسک،یعنی نرخ سود بانکی(به عنوان نرخ تنزیل). بافت چندجا تو مصاحبه هاش از این دو فاکتور صحبت کرده..استاد گرامی اگر برداشت من اشتباهی دارد بخصوص درمورد دو فاکتور آخر ، لطفاً و حتما راهنمایی کنید …با تشکر فراوان

حبیب

اساتید با تجربه و تحلیل گران تیکنیکال بطور خلاصه و مفید بگوئیند که ارزش ذاتی یک سهم را بازد چگونه محاسبه کرد .جوری بیان کنید که برای همه افراد قابل درک و فهم باشدتا بتوانند محاسبه کنند نه اینکه بصورت کتابی یا دانشگاهی بیائید بازگو کنید

حمید رضا میرزایی

سلام خوب نبود،،درک وفهمش سخته،،ساده تر توضیح بدید،،

رهگذر

تمامی این روشهای تئوری با ارزش بازاری تفاوت بسیار زیادی دارد. این روشها فقط توریک و مربوط به پاس کردن دروس دانشگاهی است و ربطی به بازاری ندارد . نکات بسیاری در ارزش ذاتی سهان نهفته است مانند قیمت برند تجاری که اصلا در ان گونه فرمولها وجود ندارد شما با این فرمولها چطور ارزش ذاتی سهام گوگل را پیدا میکنید؟ وقت ان رسیده تغییراتی در علم اقتصاد ایران و دانش اساتید اتفاق بیافتد

محمود

سلام.ممنون برای توضیحاتتون.در فرمول بالا D0همون DPS است و Gهمون P/E هست وK همون EPS ؟ ممنون

حسین

باسلام متاسفانه متوجه نشدم که ارزش ذاتی سهم را چطور میتونم تشخیص بدم ای پی اس*پی بر ای بشه ارزش سهم رو تشخیص داد در سایت تی اس ای هست من میخواستم بدونم ارزش ذاتی سهم را چطور میشه محاسبه کرد ارزش روز سهم و ای پی اس و پی بر ای که در تی اس هست مرسی

فیروزه

با سلام و سپاس از مطالب ارزنده تون.در مدل گردون از Dt بعنوان سود تقسیمی در زمان t نام برده شده که درفرمول نیست .لطفا توضیح میفرمایید.

سعید

سلام وقت بخیر من مادرم مقداری سهام داره در شرکت های مختلف ک من اصلا سر در نمیارم چی به چیه کسی هست برای مشاوره؟
میخوام ببینم با فروشش چقدر پول گیرم میاد ‌ . چنتا برگه وجود داره ک داخلش تعداد کل سهام رو نوشته و بعد یه مبلغ چندصد ملیونی رو نوشته . ولی نمیدونم اون مبلغ ارزش سهام مادرمه یا ن

مهدی

ببین اسم کارگزاری که نوشته چیه زنگ بزن یا برو اونجا راهنمایی ت میکنن

ناشناس

باید تو یکی از کارگذاری ها عضو بشین البته مادرتون عضو بشن چون بنام ایشون هست یا باید برید تو کارگذاری و ارزش سهامتون رو بگن

فرزاد

Eps رو ضرب در p/e گروه میکنیم تمام.

محمدرضا

سلام وقتتون بخیر
نمیشه همین مطلب رو با ذکر مثال توضیح بدین ک متوجه بشیم؟

محسن پسندیده

سلام . وقت بخیر
لطفا به زبان ساده بفرمایید برای محاسبه ارزش ذاتی سهام؛ کدام متغیرها را بررسی کنیم و چگونه؟ اگر بفرمایید به کدام بخش از اطلاعات (در سایت شرکت یا بورس … ) باید مراجعه کنیم ممنون می شوم.

ناشناس

https://ibb.co/NZh5rvp
این خلاصه ای که من فهمیدم از فرمول های ارائه شده و یه سری توضیحات و یک مثال برای روش گوردون و درآخر روش سریع تر

امیررضا

با سلام
شما نرم افزاری میشناسید یا سایتی میشناسید که ارزش ذاتی سهام رو به روشهای مختلف محاسبه کند و قیمتش معقول باشه؟

بب

سلام ره آورد نوین امکانات خوبی داره

blank
20
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx